Wilde beestenboel!

Wilde beestenboel!

door Cristien Nijmeijer

Ons volgende uitstapje staat alweer voor de deur; zeilen naar de Whitsundays. Drie dagen genieten van het heerlijke eten op de boot, het schitterende uitzicht, de dolfijnen, het snorkelen op het Great Barrier Reef (eindelijk echte clownvissen) en de prachtige spierwitte stranden van Whitehaven Beach.

De zee was niet al te koud dus wij spetteren vrolijk door de golven. Eenmaal terug in de boot krijgen wij echter flink op onze kop van onze schipper. "Of we allemaal doof en blind zijn, want hij had toch al tien keer gezegd dat we onze stingersuits moeten dragen als we het water in gaan! Het is nog steeds stingerseizoen en die kleine kwalletjes kunnen ons wel fucking killen!" Oei, daar hadden we helemaal niet aan gedacht. Gelukkig is er niemand gestoken.

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 122 reizen naar Australie

Koala's kijken

Vervolgens vertrekken we richting Magnetic Island waar het wemelt van de nationale parken om mooie wandelingen in te maken. Dat doen we dus ook. Tijdens ons tochtje ter voet spotten wij zowaar enkele koala's. Die hadden we overigens zonder de hulp van andere wandelaars waarschijnlijk over het hoofd gezien.

Iemand was zo vriendelijk om een briefje onder de desbetreffende boom te leggen. Wel zo handig voor de minder gevorderde koalakijkers. Dat de beertjes niet al te actief zijn blijkt uit het feit dat het papiertje er al vijf dagen ligt en ook de koala nog steeds in dezelfde boom zitten. Maar ach, wat zijn die beestjes lief en veel kleiner dan ik dacht!

Krokodillencruise

In onze tour steeds verder naar het noorden, komen we uiteindelijk aan in Cairns. Eenmaal daar kunnen we een trip richting Cape Tribulation op ons lijstje bijschrijven. Dit is een van de weinige plekken ter wereld waar het regenwoud en het koraalrif aan elkaar grenzen (where the rainforest meets the reef). Echt prachtig, alsof je op het strand in het bos loopt.

Onze gids weet mij weer met een paar leuke feitjes te verblijden. Zo hebben de dikke groene mieren die hier overal rondkrioelen een multigezond achterste. Als je aan hun derrière likt krijg je net zoveel vitamine C binnen als wanneer je zes sinaasappels eet. Daarnaast bewonderden we parasollenplanten en bomen die maar één meter per honderd jaar groeien.

Tijdens de krokodillencruise hebben we het geluk om maar liefst drie kanjers van krokodillen en twee boomslangen plus een rare blauwe vogel in het wild te bekijken.

Paardrijden door het regenwoud

De volgende dag wagen we ons aan een nieuwe uitdaging. Mijn reisgenootje en ik bestijgen voor het eerst in ons leven een paard. Gelukkig is mijn 17-jarige Morgan een braaf beestje. En zo hobbelen wij zonder al te veel problemen door de jungle en over het strand wat absoluut de moeite waard is.

Op de terugweg naar Cairns maken wij nog even een memorabele stop bij het uitkijkpunt dat zicht geeft op de plek waar de avontuurlijke krokodillenjager Steve Irwin op bijzondere wijze het loodje legde.

Backpackvibe

Inmiddels hebben wij de echte backpackersvibe helemaal te pakken. Zo vinden wij het helemaal niet meer vies om drie dagen niet te douchen en lopen we rustig meer dan week in dezelfde kleren. We koken drie keer in de week pasta en de andere dagen eten we noodles.

Alleen aan het slapen in een dorm kunnen we nog niet goed wennen. Snurkende en proestende dormgenoten, midden-in-de-nacht bellers en andere herrieschoppers zouden in een aparte kamer geplaatst moeten worden! Maar we laten ons niet kennen en boeken vol goede moed ons volgende hostel.

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors