De 6 mooiste stops in Northern Territory

De 6 mooiste stops in Northern Territory

door Yldau Otter

Je rijdt met je camper door een rood woestijnachtig landschap. Na een aantal uur duikt er een verkeersbord op. Eindelijk een teken van leven. De afstand tot het volgende dorpje? Enkele honderden kilometers.

Northern Territory is dé ‘Outback State’ van Australië. Met maar 200.000 inwoners en een oppervlakte die 38 keer zo groot is als Nederland, kun je deze staat met recht ‘leeg’ noemen. Je rijdt er urenlang rond zonder iemand tegen te komen. Toch heeft deze staat naast de uitgestrekte Outback, meer te bieden. Wij laten je de mooiste stops zien tijdens je rondreis door Northern Territory!

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 122 reizen naar Australie

6. Katherine Gorge

Een van de mooiste landschappen van het noorden van Australië vind je in het Nitmiluk National Park. Dit park is vooral bekend door de spectaculaire Katherine Gorge die erdoor loopt. Een reeks van dertien diepe zandstenen kloven die gedurende miljoenen jaren uitgesleten is door de Katherine-rivier. Het resultaat? Dramatische rotsformaties en kristalheldere watergebieden.

Verken Katherine Gorge tijdens een boottocht die je in een dag de vijf kloven laat zien. Op zoek naar meer avontuur? Huur een kajak en peddel zelf door de immense kloven. 

5. Darwin

Ver verwijderd van de bewoonde wereld van Australië ligt Darwin. Voor veel mensen is dit het start- of eindpunt van hun camperreis door Northern Territory. 

Deze meest noordelijke stad van Australië heeft een multiculturele, moderne en tegelijkertijd tropische en gastvrije uitstraling. Zwem tussen oude scheepswrakken en kleurrijk koraal in Darwin Harbour, proef van de verschillende wereldkeukens en drink een echte Darwin Stubby!

4. Litchfield National Park

Litchfield National Park is de perfecte dagtrip vanuit Darwin. Veel inwoners bezoeken dit park in het weekend om af te koelen onder idyllische watervallen in het glasheldere water. 

Maar ook wandelliefhebbers halen hier hun hart op met de 39 kilometerlange Tabletop Track, of de rustigere Walker Creek-route van 3,5 kilometer. Je wandelt door dichte bossen en regenwouden naar verborgen watervallen en kristalheldere beekjes. 

3. Kings Canyon

Na honderden kilometers in een uitgestrekte rood landschap kom je ineens aan in een oase van groen. Een gigantische kloof, met steile zandstenen wanden tot wel 300 meter hoogte. De Kings Canyon in het Watarrka National Park is gevormd tijdens een evolutieproces van miljoenen jaren.

De beste manier om de Kings Canyon te bekijken is door de Rim Walk te volgen. Deze tocht van ongeveer drie uur begeleidt je rondom de kloof. Terwijl je om de Kings Canyon heen loopt, geniet je van spectaculaire uitzichten over het rode landschap van de Outback en over de groene vallei beneden.

2. Kakadu National Park

De enorme rotsplateaus, rode rotswanden, lange rivieren en stukjes regenwoud maken het Kakadu National Park een van de hoogtepunten in Northern Territory en een niet te missen stop tijdens een rondreis door Australië.

Met een grootte van maar liefst 20.000 hectare en duizenden planten en dieren, heeft Kakadu National Park een plek veroverd op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Speur naar krokodillen tijdens een boottocht over de rivier, neem een duik in de Motor Car-watervallen en ga op zoek naar rotstekeningen van de Aboriginals. 

1. Uluru

En dan opeens duikt een gigantische rots op uit de woestijn. Uluru is misschien wel het bekendste symbool van Australië. Hoe vaak je dit plaatje ook op ansichtkaarten ziet, niets bereid je voor op het zien van deze hulk  aan de horizon. Met een lengte van 3,6 kilometer en een hoogte van 348 meter is Uluru de grootste monoliet ter wereld. Wetenschappers denken zelfs dat tweederde van de rots nog onder het zand ligt!

Al zijn de afmetingen van de Uluru al indrukwekkend, het zijn vooral de veranderende kleuren bij zonsondergang en zonsopgang die deze rots zo bijzonder maken. Voor de Aboriginals is de Uluru een heilige plek die met respect moet worden behandeld. Het beklimmen van de rots is daarom vanaf eind oktober 2019 verboden. 

Wil jij deze stops in Northern Territory maken? Bekijk dan hier het aanbod aan rondreizen door Australië. 

Fotocredits: Percita | li zhang | Andrea Schaffer

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors