Daan Meets World - Melbourne

Daan Meets World - Melbourne

door Daniëlle

Heej lieve luisteraars!

Zo meteen meer over de formule 1 en mijn Melbourne weekend, eerst moet ik dit even kwijt:

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 123 reizen naar Australie

Mijn dag vandaag kan niet meer stuk, ik geloof dat de smile even niet meer van mijn gezicht af te krijgen is!!! Mijn dag begon al goed, ik kreeg mijn paper terug (25% vh totale punt voor professional practice) en ik had als punt een 20/25. Dat is een D (distinction) en in Nederland is dat een 8! Echt vet goed! De docente was uitermate tevreden, ze vond het goed geschreven en ik was verbaasd dat er maar 1 echte spelfout in zat, en dat was het woord boundarie. Dat heb ik consequent als boundarie geschreven terwijl het eigenlijk boundarY is... maar t meervoud is dan weer boundaries met ie dus vandaar mijn verwarring. Ik ben zo happy met mijn 8!

En toen ging ik naar huis om een boterham te eten en daar stond een pakketje op me te wachten!!! Uit Lin, Mofert en Remunj! Jippie! Nu heb ik lekkere spekkies, dropjes, bitterkoekjes, een boek en een kaart en een superlieve teddybeer! Ik ben happy! Dankjewel allemaal! Dat was nog niet alles, vandaag kwam ook een paaskaart van Oma Bos aan! Een paaskaart van Vera de Muis, I love Vera de Muis kaarten van oma! Superlief! En nadat ik zoveel leuke post gekregen had, moest ik naar mijn eerste 'dance/movement therapy' les. DE reden waarom ik naar Australië wilde, dance therapy! En het was een erg leuke les! En over een half uurtje ga ik hutspot maken, met rookworst. Want vanavond is internationale foodnight dus vanavond ga ik ook nog es lekker eten!

Zoals jullie weten is Australie erg groot, en al liggen Sydney en Melbourne beide zuid-oost, het was een 9-uur drive om daar te komen. (mmm...de spekkies smaken heerlijk! maar dat terzijde, back to the story:) Donderdagavond om 10u vertrokken we met Erin (Canada, maar dat is ondertussen wel al bekend denk ik;) Michelle (mijn huisgenootje), Thomas (Duitsland) en een vriend van Thomas, en Hendrik, die hier in de buurt stage loopt. Hendrik heeft een auto van de zaak dus dat scheelde enorm in de kosten! Aangezien Hendrik en Thomas de enige waren die reden (Erin en ik hadden ons rijbewijs gewoon bij ons, maar blijkbaar wilde Hendrik dat niet) heb ik best redelijk kunnen slapen in de auto :D

Vrijdagochtend om 7u kwamen we aan in Melbourne, ik had het hostel uitgezocht en dat bleek een uitstekende keus te zijn. Het was een leuk, groot, goed verzorgd hostel met heel aardig personeel. We hebben onze tassen in onze kamer gegooid en zijn een plekje gaan zoeken om te ontbijten.

Met z'n 5en zijn we over de queen victoria market gelopen, een supergrote vlooienmarkt waar melbourne bekend om staat. Van kleding, schoenen, tot souvenirs, boomerangs, didgeridoo's, tot fruit, tot fish n chips tot alles wat je je maar kunt bedenken. We hebben hier even rondgelopen en toen wilden Thomas en Hendrik gaan winkelen. Deze twee jongens zijn echt de grootste shoppers die ik ooit heb meegemaakt!!! Michelle Erin en ik hebben gezellig door de stad gebanjerd en wat winkels bekeken, maar niet in de hoeveelheid als die twee jongens. Best grappig! (*wow* wat smaken die bitterkoekjes goed!

Later in de middag ging iedereen een middagdutje doen omdat iedereen behalve ik geen oog dicht gedaan had in de auto, en daarna gingen Erin Michelle en ik naar een masseur... hihi, twas de eerste keer dat ik naar n masseur ben gegaan en al deed t ongelofelijk veel pijn, mijn schouders en nek voelden weer n beetje los aan toen ie klaar was!

's Avonds zijn we met de drie meiden naar een geweldige irish pub gegaan, waar een supergave artiest optrad. Hij had zijn stem en een gitaar, en speelde de meest geweldige, swingende en mooie muziek die je je maar kunt bedenken. Wow, hij was echt goed! Ondertussen probeerden wij verschillende drankjes uit, waarover ik verder niet in detail zal treden...

Rond 1 uur snachts stopten we Erin in bed en gingen Michelle en ik nog n kijkje nemen in de bar van het backpackers hostel, maar daar was ook niet zoveel te beleven. Rond 2 uur lag ik in mijn bedje. Natuurlijk werd ik gewoon om 7.30 wakker en om 8.00 zaterdagochtend heb ik de anderen ook gewekt. Met de drie meiden zijn we de stad ingegaan om de tourist uit te hangen. De jongens wilden uitslapen (haha, moet je maar niet zoveel bier drinken).

We hebben Melbourne flink doorgebanjerd, hebben een beetje gewinkeld, zijn door een supermooi park gelopen (Fitzroy gardens), hebben Captains Cooks Cottage gezien (blijkbaar een belangrijk persoon in Australie, misschien de ontdekker?) en daarna ben ik koffie gaan drinken met Judith van Hoof! Ik ken haar via de KCV in nederland en hoorde van Bart en Susan (die ik twee weken geleden in Paramatta ontmoette) dat Judith met haar gezinnetje voor een hele tijd in Melbourne woont om een opleiding te doen aan het JP II institute.

Na een gezellige bijklets babbel was haar lunchpauze helaas voorbij en zijn Michelle Erin en ik naar Federation Square gelopen, waar net de tijdstraining van de grand prix van zondag uitgezonden werd op n mega groot scherm. Wow, toen ik dat zag toen begon alles te kriebelen en kon ik niet wachten tot ik de auto's van dichtbij kon bekijken!!! I love Formula ONE! haha. Anywayz, na de tijdtraining zijn we het museum of moving image gaan bekijken en we hebben St. Pauls cathedral van binnen bekeken. We hebben nog veel meer bekeken die dag, en ik ben nog n keer naar de masseur gegaan :D en savonds zijn we bij n klein noodle cafe gaan eten.

Daarna hebben we Thomas en Hendrik onze irish pub laten zien maar ze waren erg moe dus rond 11u ofzo gingen zij naar het hostel terug. Erin Michelle en ik zijn gebleven totdat de artiest klaar was met spelen (het was dezelfde man, en hij was gewoon ontzettend goed!). Toen gingen we moe en voldaan naar bedje toe.

Zondagochtend werd ik weer om 7.30 wakker, maar omdat de klok verzet was, was het pas 6.30. Ik kon niet meer slapen dus ben snel gaan douchen en we zijn al vroeg naar het circuit gegaan, dit was waarvoor we gekomen waren: de formule 1 race!!! Maar we hebben veel meer gezien die dag, eerst de formule 3, daarna een celebrity race van ozzies. Daarna een aantal stunt motorrijders, wow, ze waren echt gestoord als je zag wat zij allemaal uithaalden op hun motor! We hebben nog twee andere races gezien waarvan ik de naam vergeten ben en er was een race tussen een bmw race wagen, een formule 1 wagen en een terreinwagen, erg gaaf! Toen kwam de driversparade, de eerste 10 gekwalificeerde f1 coureurs werden achterop een oude mooie auto over het circuit gereden en om 2u begon dan eindelijk de race.

In de eerste ronde van de race vloog massa uit de bocht, vlak voor onze neus! We hebben heel wat actie gezien vanaf de plek waar wij stonden en de wagens raceten zo'n 3 meter voor me over het circuit. Het was echt 100% amazing! Ik heb mijn ogen uitgekeken (met mijn Nederlandse vlag omgeslagen en een oranje bloemenkrans om mijn nek, en een jos verstappen petje (thnx pap;) op mijn hoofd. *grin* En ik heb papa opgebeld (om 4u of 5u snachts?) om hem mee te laten genieten van het geluid van Alonso en co die voorbij vlogen!

Na de race zijn we het circuit opgerend om de prijsuitreiking te zien, ook dat was erg gaaf! En toen hebben we een ijsje gegeten en zijn we aan de terugreis naar Sydney begonnen... Ik heb een geweldig weekend gehad! De foto's komen online zodra ik ze van Erin gekregen heb, ik had alleen mijn videocamera bij me en geen fotocamera.

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors