Werken en reizen in Australië

Werken en reizen in Australië

door Chantal Heffels

Inmiddels is het al weer een hele tijd geleden dat mijn Travelreport bijgewerkt is, sorry daarvoor, maar het internetten kost gewoon veel tijd en ik heb niet veel zin om binnen te zitten als buiten de zon schijnt. Maar na de zware week van de Jackeroo school, waar ik zo'n beetje een halve boerin van ben geworden. Minimaal 4 uur per dag op een paard door de bergen, vee bijeen drijven, hoeven krabben, schapen scheren en veel te veel eten op de barbecue.

Het was een hele leuke ervaring je voelt je op dat moment echt helemaal in Australië, en bent ook wel blij dat je uit eindelijk weg bent van het platteland. Maar eenmaal terug in Sydney, mistte ik het boerenleven toch wel een beetje. Niet voor heel lang we moesten opzoek naar een auto en gingen naar het strand in Manly voor een weekje rust. Met de boot voeren we weg van het drukke Sydney, waar we nog een laatste glimp van de Harbour Bridge en het Opera house zagen, en toen prachtige begroeide rotsen, een weekje rust was het niet echt we konden twee dagen op het strand liggen.

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 120 reizen naar Australie

De rest van de tijd was het bewolkt en bleven we een beetje in het winkelcentrum hangen, wat erg frustrerend is als je goed moet opletten dat je niet te veel moet uitgeven. Maar op dinsdag gingen we met twee jongens uit het hostel naar de King's Cross carmarket, King's Cross is een wijk waar je absoluut niet wil komen, behalve als je een goedkope auto van een backpacker wil aftroggelen. King's Cross is een verzamelplaats van verslaafde hoeren, drugsverslaafde en andere outlaws. Niet echt iets waar je op je vakantie tegenaan wilt kijken.

Sydney

Maar de carmarket was wel leuk om mee te maken, de market is in een parkeergarage, waar backpackers hun auto verkopen net als de jongens uit het hostel, maar het is er leuker om er een uit toe mogen zoeken. Er zitten erg wanhopige backpackers tussen, zoals een duitse jongen die er al twee weken elke dag zat en de auto nog niet verkocht kreeg, hij was ook al redelijk vreemd aan het brabbelen. Of twee deense jongens die hadden op zich een mooie backpack auto maar hij was in een staat geregistreerd waar je speciaal moet zijn voor de nieuwe registratie, no use dus.

Na twee uur was de auto van $3000 dus ook gezakt tot $1000, maar ga je toevallig naar die staat heb je een mazzeltje van een hele goedkope auto.Wij hadden na enig rondkijken een auto op het oog van twee gepensionneerde canadezen, zij hadden er ook heel australie mee rondgereden maar zeer goed onderhouden, volgens mij was de auto zelfs nog door de wasstraat geweest. Na een proefrondje, wisten we de prijs nog van $ 3900 naar $3050 terug te brengen. Dit doe je door drie keer overleg te plegen en zielig te kijken, portemonnee pakken en een rekensommetje maken, wel allemaal in de ooghoeken van de verkopers. En dan dan kan je dus 850 van de prijs afhalen. De Canadezen waren ook heel blij dat ze niet terug naar de carmarket hoefden en we kregen ook na de koop een welgemeende canadeze knuffel.

Na de overdracht van de papieren hoefden we alleen nog terug te komen voor de verzekering of dat ergens anders laten doen. We konden de auto hier wel twee weken laten staan, maar eigenwijs als we zijn, wilden we de auto naar Manly rijden om hem daar te laten verzekeren en nog wat te oefenen met rijden. Wat kon ons nou gebeuren. Ik moest de auto van Sydney naar Manly rijden, gelukkig wilde 1 van de jongens wel even meekijken, dus eerst naar rechts gekeken vol gas door de bocht, invoegen en kabam, mijn auto stopte niet zo snel als ik dat wilde, vol tegen de auto voor me. Schade, bij de aussi niks (hij reed na een No worries weg), onze schade min 1 knipperlicht en een lichte paniek hoe we nu thuis moesten komen. De jongen van het hostel was zo vriendelijk om ons terug te rijden naar Manly.

Op naar Melbourne

Nou bleek dus de volgende dag dat er in Manly geen verzekering te regelen was en moesten we weer naar Sydney, het hele ongeluk was dus ook nog eens voor niks geweest. Na de verzekering afgesloten te hebben, konden we eindelijk gaan oefenen, dus auto starten; geen geluid, geen beweging. Dan maar de NMRA bellen (ofwel de aussi ANWB) na een uurtje wachten, kwam onze monteur, ja die accu is leeg, ok dat kostte weer $108. Maar we konden eindelijk weg uit Manly. Op weg naar Canberra lekker links rijden. Na het best warm te hebben op de Harbour Bridge door het vele wisselen van baan van links naar rechts en omgekeerd, waren we na een uur eindelijk de stad uit en in de bergen.

Prachtige natuur aan alle kanten ook op de weg was het lekker rustig, dus geen probleem, en na een uur of vier rijden hadden, gingen we op zoek naar een camping, bij Batemans bay een hele luxe camping met barbecue en gasgebruik, zelfs een magnetron en koelkast, voor $11 per nacht. Aan het water en erg rustig omdat het seizoen nog niet begonnen was. Na nog een dag rijden waren we in Canberra, niet aan te raden om daar langer dan een dag te blijven, het is er heel warm en er zijn meer ambassades dan huizen.

Na nog een uurtje of twee, kwamen we aan in Melbourne, waar met drie mensen van de eerste week hadden afgesproken, en ze kwamen ons al tegemoet gelopen. Erg leuk dat je overal weer mensen tegenkomt. Met hen gaan we op zoek naar werk, wat voor mij waarschijnlijk telemarketing wordt. En vieren we ook kerst en oud en nieuw, dus best gezellig zo ver weg. Ik hoop dat ik jullie in het vervolg wat beter op de hoogte kan houden. Maar ik denk dat jullie door de mail ook wel redelijk op de hoogte blijven. Anders hoor ik het wel, maar ik hou de Australische mentaliteit aan No worries, there's always another day.

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors