Roadtrippin Australia!: deel 2

Roadtrippin Australia!: deel 2

door Rosalie & Jettie

Perth

19 Januari verlieten wij het koude en natte Bondi Beach en gingen we twee weken op vakantie naar Perth. Vakantie, omdat we zouden gaan logeren bij de familie van Rosalie. Het is nog best een eind vliegen; 5 uur!!!! En dat voor een binnenlandse vlucht. Op het vliegveld stond de auto al klaar om ons naar Huize Hevroy (de familie van Rosalie) te brengen. Bij binnenkomst zagen we al meteen dat dit het beste hostel tot nu toe is!! Wij denken wel zeker 6 sterren. Heeeerlijk eten, zwembad in de tuin en eindelijk een keer nachtrust. Helaas is het adres geheim, maar we denken dat er vast ook wel andere leuke hostels in Perth zitten.

In de twee weken hebben we voornamelijk goed uitgerust van twee maanden backpacken. Verder zijn we veel naar het strand geweest, hebben we lekker bij het zwembad gelegen, heeeeeeeel veel gegeten, zijn we wezen stappen en winkelen. Vooral de Sunday Sessions bij de Cottesloe Beach Hotel waren een groot succes. Leuke muziek, ondergaande zon en (flessen) champagne erbij. We voelden ons als twee visjes in het water. Als je wilt stappen in Perth hoef je trouwens niet op zondag te wachten, bijna elke avond is het wel feest. Op woensdag is Leederville (met the Leederville Hotel, the Niche Bar en de Hip-E-club) de place to be.

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 123 reizen naar Australie

Donderdagavond is het party time in Clairmont. Vrijdag barst het feest los in trendy Subiaco (the Subiaco Hotel, Llama Bar en de Saphire) en op zaterdag kun je het beste naar Northbridge gaan. Wat ook een groot succes was, was dat Jettie eindelijk (na twee maanden door Australië te reizen) levende kangaroes gezien heeft! In het wild wel te verstaan. Want kangaroes in kooitjes, daar doen we niet aan! Het 'wild' was trouwens een begraafplaats. Kangaroes komen hier zo veel, omdat ze de bloemen die op de graven gelegd worden als heerlijke delicatessen zien. Verder moeten wij ook toegeven dat gezien vanuit het oogpunt van een kangaroe, de mooi gemaaide grasvelden er zeer appeteitelijk uit zagen. Het waren er dan ook zo veel! Grote en kleine, mamma's met baby'tjes in hun buidel, boxing kangaroes: LEUK!! En uiteraard, Japanners als we zijn, hebben we hier weer heel veel foto's van gemaakt. Tenminste, als je 62 foto's veel noemt...

De begraafplaats heet trouwens "Pinnaroo Valley Memorial Park". Het is in Padbury, noord Perth. (neem de afslag Whitfords avenue vanaf de Mitchell FWY)

Een dagje Fremantle zat natuurlijk ook in de planning. De Fremantle Markets, de gevangenis en lekker lopen in de straatjes van het oude plaatsje waar de eerste settlers kwamen wonen. Leuke terrasjes ook! Als je gaat shoppen in het centrum moet je trouwens ook even langs London Court lopen (zijstraat van Hay Street je komt het straatje in door onder een grote poort door te lopen). Het leukste strand is Cottesloe Beach. Om te surfen moet je bij Scarborough Beach zijn. Natuurlijk zijn we ook een dagje naar Rottnest Island geweest.
Een half uurtje varen vanuit Fremantle (maar je kunt ook vanuit het centrum, vanaf de Bell Tower, vertrekken dan heb je een leuke tocht over de Swan River) en we bevonden ons op een onwijs mooi eiland met bounty stranden, een geweldig blauwe zee en.... heel veel quokka's!! Voor degenen onder jullie die nog nooit van een quokka gehoord hebben (natuur barbaren!), quokka's zijn de meest schattige, lieve beestjes die er bestaan. Ook van de quokka's hebben we meeeeeer dan genoeg foto's genomen. Tja, je moet toch wat als je ze niet mee naar huis mag nemen.

Een dagje Rottnest is trouwens heel goed voor de conditie. Om het eiland goed te kunnen bezichtigen, moet je namelijk een fiets huren. In de felle zon, heuveltje op en heuveltje af crossten wij over het eiland. Op het tweede strandje waar we stopten, troffen we een gewonde zeeleeuw aan. Op het eerste gezicht zag hij er een beetje dood uit. Hij had grote vleeswonden en lag met zijn ogen dicht. Dat mensen er foto's van maakten vonden WIJ zelfs te ver gaan.

Gelukkig vertelde de ranger dat de zeeleeuw niet dood was en alleen maar aan het uitrusten was en dat hij weer beter zou worden. Ok, nou, dan toch maar die camera tevoorschijn gehaald en warempel deed hij nog zijn ogen open voor de foto ook. We hebben lekker met hem op het strand gelegen. Tja, dat gebeurt ons ook niet elke dag, toch? Oh, en dan nog een laatste tip: voor de mooiste foto's van de skyline van Perth, moet je naar Kings Park gaan. Vanaf hier heb je een geweldig uitzicht over de stad en de Swan River.

Morgen vertrekt ons vliegtuig weer terug naar Sydney en gaat het reizen weer beginnen. Het zal even wennen worden om weer terug te keren in het hostel circuit, maar we hebben na deze twee weken genoeg energie opgedaan om alles te trotseren. En we hebben er zin in! Er is nog zoveel te zien en te doen. Backpacks op en we gaan weer!!

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors