Top 10 mooiste wandelingen van Australië

Top 10 mooiste wandelingen van Australië

door Kimberly Hermans

Torenhoge bergen, gletsjermeren, tropische regenwouden, verlaten woestijnen, kristalheldere wateren, steile kliffen en vulkanische platen. Tijdens een rondreis door Australië maak je wandelingen door de meest gevarieerde landschappen. 

Waar moet je nou écht heen tijdens je rondreis door Australië? Houd je camera gereed en trek je stevige wandelschoenen aan, want wij vertellen jou welke wandelingen je niet mag overslaan! 

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 120 reizen naar Australie

10. Murray River Walk, South Australia

Tientallen watervogels vliegen door eeuwenoude eucalyptusbossen langs de langste rivier van Australië: Murray River. Tijdens het wandelen ontdek je de uiteenlopende rivierlandschappen en verborgen inhammen. De ongerepte natuur van South Australia!

Tijdens de veertig kilometer lange Murray River Walk wandel je langs de eindeloze Murray-rivier. Maar je kan de route ook deels met de boot afleggen. Sterker nog, veel reisorganisaties bieden deze hike aan in combinatie met een boottocht. Wandelen en schildpadden spotten vanaf de boot: dé ideale combinatie!

9. Arkaba Walk, South Australia

Bewonder de gerimpelde bergen van Wilpena Pound en de gelaagde gesteentes van Elder Range. In South Australia vind je niet alleen gigantische bergen, maar ook typische rode gombomen die aan de oever van de rivier grenzen. 

Tijdens de Arkaba Walk ga je vier dagen lang op avontuur in het oeroude Flinders Range. Je begint bij het historische Wilpena Pound en eindigt bij Arkaba Woolshed. In 45 kilometer beklim je de met cipresbomen bedekte heuvels en kijk je uit op de reusachtige gebergtes. 

8. Cape to Cape Track, Western Australia

Onderweg kom je een paar verdwaalde kangoeroes en glibberige slangen tegen. Met uitzicht op de knalblauwe Indische oceaan loop je over ellenlange zandpaden en beklim je tientallen rotshopen in Western Australia.

Tijdens de bekende Cape to Cape Track ontdek je binnen een week de westkust van Cape Naturaliste tot Cape Leeuwin. In bijna 140 kilometer wandel je niet alleen over het strand, maar ook langs spuitende ‘blowholes’ en de beroemde Sugarloaf Rock.

7. Wilderness Coast Walk, Victoria en New South Wales

Het oosten van Victoria biedt een overvloed aan enorm brede stranden, wilde bloemen en heel veel groen. Langs de kust van het Croajingolong National Park wandel je door eucalyptusbossen en een tropisch regenwoud. Laat het avontuur maar beginnen!

De Wilderness Coast Walk zegt eigenlijk al waar het op staat. Een honderd kilometer lange hike langs de kust door de ongerepte natuur. Het pluspunt van deze hike is dat je af en toe even je voeten in het frisse zeewater kan laten rusten, voordat je de klim hervat. 

6. Larapinta Trail, Northern Territory

Dwars door kurkdroge woestijnen en groene lage bergruggen klauter je over de pieken en dalen van het MacDonnellgebergte. Bovenaan de berg kijk je uit over het verlaten landschap van de Red Centre. Een rode gloed, honderden sterren en diepe kloven. 

De Larapinta Trail is niet weggelegd voor beginners. Net buiten Alice Springs begin je de bijna 230 kilometer lange uitdaging door de onbewoonde Outback. Maar de klim is het dubbel en dwars waard, wanneer je op de top van Euro Ridge staat. Deze overwinning heb je in de pocket!

5. Scenic Rim Trail, Queensland

Tijdens de Scenic Rim Trail stuit je op weelderige bossen, kletterende watervallen en oeroude vulkanische platen. ‘s Avonds slaap je onder een heldere sterrenhemel en kijk je uit op de indrukwekkende Great Dividing Range. 

In ongeveer drie dagen wandel je 27 kilometer door de jungle en beklim je rotsige paden. Vanaf Mount Mitchell loop je naar Spicers Peak. Maar let op: deze hike is niet voor beginners weggelegd. Op sommige delen van het pad moet je met touwen over rotsen klimmen om je weg te kunnen vervolgen. 

4. Three Capes Track, Tasmanië

In de verte zie je een paar waaghalzen de brandingspilaar beklimmen bij Cape Hauy. Steile hoge kliffen, wilde golven en uitzicht over de uitgestrekte Tasmanzee. Tijdens een wandeling over de Three Capes Track voelt het alsof je op de rand van de wereld staat. 

Deze 46 kilometerslange wandeling begint bij het vriendelijke Port Arthur en eindigt bij de springende dolfijnen van Fortescue Bay. In vier dagen ontdek je de ruige kustlijn langs afgebrokkelde rotsen in het zuiden van Tasmanië. De hike is geschikt voor de beginnende wandelaar, maar op de laatste dag naar Cape Hauy staan je wél een paar uitdagende trappen op te wachten... 

3. Seven Peaks Walk, New South Wales

Op het paradijselijk Lord Howe Island maak je tijdens de Seven Peaks Walk ook tijd vrij om te snorkelen met schildpadden en dolfijnen in het knalblauwe water. Als je zin hebt in een extra uitdaging, beklim dan Mount Gower. 

In vier dagen aanschouw je de schoonheid van dit tropische zwemparadijs. Met de Seven Peaks Walk leg je bijna 45 kilometer af langs de kust. Eerst wandel je over het strand bij North Bay, waar het net lijkt alsof je op een onbewoond eiland verblijft. Aan het einde geniet je van het uitzicht op Blinky Beach.

2. Bay of Fires Track, Tasmanië

Met de top van Mount William op de achtergrond, struin je over verlaten witte stranden en door geelgouden duinen. De indrukwekkende kustlijn van Bay of Fires leidt je langs azuurblauwe wateren vol rotsblokken die bedekt zijn met feloranje korstmos. 

Tijdens de Bay of Fires Track leg je ongeveer vijftig kilometer af in vier dagen. Begin de wandeling bij het noordelijkste puntje van Mount William National Park. Via de kust loop je naar Binalong Bay. Of je eindigt de hike bij Ansons Bay, waar je al kajakkend afscheid neemt van Bay of Fires. 

1. Overland Track, Tasmanië

Spot een Tasmaanse duivel in het tropische oerwoud van Cradle Mountain-Lake St Clair National Park en waan je in een landschap van eeuwenoude gletsjermeren en eucalyptusbossen. Van Cradle Mountain’s vlijmscherpe pieken tot gletsjers en woeste rivieren. Bij de Overland track maak je kennis met het échte Australië. 

Deze wandeling start in Ronny Creek en eindigt bij Lake St. Clair. De populaire hike vergt wel wat van je conditie. De Overland Track duurt namelijk ongeveer zes dagen waarin je bijna 65 kilometer aflegt. Maar tijdens deze wandeling kom je zo’n grote diversiteit aan landschappen tegen, dat bijna iedere wandelaar de hike op zijn bucketlist heeft staan. 

Hebben wij jou geïnspireerd voor een rondreis naar Australië? Check dan hier al onze reizen naar Australië.

Fotocredits: Tracey Hind | Ed Dunens | Tatters | Paul Balfe | Roderick Eime | Natalie Maguire | Chris Fithall | Andrew Evans

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors