Kangoeroe neemt caravan over

Kangoeroe neemt caravan over

door Maxime van der Laarse

14 november 2016

Denk je een lekker rustig ochtendje te hebben met je gezin, springt er ineens een kangoeroe je caravan in! Dat overkwam een Australisch gezin op een camping vlakbij Jervis Bay in New South Wales.

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 120 reizen naar Australie

In het grappige filmpje dat vader Justin online gooide is een brutale kangoeroe te zien die kalm rond hupt in de caravan. Het dier wil de wagen niet uit en moet uiteindelijk worden overgehaald met een appel. De volgende dag wordt het gezin wakker met niet één, maar een hele groep kangoeroes voor de deur in afwachting van meer eten.

Volgens de eigenaren van de camping hebben de dieren het park tot hun huis gemaakt en zijn ze hoewel eigenwijs erg vriendelijk. Eentje van het stel heeft zelfs een naam, Sally, die te herkennen is aan haar witte neus.

Populatie

Kangoeroes in het wild spotten in New South Wales is niet moeilijk, want ze leven hier in groten getale. In het gebied komen vier soorten van het buideldier voor: de grijze, de rode, de westelijke grijze en de bergkangoeroe. Dit zijn de reuzen onder de dieren.

Het zijn de kleine soorten en de antilopenkangoeroe die juist met uitsterven worden bedreigd. Australië heeft verschillende organisaties die zich over dit probleem ontfermen, zoals de Australian Wildlife Conservancy.

In de filmpjes hieronder zie je de hilarische kangoeroe-invasie!

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors