75 Mile Highway

75 Mile Highway

door Getaway Travel

Zand, zand en nog eens zand. Welkom op Fraser Island! Voor je ligt een meer dan honderd kilometer lang strand: 75 Mile Beach. Kruip achter het stuur van een 4x4 en maak je klaar voor een onvergetelijke roadtrip over de 75 Mile Highway van Australië.

Zoals de naam al aangeeft is de 75 Mile Highway op Fraser Island 75 mijl, oftewel 123 kilometer, lang. Het is alleen geen snelweg zoals je die gewend bent. Je rijdt hier over een eindeloos lang strand op het grootste zandeiland van Australië. Ontdek waarom Fraser Island een plek verdient op de werelderfgoedlijst van Unesco.

ZELF NAAR K'Gari (voorheen Fraser Island)?

Bekijk alle 27 reizen naar K'Gari (voorheen Fraser Island)

Bezienswaardigheden langs de 75 Mile Highway

Steek het water naar Fraser Island over vanuit Rainbow Beach en je rijd zo vanaf de boot het strand op. Voor je ontvouwt een gigantische zandbak tot zo ver het oog reikt. Met een grote jeep scheur je over het zand. Rechts kijk je uit over de golvende zee, links van je groeit een groen regenwoud.

75 Mile Beach is op zichzelf al indrukwekkend. Toch heeft deze rondreis door Australië meer te bieden dan zee en strand alleen. Zet je jeep even stil en loop in ongeveer een half uur naar Lake Wabby waar je vanaf een zandduin een groene waterpoel in springt. Een paar kilometer verderop laat je je door de stroming van het smalle riviertje Eli Creek tussen de schildpadden meevoeren naar het strand.

Op dat strand ligt het Maheno shipwreck half verzonken in het water. Dit schip spoelde tijdens een tropische storm in 1935 aan op Fraser Island en is nu een van de belangrijkste bezienswaardigheden van het eiland. Het contrast tussen het rode verroeste schip, het witte strand en de helderblauwe zee zorgt voor een picture perfect-plaatje.

Nog iets verder naar het noorden rijd je voorbij een achttien kilometer lange rotsformatie die langs het strand hoog de lucht in schiet. De rood-oranje rotsen staan bekend als the Cathedrals. Hier vind je veel leuke plekken om te picknicken.

Sluit je roadtrip over de 75 Mile Highway af met een klim naar de top van de Indian Head waarvandaan je uitkijkt op de Champagne Pools die iets verderop liggen. Het bubbelende water van deze natuurlijke zwembaden doet denken aan een glas champagne of een groot bubbelbad.

Beste reistijd voor de 75 Mile Highway op Fraser Island

Dankzij het warme klimaat van Queensland kun je Fraser Island het hele jaar door bezoeken. Het gigantische zandeiland is ook onder Australiërs zelf een populaire getaway. Vooral in de zomervakantie is het druk op de 75 Mile Highway. In het voor- en najaar is het rustiger en zijn de meren en rivieren nog warm genoeg om te zwemmen.

Als je veel haast hebt, kun je de 75 Mile Highway in één of twee dagen rijden. Slimmer én leuker is het om langere tijd uit te trekken voor deze rondreis door Australië. De maximale snelheid over het strand is tachtig kilometer per uur, maar dat haal je lang niet altijd. Daarnaast wordt het afgeraden om tijdens hoogwater in de auto te stappen en zijn er tal van bezienswaardigheden waarvoor je de jeep vrijwillig aan de kant zet.

Routebeschrijving

Om over 75 Mile Beach op Fraser Island te scheuren heb je een 4x4 auto nodig. Deze kun je huren bij aankomst op het eiland of op het vasteland van Australië bij Hervey Bay of Rainbow Beach. Bij River Heads of Inskip Point stap je op een boot met plaats voor 4x4's naar Fraser Island.

De 75 Mile Highway is niet te missen. Volg de 123 kilometer lange oostkust van het eiland van zuid naar noord en dan kom je vanzelf langs alle bezienswaardigheden. Tip: Wanneer je de tijd hebt, rijd dan ook een stukje landinwaarts naar één van de schitterende zoetwatermeren zoals Lake McKenzie.

Kruip je liever niet zelf achter het stuur van een 4x4? Bekijk dan alle rondreizen naar Australië!

Fotocredits: Roderick Eime | DGriebeling

Reizen K'Gari (voorheen Fraser Island)

Meer 75 Mile Highway

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors