Top 4 plekken om af te koelen in de West MacDonnell Ranges

Top 4 plekken om af te koelen in de West MacDonnell Ranges

door Frederieke Jansen

Ploeterend in de brandende zon rijd je Alice Springs door tijdens je rondreis in Australië. De zweetdruppels hangen aan je neus en je rug is nat en plakkerig. Die hoed op je hoofd die je beschermt tegen de hitte van de zon druipt zo’n beetje van je hoofd af en is al een tijdje ontzettend aan het jeuken. 

Het liefst zet je de airco van de auto op standje maximaal, maar dan zit je straks met een flinke verkoudheid. Of gooi je je waterfles over je hoofd heen, maar dan ben je je drinkwater kwijt. Wát zou je een verfrissende duik nu op prijs stellen. 

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 123 reizen naar Australie

Maar waar ga je in die brandende Outback nou een poeltje vinden om even in af te koelen? Geen zorgen, er zijn zeker wat plekken te vinden. We zetten ze voor je op een rijtje, dus maak je klaar voor een duik!

4. Ellery Creek Big Hole

Een uurtje rijden ten westen van Alice Springs rijd je over een gravelweggetje naar Ellery Creek Big Hole. Na vijf minuten hobbelen tussen de bomen doemen er twee enorme rode rotswanden op. Hier tussenin ligt de Ellery Creek Big Hole op je te wachten.

Koel voor of na een picknick in de schaduw van de Melaleuca-bomen even af in het diepe water van de Ellery Creek. Maar duik er niet in één keer in, want het water kan behoorlijk koud zijn. Daarnaast liggen er keien en ondergedompelde bomen in het water. En daar wil je je hoofd niet aan stoten!

3. Ormiston Gorge

Veertig minuten rijden westelijker van Ellery Creek kom je Ormiston Gorge tegen. Stap uit en maak een van de wandelingen tussen de met groen begroeide oranje rotsen die deze waterhole versieren. 

Kies bij enorme hitte voor de wandeling van vijf minuten die je om het water heen leidt. Ben je aardig afgekoeld van de vorige duik? De populaire twintig minuten durende wandeling one way Ghost Gum Lookout brengt je naar een uitzichtpunt waar je uitkijkt over de Ormiston-kloof en de typische Australische Ghost Gum-bomen. 

Neem na je wandeling een verfrissende duik in het tot wel veertien meter diepe water. Kijk wel voor je duikt of het op die plek wel echt diep genoeg is. Overnachten doe je op de camping van Ormiston Gorge, waar je ’s nachts naar de schitterende Melkweg staart. 

2. Glen Helen Gorge, Finke River

Aan de andere kant van de Namatjiraweg die naar Ormiston Gorge leidt, rijd je via een smal pad haast tegen een uitgestrekte en torenhoge zandstenen muur aan. 

Een eindje verder maakt de muur plaats voor ’s werelds oudste rivier: de Finke-rivier. In de hete zomermaanden gebruiken negen verschillende vissoorten en migrerende watervogels de koude waterstroom in de Glen Helen Gorge als belangrijk toevluchtsoord. 

Verderop kijk je bovenop de muur uit op een van de hoogste punten van Centraal-Australië, Mount Sonder. En als je goed kijkt, zie je misschien wel een rustende zwangere vrouw in het silhouet van de berg. Vanwege de kleurveranderingen van de berg is dit uitkijkpunt een favoriet onder schilderaars, voornamelijk de beroemde Australische kunstenaar Albert Namatjira.

1. Redbank Gorge

Je laatste mogelijkheid om af te koelen is Redbank Gorge. Op een kwartiertje rijden van Glen Helen Gorge wandel je vanaf de parkeerplaats bij de voet van Mount Sonder twee kilometer langs het zanderige beekbed naar de kloof. Vergeet geen zwemband mee te nemen van de Glen Helen Homestead.

Spring na je wandeling in deze bijna permanente koude waterput. Peddel op je zwemband door een nauwe spleet in de enorme rode muur en klim dan over de rotsen die naar elk nieuw niveau leiden.

Hebben we je geïnspireerd voor een vakantie in Australie? Bekijk hier de mooiste reizen naar Australië

Fotocredits: Prince Roy | Paul Bafle | Lindy Buckley

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors