Bespaartips tijdens je rondreis door Australië

Bespaartips tijdens je rondreis door Australië

door Lieve Weeteling

Of je nou je auto voltankt, boodschappen doet in de supermarkt of een wijntje bestelt het terras, de rekening valt áltijd tegen. Tja, Australië is nu eenmaal een duur land.

Staat een Ozzie-avontuur toch hoog op je bucketlist? Dat snappen wij! Daarom hebben we wat bespaartips voor je opgesteld die ervoor zorgen dat niet je hele bankrekening wordt geplunderd tijdens een rondreis door Australië. Zo houd je nog wat geld over voor leuke dingen.

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 120 reizen naar Australie

1. Airbnb huren

Hotels en appartementen huren in Australië doe je niet voor een laag prijsje. Maar gelukkig is ook in Australië Airbnb populair. Verblijf daarom in het huis van Ozzies in plaats van een duur hotel. Vaak zorgt dit ook nog eens voor leuke ontmoetingen met locals die je de beste insider tips kunnen geven over de plek waar jij verblijft.

2. Couchsurfing

Nog goedkoper overnachten dan via Airbnb? Het kan! Ga couchsurfen, oftewel slapen op de bank van locals. Op de couchsurf-website bieden Ozzies helemaal gratis een slaapplek aan. Soms vragen ze enkelwat wijn, bier of eten als vergoeding. Een mooie manier om te besparen!

3. Gratis BBQ's

Zin om te barbecuen tijdens je camperreis? Op veel plekken langs wegen en in parken staan de beroemde openbare barbies. Van deze barbecues mag je gratis gebruik maken. Zo hoef je alleen wat vlees en andere lekkere happen in te slaan en kan je die dure gasbranders achterwege laten.

4. Lokale bussen

Uitgebarbecued en niet op reis met een camper? Neem de lokale bus! Deze zijn niet alleen goedkoper, maar brengen je ook op plaatsen waar grote dienstregelingen niet komen. Hoe je uitvindt waar en wanneer de lokale bussen rijden? Loop even langs het plaatselijke station, waar de tijden duidelijk worden aangegeven.

5. Supermarkt bonuskaarten

Boodschappen doen in Australië is duur. De eerste paar dagen schrik je je rot als je afrekent bij de kassa. Gelukkig hebben de grote supermarkten Woolworths en Coles kortingspassen, waarmee je geld bespaart én punten krijgt voor gratis benzine. Dus verblijf je voor langere tijd in Australië? Zorg ervoor dat jij zo'n pas in bezit krijgt! Je kunt hem online aanvragen.

6. Auto kopen

Ben je van plan om een camper- of autoreis te maken door Ozzie? Een grote aanrader als je het ons vraagt, maar de huurprijzen zijn erg hoog... Het is daarom bijna altijd voordeliger om een auto of camper te kopen.

Koop je auto bijvoorbeeld in Sydney, hier is zoveel aanbod dat de vierwielers makkelijk dalen in de vraagprijs. Aan het einde van je trip verkoop je je auto vrij gemakkelijk weer. Geen winst gemaakt? No worries, je bent toch bijna altijd goedkoper uit dan als je huurt.

7. Gratis bellen

Ben je voor langere tijd in Australië en mis je je vrienden en familie? Bel dan via Skype! Dit is applicatie waarmee je gratis via het internet naar huis belt. Ook is het slim om een Australische simkaart aan te schaffen. Zo bel je binnen Australië goedkoop met je reisgenoot of je nieuwe vrienden.

Ben jij na het lezen van deze tips overtuigd om toch een rondreis door Australië te maken? Bekijk dan alle reizen!

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors