De 5 mooiste stops langs de Great Ocean Road

De 5 mooiste stops langs de Great Ocean Road

door Yldau Otter

Je zit in een Volkswagenbusje en rijdt langs de goudgele kust. Je haren wapperen door de wind en je hoort het geluid van de ruige zee. Onderweg zie je gigantische kliffen die vanuit de zee omhoog steken. Dan komt er onderweg ook nog een groep wilde koala’s de weg op rennen. Je rijdt op de Great Ocean Road!

De Great Ocean Road is een van de populairste roadtrips die je maakt tijdens je rondreis in Australië. De 243 kilometer lange kustroute neemt je mee naar de leukste surfspots, natuurparken en dorpjes in de zuidelijke staat Victoria. Je begint in Torquay en zigzagt langs de Australische zuidkust naar Port Fairy. Benieuwd waar je overal moet stoppen? Deze vijf stops langs de Great Ocean Road mag je in ieder geval niet missen!

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 122 reizen naar Australie

5. Cape Otway National Park

Allereerst mag je het Cape Otway National Park niet overslaan tijdens je roadtrip over de Great Ocean Road. Dit nationale park beslaat een ruige kustlijn versierd met zandstranden en torenhoge bossen vol denderende watervallen.

Sla eens de Otway National Park Drive in tijdens je bezoek aan het Cape Otway National Park. Deze slingerende weg brengt je diep de natuur in, naar verborgen watervallen en beekjes. Verken de omgeving te paard of huur een mountainbike!

4. Loch Ard Gorge

Net voorbij de Twaalf Apostelen daal je via een steile, houten trap af naar een goudgeel strand dat tussen de rotsen van Loch Ard Gorge verscholen zit. De twee goudgele rotsen steken hoog boven het helderblauwe water uit.

Naast dat de rotsen een prachtig beeld vormen, heeft Loch Ard Gorge een fascinerende geschiedenis. De twee stenen pilaren in de zee staan namelijk voor Eva Carmichael en Tom Pearce, twee overlevenden van de schipbreuk van het schip ‘Loch Ard’ in 1878. Tom, een matroos, wist een goed heenkomen te zoeken in de kloof. Toen hij de enige andere overlevende hoorde roepen, de 19-jarige Eva, dook Tom opnieuw de branding in om Eva te redden.

3. Kennett River

Een van de beste plekken om wilde koala’s te spotten in Australië is de Kennett River! Dit kleine plaatsje staat bekend als de ‘koala-spotting capital’ van Australië. Als je goed oplet zie je de koala’s in de bomen hangen of zelfs over de weg lopen.

De Kennett River Walk is de perfecte gelegenheid om even je benen te strekken tijdens je roadtrip over de Great Ocean Road. Parkeer je auto bij het Koala Café en loop vanaf hier naar boven. Onderweg kom je gekleurde papegaaien en wilde koala’s tegen.

2. Bells Beach

Een bezoekje aan het surfparadijs Bells Beach mag natuurlijk niet ontbreken tijdens je rondreis door Australië. Bells Beach ligt in het zuiden van Victoria en wordt gerekend tot een van de beste surfplekken ter wereld. Hier worden dan ook jaarlijks surfwedstrijden zoals The Rip Curl Pro gehouden.

Deze surfkampioenschappen vinden meestal eind maart plaats. Ben jij dan in de buurt van Bells Beach? Vergeet dan niet een kijkje te nemen bij dit spectaculaire evenement!

1.  Twaalf Apostelen

Het is geen wonder dat de Twaalf Apostelen een van de meest toeristische plekken is langs de Great Ocean Road. De goudkleurige rotsblokken rijzen tot wel vijftig meter de zee uit en geven dan ook een prachtig beeld.

Wel bestaat er veel verwarring over de naam Twaalf Apostelen. Volgens de naam zouden er Twaalf Apostelen moeten zijn, maar in werkelijkheid zijn er maar acht. Oorspronkelijk waren er negen rotsformaties, maar nummer negen is een tijd geleden al in de zee gestort. Dus waar de naam ‘Twaalf Apostelen’ vandaan komt is een raadsel!

Heb jij zin gekregen om de Great Ocean Road af te leggen? Bekijk hier het aanbod van de beste reisorganisaties voor je vakantie naar Australië!

Fotocredits: Lenny K PhotographyBernard SpraggLuis Ascenso 

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors