De Reis van Floris - Deel 1

De Reis van Floris - Deel 1

door Floris

Na een laatste keer zwaaien naar de familie en Marjolein was het dan toch echt zover..De grote reis begon.
Londen waren we in 3 kwartier vliegen. Ik heb niet eens zee gezien en toch waren we er ineens al! Erg vreemd was dat. Het vliegtuig landde heel hard en schommelde op de grond vrij erg, maar gelukkig is het verder goed gegaan (ik klapte als enige bij landing).

Maar zo'n vlucht gaat niet zomaar. Er zijn altijd wel wat benoemingswaardigheden. Zoals de spetter yoghurt die op mijn slapende buurman belandde na het openen van mijn yoghurt. Maar hij merkte het niet.

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 120 reizen naar Australie

Eenmaal in het vliegtuig lag weer het pakketje sokken en ooglapje op me te wachten.
Als ik hetzelfde op de terugreis krijg ben ik mooi 4 paar sokken rijker.

Even naar de wc zit er in het vliegtuig overigens niet in. Alvorens ik kon gaan moest ik eerst over de barrière: namelijk 2 als ossen slapende Israëlische vrouwen. Maar van stoelleuning naar stoelleuning springend lukte het aardig. Onder je stoel iets willen pakken en per ongeluk de tenen van je achterburen beet hebben is me ook meer dan eens overkomen.

Van Sydney naar Byron Bay

Na twee dagen in een vrij duur hostel in Sydney te hebben geslapen zijn we verhuisd naar iets goedkopers. Eenmaal in de kamer wisten we waarom het zo goedkoop was... Een kamer vol stinkende zatte Engelsen. Aardig waren ze wel, maar dan ook echt de hele dag dronken of slapend.

Maargoed. Desalniettemin was Sydney vrij aardig. Maar nu gingen we SURFEN! Eindelijk. Met een surftrip van maandag t/m vrijdag zijn we meteen een sport rijker. Halverwege Byron Bay verbleven we ergens in een mooi verlaten plekje waar de surforganisatie een aantal 'eigen' stranden had.

Ik heb een hekel aan kampen en dat soort ongein, maar het viel mee en…het surfen was GE-WEL-DIG! Zelfs dolfijnen van een paar tientallen meters afstand! En natuurlijk de papegaaien en pelikanen die krijsend overvlogen.
Aan het eind van de dag ben je helemaal kapot en doet alles pijn, maar het was steeds weer de moeite waard om toch de volgende dag weer om 7am uit de veren te kruipen en je in je nog natte wetsuit te wringen en weer vol nieuwe energie de 1e beste golf mee te pikken en een keiharde 'nose-dive' te maken om daarna weer hoestend en proestend boven te komen om door de volgende golf te worden overspoeld!

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors