Top 5 leukste zwemspots op Fraser Island

Top 5 leukste zwemspots op Fraser Island

door Suzanne Rijnja

In een terreinwagen scheur je over het eindeloze zandstrand. Achter de kleine zandheuvels zie je twee dingo’s schuilen. Dan sla je af en rijd je het bos in. Je schudt even flink heen en weer op de kleine zandweg. Plotseling verschijnt er achter de bomen een parelwit strand en het meest helderblauwe water dat je ooit gezien hebt. Tijd voor een duik!

Fraser Island is het grootste zandeiland ter wereld en een populaire stop tijdens een rondreis door Australië. Spring niet in je enthousiasme in de zee: het zit vol met gevaarlijke stromingen en haaien. Gelukkig nodigen de ongeveer honderd zoetwatermeren op het eiland je wel uit voor een duik. En omdat honderd toch wel een groot aantal is, helpen wij je een handje met onze vijf leukste plekken om te zwemmen op Fraser Island.

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 120 reizen naar Australie

5. Lake Boomanjin

Je staat op het zandstrand en kijkt naar het roodbruine water van Lake Boomanjin. Op het eerste gezicht lijkt dit misschien niet de plek waar je graag een bommetje maakt. Is het water vies? Nee. Zodra je het water instapt, merk je gelijk dat het water helder is.

Lake Boomanjin wordt ook wel een ‘thee-meer’ genoemd. De Tea Trees die om het meer omringen, geven het water deze bruinige kleur. Het water deel je met wat nieuwsgierige schildpadden, maar voor de rest heb je hier vaak het rijk alleen.

4. Eli Creek

Je reist verder langs de oostkant van het eiland en ziet een aantal auto’s geparkeerd staan. Tijd voor wat actie bij Eli Creek! Pak je opblaaskrokodil en loop over de houten paden naar de top van deze kleine rivier. Eenmaal boven stap je het water in, ga je op je krokodil liggen en laat je je door de stroming meevoeren door de bossen van Fraser Island.

Laat je vanaf de top tot aan je auto op het strand van de natuurlijke waterglijbaan meevoeren. Vergeet dus ook zeker niet een band, opblaasdier of een bodyboard mee te nemen. Ga vroeg in de ochtend naar deze plek om drukte te vermijden, want Eli Creek is een populaire spot op Fraser Island.

3. Champagne Pools

Liever wat dichter bij de oceaan? Relax in een natuurlijke jacuzzi en geniet ondertussen van de hoge golven van de zee. Wanneer de golven breken op de rotsen aan de rand van de Champagne Pools, zie je waar deze baden hun naam aan danken.

De Champagne Pools zijn de plek om even tot rust te komen. Loop over de aangelegde paden naar beneden, leg je handdoek neer en wandel richting een van de baden. Let op: wanneer de stroming te groot wordt, is het gevaarlijk om hier te zwemmen. Je vindt de Champagne Pools tussen Waddy Point en de Indian Head.  

2. Lake McKenzie

Trek het binnenland van Fraser Island in en reis over de hobbelige wegen richting misschien wel het meest bekende meer van het eiland: Lake McKenzie. Hier loop je met je blote voeten door het poederzachte, witte zand en neem je een duik in het helderblauwe water.

Lake McKenzie staat ook wel bekend als ‘het juweel van Fraser Island’. Het witte, zachte strand en het kraakheldere water doemen op tussen de tropische bossen. Nadat je hier gezwommen hebt, ga je picknicken met een tropisch uitzicht.  Of blijf nog langer en zet je tent neer op de camping.

1. Lake Wabby

Maar het allerleukste meer van Fraser Island blijft toch Lake Wabby. Dit bruine meer ligt onderaan een enorme duin en staat garant voor een hoop lol. Loop een stuk over de zanderige paden naar de top van de duin. Pak je bodyboard, surf van de duin af en plons in het water.

Voor een bommetje in Lake Wabby moet je wel een stukje lopen. Vanaf de parkeerplaats is het ongeveer een half uur wandelen door de bossen en aan het einde is het nog een korte klim de duin op. Vergeet geen goede schoenen aan te doen. Want wanneer het zonnig is, brandt het zand onder je voeten.

Al zin om een duik te nemen? Bekijk dan alle reizen naar Fraser Island.

Fotocredits: Stephen Edgar | Eduardo M. C. | DGriebeling | Brant Arthur

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors