De 5 leukste plekken in de natuur om te bezoeken in Australië met kinderen

De 5 leukste plekken in de natuur om te bezoeken in Australië met kinderen

door Emma van Kampen

Hélemaal op vakantie naar Australië met je kinderen? Ja, natuurlijk! Down Under maken ze kennis met dieren die ze nooit eerder zagen. Zoeken ze de spanning op tijdens een kleurrijk snorkel-avontuur, een kajaktrip of een surfles. En zien tegelijkertijd dolfijnen, schildpadden en met een beetje geluk zelfs walvishaaien.

Maar welke nationale parken zijn nou het leukste met kinderen? En wáár kom je de leukste dieren tegen? Om ervoor te zorgen dat jij weet waar je je kids mee naartoe moet nemen, hebben we de vijf leukste plekken voor het spotten van flora en fauna voor je op een rijtje gezet.  

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 123 reizen naar Australie

5. Phillip Island

Het kleine schiereiland Phillip Island ligt op slechts twee uurtjes rijden van Melbourne. Via een houten bruggetje kom je op het eiland van de pinguïns. Honderden pinguïns leven er. 

‘s Avonds tijdens zonsondergang komen de kleine zeevogels vanuit de zee aan op het strand. Ze waggelen in kleine groepjes naar hun slaapplek in de duinen. De zogenaamde ‘Penguin Parade’ is een bijzondere vertoning voor jong en oud, én in het bezoekerscentrum leer je nog meer over de dieren.

Maar het eiland heeft nog véél meer bijzondere bewoners. In San Remo tref je een populatie pelikanen aan die maar al te graag bedelen bij toeristen voor een lekkere snack. En zeehonden spot je tijdens een wandeling naar Nobbies, waar een grote zeehondenkolonie leeft.

4. Kangaroo Island 

Kangaroo Island, de naam zegt het al. Dit op twee na grootste eiland van Australië ligt in de staat South Australia. En is het thuis van veel kangoeroes. Maar ook zeeleeuwen, pelikanen en koala’s kom je er tegen. 

Met de boot vertrek je vanuit Cape Jervis aan het vasteland naar Penneshaw. Drie kwartier later begeef je je in het dierenwalhalla.  

De meest zeldzame soorten spot je in Flinders Chase National Park. Zo leeft hier de tammarwallabi. En heb je weleens gehoord van de hoendergans? Of misschien kom jij samen met je kids de geelstaart raafkaketoe, het vogelbekdier of de koala wel tegen tijdens je ontdekkingstocht langs de vele rotsformaties in het park. 

Houden je kinderen van snorkelen? Aan de noordkust van het eiland leven ongeveer tweehonderdvijftig soorten tropische vissen. Met een beetje geluk kom je zelfs een school dolfijnen tegen. En aan de zuidkant vergezellen zo’n vijfhonderd zeeleeuwen je bij Seal Bay. 

3. Coral Bay

In het zuidelijke deel van Ningaloo Marine Park aan de westkust van Australië, ligt Coral Bay. Hier raak je je adrenaline kwijt tijdens een van de vele watersportactiviteiten. En bekijk je door je duikbril het kleurrijke koraalrif Ningaloo

Op het strand van de baai huur je een kajak, surfplank of bodyboard. Samen met je kids bestijg je het water en voel je de spetters van de golven op je lijf. Iets verderop zie je iets groots zwemmen. Is het een gigantische reuzenmanta of zie je het nou verkeerd en is het toch een bedreigde walvishaai?

Snorkelen doe je tussen het koraal van Ningaloo, het kleine broertje van het Great Barrier Reef. Met je snorkel in je mond en druikbril op ontdek je de wonderlijke onderwaterwereld en de bloemdieren. Je ziet walvishaaien, zeepaardjes, enorme schildpadden en koraal in alle kleuren van de regenboog. 

2. Rottnest Island 

Vanaf Perth ben je achttien kilometer verwijderd van Rottnest Island, dat je met de ferry bereikt vanaf het vasteland. Op dit autoloze eiland kom je helemaal tot rust in de serene baaitjes en op de parelwitte stranden. Ook word je hier vriendjes met de kleine quokkas die op het eiland wonen, maar liefst twaalfduizend!

Het eiland kent een heftige geschiedenis. Tussen 1838 en 1931 werden er 3.700 Aboriginals gevangen gehouden. De Aboriginals raakten in conflict met de Europese kolonisten, veel Aboriginals kregen hierna zware straffen opgelegd die ze uit moesten zitten in de gevangenis. In het Rottnest Island Museum kom je meer te weten over de historie van het eiland. 

Bijkomen van de heftige geschiedenisles doe je op een van de 63 stranden, waarvan de bekendste ongetwijfeld The Basinis. Een poel met azuurblauw water vol met felgekleurd koraal versiert de kustlijn tussen Pinky Beach en Longreach Bay. Snorkelen is hier een absolute must!

1. Mon Repos Conservation Park

 Vlakbij Bundaberg aan de kust van Queensland ligt Mon Repos Conservation Park. Tussen januari en maart doe je hier wel iets heel bijzonders: schildpadden kijken. 

Op Mon Repos Beach komen ieder jaar zeeschildpadden broeden. Tussen november en februari brengen de moederschildpadden hun eitjes naar het strand en begraven deze. En die komen tussen januari en maart uit. De babyschildpadjes krabbelen in grote aantallen uit hun kuil en zoeken de verkoeling van de zee op. 

In het bezoekerscentrum bekijk je eerst films en presentaties over het bijzondere proces. Daarna mag je in groepen van maximaal zestig personen het broedproces óf de geboorte meemaken. Dat is pas een cool verhaal om te delen voor de klas!

Travelnauts verzorgt de leukste reizen naar Australië met kinderen

Je rondreis door Australië met kinderen vereist net wat meer voorbereiding dan wanneer je alleen of met z’n tweetjes gaat. Laat je dat liever aan iemand anders over? Reisorganisatie Travelnauts verzorgt kindvriendelijke, op maat gemaakte reizen door Australië. Zodat je zonder zorgen het schitterende land aan je kinderen kunt laten zien.

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors