De 5 mooiste uitzichtpunten van West-Australië

De 5 mooiste uitzichtpunten van West-Australië

door Lieve Weeteling

Een autoreis door Australië, daar dromen we allemaal wel eens van. Sydney ontdekken, duiken in het Great Barrier Reef en relaxen op de Whitsundays; veel reizigers denken meteen aan de Oostkust. Maar wist je dat er aan de westkust meer natuurschoon is dan je misschien verwacht?

Rijd met je 4WD van het zuidwesten naar het noordwesten van West-Australië. Turend uit je raampje vergaap je je aan grote steden als Perth, maak je tussenstops in de nationale parken met rode kliffen en ravijnen en geniet je op het einde van je trip op de parelwitte zandstranden van Broome. Het is een lange route die je in zijn geheel kan afleggen, maar je kunt er ook voor kiezen een gedeelte van de route te doen. We hebben de vijf mooiste uitzichtpunten in West-Australië voor je op een rijtje gezet.

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 120 reizen naar Australie

1. Kalbarri National Park

De roadtrip kan beginnen! Vanuit Perth is de eerste stop Kalbarri National Park. Dit is een nationaal park 485 km ten noorden van Perth. De 80 kilometer lange rivier de Murchison stroomt door dit park. Langs de rivier zijn spectaculaire rode kliffen te zien.

Kies een van de vele wandelroutes uit en ga op zoek naar de Nature's Window. Dit is een beroemd uitzichtpunt in het park. Door een gat in de rode rotsformatie is er een frame ontstaan waardoor het lijkt alsof je, zoals de naam al verraadt, door een raam kijkt.

Ben jij een echte adrenalinejunk? Ga dan abseilen! Terwijl je van de kliffen naar beneden glijdt, heb je een indrukwekkend uitzicht over rotsen en de rivier.

2. François Peron National Park

Na het Kalbarri National park is de tweede stop het François Peron National Park. Na een afstand van 380 kilometer richting het noorden kom je in een oase van rust terecht. Je rijdt in je 4WD langs prachtige kustlijnen en zoutpannen. Het is beter om niet door de zoutpannen heen te rijden, je zakt er namelijk gemakkelijk in weg!

Slaap een nachtje in dit park op een van de Outback-campings. Stap 's ochtends vroeg je tent uit en kijk uit op een grote baai of op de rode zandvlaktes. Zoek vervolgens het uitzichtpunt de Eagle Bluff op en spot in deze baai zeekoeien, roggen en haaien

3. Karijini National Park

1100 kilometer verderop ligt het indrukwekkende Karijini National Park. Dit natuurspektakel in de Harmesley Range ligt vanwege haar inwaartse ligging misschien wat uit de route tijdens je rondreis door West-Australië, maar is de tour wel waard. Omdat dit al met al wel een erg lange rit is, maak je een tussenstop in Yannarie, een dorpje langs de Coastal Highway waar meerdere campings te vinden zijn.

Beklim eenmaal aangekomen in Karijini de rode kliffen vanwaar je een uitzicht hebt op de watervallen in het park. Neem gerust een slokje van dit zuivere drinkwater of plons erin om even af te koelen. Het is leuk om in de avond te genieten van de zonsondergang in het park. Kampeer daarom in de outback op bijvoorbeeld de Savannah Campground.

4. De Horizontal Falls

Na een rit van 900 kilometer kom je aan in Broome, vanaf hier kun je een dagtrip maken naar de Horizontal Falls. Deze vijf meter hoge watervallen omgeven door helderblauw water liggen verspreid over zandbergen voor de kust.

Stap in een helikopter of vliegtuig en bekijk deze prachtige wateren en kliffen, vanuit de lucht zie je nog beter hoeveel eilandjes er eigenlijk zijn!

5. Cable beach

Na de Horizontal Falls in Broome hoef je geen lange afstand meer af te leggen want hier eindigt de trip! Het is tijd voor rustige dagen op het strand. Bezoek het 22 kilometer lange zandstrand genaamd Cable Beach. Neem een duik in de zee of maak een ritje op een kameel over het strand, die tripjes worden de hele dag door aangeboden.

Blijf lekker hangen en bekijk de zonsondergang, want van maart tot en met oktober is hier het natuurlijke verschijnsel "staircase to the moon" te zien. Dit fenomeen wordt veroorzaakt door een opkomende volle maan. Bij laag tij wordt het maanlicht op de zandvlakten gereflecteerd, waardoor er een optische illusie ontstaat van een trap naar de maan.

Wil je zelf een roadtrip maken door West-Australië? Bekijk alle autoreizen naar Australië!

Foto credits: HoneyGwhiz | Marc Pegrum | Robert Young | Kristina Hoeppner | Eulinky | Mathias | Harclade | Josh Janssen | Manu |

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors