Met de A380 naar Australie!

Met de A380 naar Australie!

door Maartje

Hello Holland!

Jawel, na 38 uur reizen ben ik in Sydney gearriveerd. Sow, da was me een reisje wel. Begon lekker met een halve kater dankzij borrel met kantoor de avond ervoor. Klassiek geval van 'ik doe maar twee drankjes en dan moet ik toch echt naar huis om te pakken en te slapen, maar dan sta ik ineens om 1.00 in een salsabar...'.

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 122 reizen naar Australie

Met als gevolg dat ik versuft bij de verkeerde incheckbalie stond en bijna in Kroatië zat. Maar gelukkig waren twee vriendinnen erbij mij toch de goeie kant op te dirigeren. En dan had ik nog 8 keer zelfstandig inchecken te gaan deze maand... Gaat lekker.

Vlucht naar Singapore ging prima, al zat er een dikke, nogal riekende Indonesiër naast me een hoop nootjes te kraken. Die ook nog eens vismaaltijd bestelde om vervolgens uit te buiken met zijn mond open en zijn schoenen uit... Dankzij heftige slaappil toch een paar uurtjes half gedoezeld en toen was het opeens 6.30 en waren we gearriveerd in Singapore.

Omdat ik maar liefst 14 uur moest wachten, ben ik de stad maar ingedoken. Hallo zomer! Toen rond 8.00 mijn hoofd de buitenlucht begroette, was ik bang dattie er bijna afbrandde. Een benauwde 35 graden kwamen me tegemoet. Wel een verschil met toen ik daar was in februari eerder dit jaar. Deze keer de zon maar vermeden en de stad op de zondagochtend verkend. Inderdaad, niks te doen.

Een beetje door de stad gewandeld, tempels bezocht, een hoop koffietjes gedronken ter preventie van een jetlag en een werkelijk geweldige massage gehad. In Chinatown belandde een zeer brede Chinese op me die mij eventjes goed gekraakt heeft. Super! Mijn nek die ik al maanden niet goed kon bewegen (nee mama, ik kan Echt Niet mijn eigen plafond schilderen. Zou jij...?) doet het nu weer!

Mijn voornemen Singapore wat meer waarderen door de 'authentieke' wijken te bezoeken viel letterlijk in het water want er barstte me toch een onweer los. Gosh, zo heftig heb ik het nog nooit meegemaakt. Maar goed, Singapore blijft een beetje Singapour zo...

Op naar het vliegveld waar het aller, allergrootste vliegtuig van de wereld op me stond te wachten: de A380!! Van buiten imponeerde die niet zo, maar van binnen was 'ie echt indrukwekkend. Ook de hele entourage eromheen. Ik werd opgewacht door vijf militaristische kereltjes die niet hadden verwacht dat dit backpackmeiske zelf een ticket voor dit exclusieve vliegtuig kon betalen (heeft ze ook niet gedaan, maar da's een ander verhaal...).

Na een strenge controle kreeg ik een nederig 'welcome aboard' van de stewardess en een goodie bag met 'First to fly A380' want jawel, ik behoorde tot de lucky few die als allereerste mee mochten! Drie dagen ervoor was er al een charity flight maar dit was echt de eerste vlucht voor het plebs. Sterwardessen waren nogal giechelig en zenuwachtig, maar ik ging er maar vanuit dat de piloot wel wist wat 'ie deed. Vliegtuig is van binnen bijzonder stylish en prachtig afgewerkt. Je eigen schermpje had een beetje een Mac design. Superb!

Dankzij nog een slaappil in mijn mik heb ik niet zo heel veel van de vlucht meegekregen dus voordat ik het wist stond ik op Sydney Airport waar Frank me kwam afhalen. Helemaal relaxed om 7.00 's ochtends op zijn slippertjes. In zijn enorme bak scheurden we naar Bronte Beach waar we koffie gingen drinken. Da's nog eens een goed begin van je maandag met je baas! Colleagae, de fotolijst is helemaal goed aangekomen en bijzonder enthousiast in ontvangst genomen.

De afgelopen dagen heb ik in Bondi Beach rondgehangen met de (Volks)krant op het strand,.. Verder heerlijk gewandeld met een take away coffee in de hand en mp3-speler in de oren. Genoten van het heerlukke weer, drankjes gedaan en gegeten met vrienden. Erg gezellig!

Gister warempel walvissen gespot! Er dreven er drie langs het strand van Bondi. Half Australie stond er te roepen te springen met hun camera's. Toch wel heel bijzonder om deze oerdieren 'gewoon' langs het drukste strand van Australië te zien dobberen. Nietwetend dat de mens de boel hier behoorlijk in cultuur heeft gebracht. Ze blijven hun eeuwenoude route volgen. Prachtig om te zien.

O sjesus, wat een achterlijk lang verhaal over slechs 5 dagen. Maar een andere omgeving zet je zintuigen op scherp en is bijna alles wat je meemaakt (voor jezelf) bijzonder. But more exciting things to come!

Morgen lekker fietsen door Sydney, reggae-en met Frank en vrinden en vrijdag op naar Alice Springs right in the middle of Australia voor een onvervalste outback tour richting Darwin. Met nog een reis door Nieuw-Zeeland er achteraan...

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors