Blue Mountain tips

Blue Mountain tips

door Britt Vermeulen

Britt Vermeulen is inmiddels vier keer naar Australië afgereisd. Hieronder geeft ze twee tips voor de Blue Mountains.

1. Blue Mountains: Porters Pass Reserve

OK, denk je aan de Blue Mountains, dan denk je aan The Three Sisters. Dit spektakel moet je uiteraard bezichtigen, maar wil je meer zien en beleven van de Blue Mountains, zoek dan de kleine pareltjes op in het grote nationale park dat twee uur verwijderd ligt van Sydney.

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 120 reizen naar Australie

Zo hebben wij, in de buurt van onze cottage in Blackheath, zo'n pareltje genaamd Porters Pass Reserve ontdekt. Deze track is twee kilometer (return) en neemt voor een normale tot geoefende wandelaar een uur in beslag.

Je vertrekt vanuit de woonwijk dat aan de rand van Blackheath ligt en daalt via een ongelijk pad, dat omringd is door struiken, af naar een plateau. Vanaf dit plateau heb je een geweldig uitzicht over het uitgestrekte groen, diep naar de onderliggende Megalong Valley.

Ook heb je vanuit deze plek schitterend zicht op alle zwarte en witte cockatoo's die vanuit de woonwijk de vallei in vliegen. De mooiste tijd van de dag om deze wandeling te doen is 's morgens vroeg of eind van de middag, dan zijn de vogels actief en is het licht het mooist.

2. Blue Mountains: Megalong Valley

Vanuit Blackheath kun je een mooie route richting Megalong Valley en Megalong Tearoom rijden.

Deze weg daalt af via een prachtig woud met schitterende palmvarens, het nemen van deze weg door het dichte woud voelt zelfs even alsof je door de prehistorie rijdt. Zodra je het dichte woud uitgereden bent, kom je in de vallei terecht met zijn goudkleurige velden.

Deze velden met vee behoren bij de diverse boerderijen die in deze vallei gelegen zijn. Halverwege deze vallei ligt Megalong tearoom, deze locatie is in de Blue Mountains beroemd voor de scones met blackberry jam, een echte aanrader om even te stoppen voor een hapje en een drankje en om te genieten van de prachtige Australische natuur.

Vanuit hier heb je ook een mooie blik op het plateau waarop Blackheath ligt. Eind van de middag (tussen 17-20u) is deze vallei een perfect gebied om op zoek te gaan naar kangoeroes. Succes verzekerd.

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors