De 4 lekkerste wijngebieden van Australië

De 4 lekkerste wijngebieden van Australië

door Maurice Kosterink

In Australië is het altijd wine o’clock. Want wist jij dat het land een van de grootste wijnlanden ter wereld is? Er wordt meer dan een miljard liter wijn per jaar geproduceerd. En terwijl je een paar van die liters altijd wel in de supermarkt vindt, is het toch leuker om die wijnstreken in Australië te bezoeken.

Want tussen de druiven in de wijngebieden van Australië smaken die liters wijn natuurlijk véél beter. Wij hebben vijf wijngebieden op een rij gezet, waar je geniet je van de allerbeste wijnen van Australië. Proost!

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 120 reizen naar Australie

4. Barossa Valley is een van de oudste wijngebieden van Australië

Barossa Valley ligt op zo’n vijftig kilometer van Adelaide en is een van de oudste wijngebieden van Australië. Duitse immigranten begonnen hier rond 1850 als fruitteler en teelden ook druiven voor de wijnproductie, waardoor de Barossa Valley in enkele jaren uitgroeide tot een beroemdheid. En dat is met haar shiraz- en riesling-druiven nu nog steeds zo.

3. Hunter Valley ligt op een steenworp afstand van Sydney

Hunter Valley is net als Barossa Valley een van de oudste wijnstreken van Australië en ligt relatief dichtbij Sydney. Hierdoor komen veel toeristen vanuit Sydney op bezoek in Hunter Valley, waar ze langs uitgestrekte wijngaarden vol shiraz- en chardonnay-druiven rijden. Die nabijheid maakt Hunter Valley tevens tot een van de meest bezochte wijngebieden van Australië.

2. Swan River Valley is voor de toetjesfan

Houd jij van een lekker zoet wijntje bij je dessert? Dan is Swan River Valley ten noorden van Perth misschien wel jouw favoriete wijngebied van Australië. Hier worden namelijk vooral dessertwijnen gemaakt. Maar in Swan river Valley komen ook veel droge witte wijnen voor, zoals chardonnay. 

1.Chardonnay drink je vooral in de Yarra Valley

De Yarra Valley is hét wijngebied in Australië voor chardonnay . De Yarra Valley experimenteert namelijk met andere vormen van fermentatie, waardoor de chardonnay hier zuurder smaakt. Dit is bijzonder, omdat veel witte wijn uit Australië vaak boterachtig smaakt door een process dat malolactische fermentatie heet. Een experimenteel wijngebied dus!

Heb jij zin om naar de wijngebieden van Australië te gaan? Bekijk dan hier ons reisaanbod en wie weet hef jij straks het glas in een van deze wijngebieden in Australië.

Fotocredits: Graeme Churchard | Don Pugh | Julie

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors