Duurzaam reizen Australie

Duurzaam reizen Australie

door Getaway Travel

Australië is een continent met een nog oneindig grote hoeveelheid aan bijzondere planten en dieren die je nergens anders ter wereld tegen komt. Of je nu in de outback bivakkeert, aan de kust of op één van de eilanden, je zal je blijven verbazen over al het moois dat je ziet en de relaxte levenswijze van de Aussies.

Toch zijn deze natuurlijke rijkdommen niet vanzelfsprekend. Jouw bezoek kan een behoorlijke impact hebben op het land, de natuur en de bevolking. Doordat bepaalde dier- en plantensoorten nergens anders ter wereld te vinden zijn bevinden ze zich in een kwetsbare positie. Deze ecosystemen kunnen al snel door de mens verstoord worden.

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 122 reizen naar Australie

Zeker in bestemmingen waar toerisme in korte tijd hard groeit en waar men nauwelijks is voorbereid, kunnen de negatieve gevolgen groot zijn. Hierbij kun je denken aan afvalproblemen, verlies aan biodiversiteit, geluidsoverlast en landschapsvernietiging. Je kunt als reiziger een deel van deze problemen zelf in de hand houden. Als je hier bewust mee omgaat, maakt dat je vakantie leuker, leerzamer én een stuk duurzamer.

Duurzaam toerisme betekent toerisme waarbij je naast je eigen plezier, ook rekening houdt met het milieu en de mensen die wonen in jouw reisbestemming. Toerisme in harmonie met de natuur, waar de lokale bevolking de vruchten van plukt. Je denkt nu misschien aan primitief vakantie vieren in een hutje op de hei, maar dat hoeft absoluut niet het geval te zijn. Duurzaam toerisme is niets anders dan een bewuste manier van reizen waarbij je geniet van al het mooist en tegelijkertijd de schoonheden van Australië veilig stelt voor de toekomst.

Dit lijkt misschien ingewikkeld en moeizaam, maar dat is het helemaal niet. Er zijn namelijk heel veel manieren waarmee jij op een gemakkelijke manier een steentje kunt bijdragen aan de duurzame ontwikkeling van Australië.

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors