Stuart Highway

Stuart Highway

door Getaway Travel

Wil je de Outback van Australië echt all the way beleven? Neem dan de Stuart Highway en doorkruis zo het hele land!

Explorer's Way

Vanuit South Australia rijd je door de Red Centre naar het tropische Top End in het noorden. Lukt dit, dan heb je maar liefst 2.690 kilometer afgelegd. Kilometers lange indrukwekkende verlatenheid van de Outback, afgewisseld met bijzondere plaatsjes.

De snelweg dankt zijn naam aan de bekendste ontdekkingsreiziger John McDouall Stuart en wordt daarom ook wel de Explorer's Way genoemd.

Het rijden van deze route is een te gekke en prachtige Outbackervaring die je moet hebben beleefd. Dit is Australië ten voeten uit! Tijdens je rit kom je langs eindeloze rode zandgebieden, ruige landschappen en vele bezienswaardigheden die je nergens anders vindt.

Natuurlijk amfitheater

De Stuart Highway begint in Adelaide in South Australia. Hier kun je vast de nodige brandstof voor zowel de auto als voor jezelf inslaan. Vergeet niet veel water en zonnebrand mee te nemen want dit zul je hard nodig hebben.

De highway doorkruist het plaatsje Woomera en het bijzondere mijnstadje Coober Pedy. Hier leeft het grootste gedeelte van de bevolking onder de grond. Met een kleine omweg kun je langs de schitterende Flinders Ranges het reusachtige natuurlijke amfitheater Wilpena Pound aanschouwen.

Ayers Rock en Alice Springs

In het midden van Australië tref je de meest verlaten en hierom beroemde stad Alice Springs. Deze stad is dé toegangspoort naar een bekend icoon van Australië: Ayers Rock. Deze reusachtige monoliet, Uluru in een Aboriginaltaal, is maar liefst 3,6 kilometer lang en 348 meter hoog en steekt zo'n vijf kilometer de grond in. Hier vind je ook veel oude kunst en andere bezienswaardigheden van Aboriginals. Ten westen van Ayers Rock liggen de minstens zo indrukwekkende Kata Tjuta of The Olgas.

Terug in Alice Springs kun je even bijkomen in een van de vele accommodaties en na dagen op rantsoen te hebben geleefd, een goede maaltijd verorberen.

Bijkomen in Darwin

Op weg naar het noorden kom je langs de merkwaardige Devil's Marbles. Dit is een verzameling van rotsklompen midden in de vlakke woestijn. Deze zijn het resultaat van miljoenen jaren van erosie. De schaduwen van de Devil's Marbles zijn vooral tijdens zonsop- en zonsondergang waanzinnig mooi!

Via Tennant Creek rijd je richting de Katherine Gorge waar je prachtige kanotochten kunt maken. Vlak daarbij ligt het Kakadu National Park waar vele unieke dier- en plantensoorten leven.

De Stuart Highway eindigt bij het tropische en relaxte Darwin waar je kunt bijkomen van deze ruige maar te gekke route.

Like deze pagina

Reizen Stuart Highway

Meer Stuart Highway

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors