Tour met internationale groep

Tour met internationale groep

door Hilke Visschers

Ik heb voor stage vijf maanden in Melbourne gezeten. Tijdens de zomervakantie die ik daar had, heb ik een reis met Contiki Tours van Sydney naar Cairns gemaakt. En dat was de beste beslissing ooit! Wat is Australië ontzettend mooi! Hier onder volgt mijn verslag van dag tot dag tijdens de toer.

OH MY GOD, wat ik heb ik twee ontzettend leuke weken gehad! Ontzettend veel lol gehad & een paar tranen gelaten; heel veel mensen leren kennen& van heel veel mensen afscheid genomen; heel veel alcoholische drankjes genuttigd& heel veel katers gehad; heel veel km (3000) in de bus doorgebracht& heel weinig tijd in mijn bed doorgebracht; heel veel mooie stranden gezien& en er niet in kunnen zwemmen vanwege kwallen. Het is moeilijk om het allemaal op papier te zetten maar ik zal het toch proberen!

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 120 reizen naar Australie

Ik zal jullie niet vervelen met een gedetailleerd verslag van elke dag, of misschien toch wel, ik typ gewoon wat er in me op komt! Woensdag avond 22dec ben ik naar Sydney gevlogen. Na een uur vertraging en een uur in het vliegtuig was ik er dan eindelijk. Ik kon het hotel niet vinden (ik liep de verkeerde richting op), mijn backpack was veel te zwaar (ondanks ik maar 14kg had gepakt) en de mannen in de pubs keken mij toch wat te raar aan dus ik besloot om maar gewoon een taxi te pakken, 5 minuten later was ik in het hotel. Daar aangekomen sliep iedereen al, ik deelde mijn kamer met Gaby uit Beverly Hills, USA en Trina uit Perth, AUS.

's Ochtends moesten we om 7.00u ons beneden bij de reisleider melden. Toen ik iedereen zag had ik in eerste instantie zoiets van; oh nee is dat mijn groep? Maar dat heb ik al snel bijgesteld. Ik ben gewoon ergens in de bus gaan zitten en al snel kwam er een meisje naast mij zitten, dat was Mariana uit Brazilië. We hebben een bezoek aan een park gebracht waar vandaan je de Harbour Bridge en het Sydney Opera House kon zien. Het is een vreemd gevoel om zo'n beroemd gebouw opeens in het echt te zien. Maar wat een ontzettend indrukwekkend gebouw is dat! Daar hebben we ook een groepsfoto gemaakt.

De rest van de dag hebben voornamelijk in de bus doorgebracht. Daar moest iedereen naar voren komen en iets over zichzelf vertellen. Je moest vertellen wie je was, waarvandaan, hoe oud, like's en dislike's, kleur verkeerslicht en seksuele fantasie. Ik was als derde aan de beurt. Om de boel een beetje op te fleuren heb ik maar verteld dat ik na een paar drankjes zeker een groen licht ben en mijn fantasie is om het in een hete luchtballon te doen. Iedereen moest wel lachen en het ijs was meteen gebroken, je moet wel een beetje lef tonen! Die dag hebben we ook de bus opgefleurd met allerlei kerstversieringen, dat was echt cool! De eerste nacht heb ik een kamer met Michelle uit Engeland, Mariana uit Brazilië en Rose uit the USA doorgebracht. Ik ben die avond uit gegaan met een stel Amerikanen en Canadezen.

Dag 2 al weer om 6.00u op om weer verder te gaan met de bus. We zijn vertrokken naar Cold Coast, onderweg nog gestopt in Byron Bay om wat te shoppen en voor met meest oosterlijke punt in Australië. Byron Bay is zoooo leuk en schattig. Maar goed dat we er maar even waren anders had mijn credit card het niet meer aangekunnen. Eenmaal aangekomen in de Cold Coast hebben we met een grote groep surflessen gevolgd. Erg gaaf, zelfs drie keer gestaan. 's Avonds natuurlijk weer wezen stappen..! En een kamer gedeeld met Gaby uit Beverly Hills en Julia uit Canada.

Dag 3 was het eerste kerstdag. Iedereen had eerder uit een kerstmuts een naam getrokken en daarvoor moest je voor je voor 10dollar een cadeau kopen. De cadeaus werden uitgedeeld door de kerstman (reisleider), daarnaast hadden hij en de chauffeur een BBQ georganiseerd. Ik had een Duitse kerel uit Frankfurt, erg lastig want ik kende hem helemaal niet. Dus heb ik maar een mooie portemonnee gekocht van het surfmerk Billabong. Ik heb een stel oorbellen gekregen van Jim uit New Zealand. (Niet echt mijn smaak maar daar heb ik later mijn nichtje gelukkig mee gemaakt...) De rest van de dag hebben we bij het zwembad doorgebracht met heel veel champagne. Die avond hebben we met z'n allen bij de chinees gegeten.

Dag 4 zijn we weer vroeg opgestaan om verder te reizen. Ze hebben ons eerst in Surfers Paradise afgezet om wat te winkelen, terwijl de reisleider Mick en Horse een aantal nieuwe mensen uit Brisbane op gingen halen. Surfers Paradise is net een miniatuur Miami, met gevolg dat de Amerikanen zich helemaal thuis voelden..! Daarna heeft de tourbus ons weer opgehaald om weer te vertrekken naar Brisbane voor een korte tour door de stad. Maar het duurde ff voordat we weg konden uit Surfers Paradise. De jongen uit Japan had zich namelijk niet gemeld in de bus.

We hebben hem uiteindelijk achter moeten laten, hij heeft zich twee dagen later weer bijgevoegd. Die nacht hebben we doorgebracht in het binnenland op een boerderij, erg mooi en gezellig. 's Avonds hebben zelfs leren bushdansen. Erg makkelijk en heel erg lachen met zn allen. 's Avonds was het natuurlijk weer een feest. Die nacht heb ik een kamer gedeeld met een meisje uit Sydney, Lauren waar ik heel goede vrienden mee ben geworden. Op die boerderij liepen trouwens ook tamme kangaroos, dus daar ook maar een foto mee genomen.

Dag 5 weer vroeg op, op naar Fraser Island, het grootste zandeiland ter wereld. Onderweg zijn we nog gestopt in Noosa, een populaire badplaats. Helaas kon je er niet zwemmen vanwege de algen. 's Avonds moesten we met een ferry naar het eiland varen. Dat was echt super mooi, de tocht duurde 1,5 uur en we hadden de zonsondergang te pakken. Daar hebben die avond natuurlijk ook nog gefeest. Er was zelfs een wedstrijd bier drinken, ik heb samen met Julia (Canada), Greg (NY) en Grant (New Zealand) Contiki vertegenwoordigt. En we hebben gewonnen!! Omdat wij twee meiden in de groep hadden lette niemand op ons, ze dachten dat wij toch niet konden winnen. Dus kregen wij de kans om te vals te spelen (wij waren niet de enige die vals speelde, ze merkte het alleen niet bij ons..), terwijl de een nog aan het drinken was begon de andere al te drinken. De prijs was vier kannen vol met bier, ik lust niet eens bier...! Daar een kamer gedeeld met Candice uit the USA, Hillary uit Toronto en Sharon uit San Francisco.

Dag 6 hebben we een 4WD tour gemaakt over het eiland, er zijn geen wegen op het eiland dus iedereen rijd een 4WD. Onderweg gestopt bij een meer, en dat is echt het mooiste wat ik heb gezien. Wit strand en het water was zo helder en blauw, niemand wilde er weg. Ik heb mezelf echt moeten knijpen om te kijken of ik niet droomde. 's Avonds weer gefeest...!

Dag 7 moesten we weer vroeg op, op naar Rockhampton. Daar zijn we 's avonds naar een krokodillenboerderij gegaan. Daar had ik als voorgerecht krokodillensoep, hoofdgerecht een mega lekkere biefstuk en stukjes krokodil en als toetje pavlova. Tussendoor kregen we een rondleiding over de boerderij. Ze hadden 'tamme' krokodillen (niet dat je daar tussen wilt liggen maar ze zijn enigszins tam) en de wilde krokodillen. Dat zijn de beesten die ze bij mensen uit de achtertuin halen..! Na het eten heb ik een baby krokodil vast gehouden. 's Avonds weer wezen stappen..! En een kamer gedeeld met Lauren en Rose.

Dag 8 zijn we weer vroeg opgestaan, op naar The Whitsundays. Onderweg nog gestopt in Airlie Beach waar Lauren en ik bijna de bus miste...! Eenmaal op de ferry was iedereen verbaasd hoe mooi het was. Niet normaal hoe mooi, denk aan; witte stranden en strak blauw water! We verbleven op een van de eilanden op een resort. Daar kwamen we nog een van de andere contiki tours tegen die de tour andersom deden. 's Avonds weer gefeest. En een kamer gedeeld met Sally uit AUS en Gaby uit Beverly Hills.

Dag 9 hebben we een zeiltocht gemaakt. Erg mooi maar ook erg ziekmakend! Het eerste deel van de tour was echt gaaf. Het was een echt zeilschip waarbij heel veel mensen moesten helpen om alle zeilen te hijsen. Om gewicht aan een kant te krijgen mocht iedereen over de rand zitten. Lekker met je voeten in het mooie blauwe water. Maar op een gegeven moment werden de golven zo hevig dat ik toch wel heel erg misselijk werd. Ik ben achterop de boot gaan zitten waar ik bijna van mijn stokje viel.

Ik moest mezelf echt vast houden om niet van de boot af te vallen. Ook nog maar ff de vissen gevoerd..! Eenmaal aangekomen op het strand duurde het een uur voordat ik weer bij was. Maar eenmaal bijgekomen heb ik heel erg genoten van weer een wit strand en het mooie blauwe water. Terug op de boot hebben we genoten van een lunch. Weer terug op het resort hebben we met acht meiden ons voorbereid op Oud&Nieuw. April uit Melbourne heeft mijn haar in de krul gezet. Erg mooi! De avond was gezellig (49 mensen gezoend en gelukkig nieuwjaar gewenst).

Dag 10 was een rustdag, lekker uitslapen en ronddobberen in het zwembad, je kon helaas niet in de zee zwemmen ivm kwallen.

Dag 11 weer vroeg op om het eiland te verlaten, afscheid te nemen van een aantal mensen en een hele dag naar Cairns te rijden. Omdat er een paar mensen de tour verlaten hadden had ik mooi de hele dag twee stoelen voor mezelf. Een anti reis ziek pilletje genomen en de rest van de dag lekker buiten westen gelegen. Tja, je moet iets doen om een dag in de bus door brengen..! 's avonds zijn we met z'n allen wezen eten en daarna stappen en dat was de beste avond van de tour. We hebben een soort van kroegentocht gedaan. En een kamer gedeeld met de Partyclan; Lauren, Trina en Julia.

Dag 12 was voor mij een rustdag, sommige mensen waren we op een excursie maar ik ben lekker in mijn bed blijven liggen. 's Middags met Matt en Anthony uit Las Vegas nog wat wezen winkelen en de rest van de dag niks gedaan.

Dag 13 zijn we met een mega grote ferry vertrokken naar het Great Barrier Reef. COOL MAN!! Het was een mooie tocht van 1,5 uur waarna we midden in het Reef aanlegde op een platform. Je mocht er vrij snorkelen super mooi, overal kon je het rif en tropische vissen zien. Terug op de boot weer lunch gehad en daarna weer het water in. Een van de lifeguards begon de vissen te voeren en dat was wel freaky want je kon de vissen overal langs je heen voelen. Binnen 10sec was ik uit het water! 's Avonds weer met iedereen uit wezen eten en een laatste feestavond gehad.

Dag 14 op tijd op gestaan om afscheid te nemen van iedereen die verder noordelijk ging. En elke daarop volgend uur afscheid genomen van iemand die weer terug naar huis ging. Erg deprimerend. Om 16.30 heb ik samen met Lauren de vliegveld shuttle genomen en daar gewacht op onze vluchten. Gelukkig had ik iemand bij me, want al dat afscheid nemen is niet echt goed voor me. Afscheid nemen van Lauren viel me echt zwaar want dat is een van mijn beste vriendinnetjes geworden. Gelukkig is ze nog een weekend vanuit Sydney over gekomen naar Melbourne om mijn laatste weekend in Australië mee te maken.
Australië is echt zoooo mooi, het heeft alles wat je maar bedenken kan, reken maar dat ik nog een keer terug ga!

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors