Top 5 must-see's tijdens het Vivid Festival in Sydney

Top 5 must-see's tijdens het Vivid Festival in Sydney

door Lieve Weeteling

Licht, muziek en ideeën; dat is waar het Vivid Festival om draait. Je wordt omringd door de honderden flikkerende lichtjes die gebouwen, bruggen en vervoersmiddelen versieren. Zo heb je Sydney nog nooit gezien!

Dit jaar vindt het festival plaats tussen 26 mei tot 17 juni. Ben je rond die tijd in Ozzie? Zorg er dan voor dat je zeker een paar dagen in Sydney bent tijdens het festival. Van het Opera house tot het Customs House en de Harbour Bridge: alles is van top tot teen verlicht. In veel musea en gebouwen woon je voor een klein bedrag of zelfs gratis de meest inspirerende lezingen van Australische creatievelingen bij.

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 120 reizen naar Australie

Ben jij benieuwd geworden naar de hoogtepunten van het Vivid festival? Wij hebben de top 5 must-see's voor je op een rijtje gezet!

5. Customs House

Het Customs House, gelegen in de Circular Quay-buurt, is volledig verlicht van buiten. Bewegende beelden zijn op het gebouw geprojecteerd die ieder jaar een uitgebreid verhaal vertellen over Sydney.

Dit jaar wordt deelnemers je ondergedompeld in de geschiedenis over de eerste kolonisten die voet aan wal zetten. Naarmate het verhaal vordert, luister en kijk je naar verhalen over de bouw van de Sydney Harbour Bridge en het Sydney Operahouse. De lichten, 3D-effecten en muziek maken dit een heel bijzondere citytour.

4. Museum of Contemporary Art

Niet alleen de buitenkant van het Museum of Contemporary Art is gebaad in kleurverlichting; ook als je het museum binnenstapt kijk je je ogen uit. Lasers bewegen om je heen.

Daarnaast volg je in het museum interessante workshops en luister je naar lezingen van architecten en andere kunstenaars uit de creatieve industrie. Reserveer hiervoor van te voren kaartjes voordat die inspirerende lezing waar jij naartoe wilt uitverkocht is. De lezingen zijn namelijk erg populair onder toeristen én onder de locals!

3. Darling Harbour

Benieuwd wie die bijzondere Darling Harbour en andere gebouwen in Sydney nu eigenlijk hebben ontworpen? Je kunt lezingen bijwonen van grote namen, zoals van Bob Perry die een grote rol speelde bij het ontwerp van Sydney's Darling Harbour.

Op rooftops rondom de haven zijn 's avonds feesten en borrels, waar je een uitgestrekt uitzicht hebt over de kleurig verlichte stad. Iedere avond is er op het water bij de haven een lichtshow. Waterstralen schieten omhoog en lasers en vlammen vullen het spektakel aan.

2. The Harbour Bridge

Wanneer je 's avonds laat vanaf het vliegveld aankomt in Sydney, zal de Harbour Bridge je als eerste opvallen. Meer dan honderd duizend lampjes in alle kleuren van de regenboog verlichten de brug.

Bekijk The Harbour Bridge vanuit de haven of maak een boottocht langs de brug en vaar eronderdoor. Vanaf het water aanschouw je naast de brug ook het betoverende Sydney Opera House en de haven.

1. Sydney Opera House

Het Sydney Opera House is natuurlijk een must-see in Sydney, maar tijdens het Vivid Festival wordt het verlichte gebouw een wel héél speciale attractie.

Bij de Lightning of the Sails mogen verschillende lichtkunstenaars de daken als schilderdoek gebruiken en hun creatieve breinen de vrije loop laten. Dit zorgt ervoor dat de daken veranderen in geprojecteerde kleurpaletten met vreemde bewegende vormen en figuren.

Ben jij klaar voor een trip naar Australië? Boek hier jouw vliegtickets!

Fotocredits: Kevin Wong | Steve Collis | Winston Khong | Roderick Eime | Ross Fowler

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors