Top 4 mooiste uitzichten in de Red Centre

Top 4 mooiste uitzichten in de Red Centre

door Elsemieke Land

Om je rondreis door Australië compleet te maken, mag je de uitgestrekte rode vlaktes van de Outback niet missen. Vooral een rondreis door de Red Centre met al haar highlights is het huren van een stevige 4WD waard. 

Terwijl je door het ruige landschap tourt, word je elke keer verrast door verbluffende uitzichten en bijzondere natuurtaferelen die je nog lang bijblijven. Ben je nog niet overtuigd? Wij zetten de mooiste uitzichten in de Red Centre voor je op een rij!

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 123 reizen naar Australie

4. Kings Canyon

Tijdens een evolutieproces van miljoenen jaren vormde zich de indrukwekkende Kings Canyon. Je vindt de kloof in het Watarrka National Park

Wandel rond zonsop- of zonsondergang via de Rim Walk zes kilometer rondom de kloof. Tijdens de hike geniet je van het uitzicht over de ruige landschappen van de Outback,  de met palmbomen gevulde Garden of Eden en de vallei die in het zonlicht van kleur verandert. 

3. Uluru

Uluru of Ayers Rock is het bekendste symbool van Australië en bevindt zich dan ook in het midden van het land in het Uluru-Kata Tjuta National Park

De immense rots met een omtrek van 3,6 kilometer en een hoogte van 348 meter, komt het best tot z’n recht bij zonsondergang. In het licht van de ondergaande zon kleurt de rots opeenvolgend oranje, karmijnrood en uiteindelijk zwart.  

2. Ilparpa Claypans

Vanuit Alice Springs in de Northern Territory bereik je makkelijk de hoogtepunten van de Red Centre. Zo ook de minder bekende Ilparpa Claypans, zo’n 15 kilometer ten zuiden van Alice Springs. 

Bij regenval houden de claypans het water vast, wat resulteert in een fotogenieke scène, waarbij de oranjerode omgeving weerspiegelt in het meertje. Geen wonder dat het natuurlijke landschap onder de lokale bevolking een populaire plek is om te wandelen of paard te rijden. 

1. Kata Tjuta

Ten westen van Uluru in het Uluru-Kata Tjuta National Park doemen 36 rotspunten op uit de rode vlakte. De ronde monolieten staan bekend als de Kata Tjuta of The Olgas. 

Kata Tjuta betekent in een Aboriginal taal ‘veel hoofden’ en doen niet onder voor het bekende Uluru. De hoogste rots is met 546 meter maar liefst 200 meter hoger dan Uluru. 

Trek stevige schoenen aan en volg de Valley of the Winds Walk langs diepe kloven en valleien. En bewonder de reusachtige rotsen van dichtbij. 

Ben jij klaar om de spectaculaire landschappen van het rode hart van Australië te ontdekken? Bekijk snel alle reizen naar de Red Centre!

Fotocredits: Maarten Danial

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors