Gibb River Road

Gibb River Road

door Getaway Travel

De Gibb River Road is een bijna beruchte track van Derby naar Kununurra dwars door de Kimberley in Western Australia. Dit is de road trip voor de diehard Outback-fans!

Andrew Gibb Maitland

De Gibb River Road dankt zijn naam aan de Gibb River, een rivier in het Kimberley gebied ten noorden van Western Australia. Die rivier is weer vernoemd naar de geoloog Andrew Gibb Maitland, tijdens een expeditie in het jaar 1901.

De Gibb River Road is een dirt road van bijna 650 kilometer. Je scheurt dwars door een van de ruigste én mooiste gebieden van heel Australië. Onderweg zie je diepe kloven, kleurige rotsen, watervallen en rivieren waar je heerlijk kunt zwemmen. Je kunt deze grotendeels met een gewone auto doen, maar voor de meest woeste gedeeltes heb je een 4WD nodig.

Attracties langs de weg

Langs de weg vind je het bijzondere Windjana Gorge National Park, Tunnel Creek National Park, Adcock Gorge, Manning Gorge en ga nog maar even door. Accommodatie kun je vinden in verschillende cattle stations die het gebied rijk is, zoals de Mount Hart Wilderness Lodge en de Mount Elizabeth Station.

Van november tot maart is de weg onbegaanbaar vanwege het regenseizoen, de route wordt dan volledig weggevaagd door het natuurgeweld.

Like deze pagina

Reizen Gibb River Road

Meer Gibb River Road

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors