Tour langs de Oostkust

Tour langs de Oostkust

door Fenna de Boer

Sydney, 3 september 2003

Vanmorgen om 7.35 uur aangekomen op Kingsford Airport in Sydney, na een lange reis. Vlucht naar Tokyo was erg lang naar ons gevoel maar dat kwam ook door de rare verschillen in de tijd. Van Tokyo naar hier in ieder geval lekker geslapen, verder goed gegeten aan boord en de nieuwste films gezien! Nu zitten we voor 3 dagen in The Sydney Boulevard Hotel aan William St, hartje Sydney. Mooi en luxe hotel en maar 750 m lopen (dachten we) van The Opera House en The Harbour Bridge. Sydney is erg mooi, ligt op heuvels en is erg groen (veel parken en bomen) maar ook relaxed. De Ozzies zijn vriendelijke en behulpzame mensen, als je op straat staat te klungelen met plattegrond vragen ze gelijk of ze je kunnen helpen! Verder is het hier echt winter, vroeg donker en koud windje, maar wel erg lekker in de zon.

Sydney, 5 september 2003

Gisteren het echte stadscentrum met alle winkels enz bezocht, Victoria Building, gigantisch winkelcentrum dat grotendeels ondergronds ligt. Daarna doorgewandeld naar Darling Harbour, een haven waar allemaal toeristische attracties omheen zijn gebouwd, Maritiem Museum, Aquarium, enz. Was erg mooi om te zien, we zijn ook nog naar het aquarium geweest waar ze hele mooie vissen en koralen en zeehonden hebben. Mooiste wat we tot nu toe hebben gezien tot nu toe…

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 120 reizen naar Australie

Heb nu echt m´n haaienangst overwonnen, we hebben op nog geen 2 m afstand gestaan oog in oog (gelukkig niet tand om tand) met echte witte haaien van 3-4 meter lang!!! Echt angstaanjagende en grote beesten, met van die gemene tandjes uit hun bek… die heel nieuwsgierig waren en steeds kwamen kijken naar de mensen, heen indrukwekkend.

Daarna zijn we nog op de 250 m hoge Sydney Tower geweest, een soort Euromast, geweldig hoog maar schitterend mooi uitzicht over de hele stad. Nu besef je pas hoe groot Sydney is maar ook hoe groen. Het is uitgestrekt over 70 km en er wonen maar liefst 4 miljoen mensen! Hebben inmiddels weer aardig wat foto's gemaakt maar er is ook zoveel moois te zien! Vandaag waarschijnlijk naar Woolloomoolloo (is een Aboriginalnaam, joost mag weten wat het betekend).

Katoomba, Blue Mountains NP, 7 september 2003

Zijn nu in Katoomba, The Blue Mountains NP. Vannacht eerste nachtje geslapen in onze camper, ging perfect maar het is hier heel erg koud s'nachts… brrrrrrr. Maar gelukkig hebben we verwarming in onze camper dus dat scheelt!
Laatste dagje Sydney (do) ontbeten bij Woolloolloo, daar is een grote oude "wharf', een soort werf met pakhuizen van 100 jaar geleden, en zitten nu allemaal cafes enzo. Daarna weer urenlang rondgewandeld door Syney door the Royal Botanic Gardens en China Town. Verder op zoek geweest naar de manier om op de Harbour Bridge te komen maar die konden we niet op (werd gerenoveerd), dus maar verder rondgewandeld langs de Rocks.

Laatste nachtje in het hotel geslapen en daarna een taci gepakt om naar Kea Campers in Milperra te gaan. Toen echt beseft hoe groot Sydney is, de taxi deed er 3 kwartier over en nog waren in Sydney! Daarna de camper meegenomen en Erik heeft de eerste dag gereden hier naartoe. Wel even wennen hoor dat links rijden! Nu zitten we op Katoomba Falls Caravan Park, vlakbij de beroemde Echo Point, Three Sisters en perfect om lange bushwalks oftewel boswandelingen te maken. Hebben boodschappen gedaan en spaghetti gemaakt (mmmmm).

Port Maquarie, 10 september 2003

Het is alweer woensdag; dus we zijn al weer een week in Australië… The Blue Mountains waren erg mooi, hebben veel gewandeld (echt vel km's) en gezien. s'Nachts vroor het er dus dat was minder maar gelukkig hadden we verwarming. De bergen daar worden blauw van de nevel als de zon ondergaat, vandaar de naam. Met de Sceniscender, een soort kabelbaan, kon je naar beneden het regenwoud in, echt heel mooi. Veel soorten vogels (vooral kakatoe's) gezien daar. Gisteren hebben we ongeveer 530 km gereden boven Sydney langs, en zitten nu in Port Maquarie, een stadje pal aan de kust. Onze camper staat ook vlakbij het strand, echt super, op een hele mooie camping. Het stadje zelf is niet zo groot, veel oude mensen te zien. Verder veel mooie surfstranden met grote rollende golven. We blijven hier nog 1 nachtje en dan gaan we verder naar het noorden.

Byron Bay, 12 september 2003

Gisteren vanuit Port Maquarie naar Byron Bay vertrokken. Blijven hier nu nog 1 nachtje en dan gaan we richting het noorden (Brisbane). In Port Maquarie zijn we naar een koala-hospital geweest waar vrijwilligers koala's die ziek zijn (blind, verbrand bij bushfires, reuma enz.) en door de politie/mensen zijn binnengebracht verzorgen en oplappen zodat ze weer terug kunnen in de natuur. Was harstikke leuk om te zien, echte fanatieke oude dametjes die alles daar regelden.

Verder was Port Maquarie beetje duf en oubollig stadje. Byron Bay is heel hip en veel alternatieve mensen, beetje maf en veel weirdo's, maar wel tof om te zien (mediteren op het strand, echte hippies die in communes leven enzo!). Hier is veel mooi strand en mooie golfsurf-golven. Vanmorgen naar de vuurtoren op een rotspunt gewandeld, dat was het meest oostelijke punt van Australie. Hebben daar wilde dolfijnen in de oceaan gezien, echt machtig mooi. Ze gingen springend langs de kustlijn zwemmen en naar de surfers toe, heel gaaf.

Coolum Beach, 15 september 2003

Nu zijn we in Coolum Beach, dta ligt tussen Maroochydore en Noosa in. Een klein plaatsje met alle nodige winkels en een mooie rustige camping aan het strand. DE stranden zijn overal echt heel mooi, fijn grijs zand en turqooisblauwe golven. Gisteren zijn we de hele dag naar Australia Zoo geweest, waar Steve Irwin, The Crocodile Hunter van Discovery/Nat. Geographic Channel een complete dierentuin heeft met 650 dieren. Bijna allemaal Australische dieren, zoals koala's, roos, crocs enz. Ook lieten ze de crocs zien en hoe deze gevoerd worden. Ze hadden eentje van wel 6 meter lang (en saltie). Ze hebben hier 2 soorten crocs in Aus, de zout (salties) en zoetwater (freshies) crocs. De salties zijn het meest gevaarlijk voor mensen (en dieren).

Maar het komt bijna niet meer voor dat mensen worden aangevallen in de natuur. Ze zijn heel slim en vallen alles aan wat te dicht in de buurt van hun territorium komt (dus ook als iets of iemand op de over staat) of als ze honger hebben. Ze hoeven maar 2 keer per jaar flink te eten, de rest van het jaar eigenlijk niet. Verder waren er nog heel veel andere dieren, teveel om op te noemen. Typisch is dat er in de Outback duizenden dromedarissen leven in Aus, zijn ooit als experiment naar Aus gehaald en leven daar nu gewoon, worden zelfs ook verkocht aan landen in het midden-oosten. De Aussies noemen ze trouwens "camels' terwijl ze maar 1 bult hebben…

Toen we thuis kwamen en op de digicam de foto's wilden bekijken liep deze vast en bleek dat alle foto;s van de schijf gewist waren! Van 1 hele week (Byron Bay en Aus Zoo)… Onwijs balen dus! Maar gelukkig hadden de foto's van Sydney en de Blue M al op CD laten branden, dus die waren gered. Oorzaak van de ellende bleek dat de memorycard gewoon te groot is voor onze camera, dus hebben we 2 kleinere cards gekocht en nu gaat alles goed gelukkig.

Hervey Bay, 18 september 2003

Zitten nu in Hervey Bay, de toegangsplaats naar Fraser Island. Op een camping die vlak aan het strand ligt. Gisteren zijn we naar Fraser Island geweest (1 dag tour), was erg leuk, eerst met een ferry overvaren, en toen met een 4WD bus het eiland gecrossd. Was zwaar voor die bus, de wegen zijn een grote berg mul zand (het hele eiland trouwens). Zijn gestopt op een aantal plaatsen; Eli Creek, een heel mooi zuiver water kreekje, het Maheno Wreck- dat zwaar verroest op het ooststrand ligt, en the Cathedralsm dit zijn een aantal duinen van allemaal verschillende lagen gekleurd zand, heel mooi.

Als laatste zijn we gestopt bij Lake Burragoon, met wit zand en helder blauw water, was prachtig. Op de stranden van Fraser landen gewoon vliegtuigen en is het een snelweg vol met jeeps en bussen, heel apart. Vandaag (om 7 uur vanmorgen) vetrokken met een boot om bultrugwalvissen te spotten (humpback whales). Was een heel eind varen met erg hoge golven, maar wel heeeeeel gaaf. De walvissen waren onwijs groot en bijzonder, heel nieuwsgiereig en vriendelijk. Ze kwamen echt naar de boot toe en boven water kijken naar de mensen ('who's watching who?"). De kalfjes zijn al 5 m als ze geboren worden, als de walvissen volgroeid zijn zijn ze net zo groot als een boot en wegen ze 4500 kg. Veel wally's gezien, vooral jonge moeders met kind, die steeds boven water sprongen als dolfijnen of met de staart op de golven sloegen, echt super.

Erik was onwijs zeeziek geworden op de boot (net als bijna alle andere passagiers behalve Fenna), hij heeft 3 zakjes volgekotst. Maar je moet er ook wat voor over hebben hahahaha. We moetsen om 6 uur vanmorgen op en de wekker deed het gisteravond niet mer..dus wij snel naar de winkels gelopen en gelukkig was de drogist nog open (het was toen 5 min voor sluitingstijd)… Dus waren we gelukkig toch op tijd wakker vanmorgen! Morgen gaan we richting Rockhampton en dan richting Airlie Beach (Whitsunday Islands en Great Barrier Reef).

Yeppoon, 20 september 2003

We zitten nu in Yeppoon, dat ligt vlakbij Rockhampton. Hebben hier 2 nachtjes, eigenlijk maar 1 omdat we gisteren vrij laat in de middag pas hier aan kwamen en we morgen weer vroeg weg gaan richting Airlie. Vandaag rustig dagje gehad, beetje door het stadje gezworven en in de buurt van de camping stond een zooitje heuvels waar een groot droogliggend meer ligt (soort steppe). Deze wordt nu dus als racebaan gebruikt voor crossmotors en quads. Zitten best ver van het stadje zelf vandaan op de camping (8 km) op een hele stille camping valkbij het strand.

Hier begint trouwens ook het rif, en liggen heel veel eilanden voor de kust, waaronder Great Keppel Island, waar een stel resorts zitten. Verder is hier weinig te doen, maar in Airlie genoeg. Zeilen om de Whitsundays, duiken, zwemmen, paardrijden, dus we blijven daar ook wel 4 nachtjes. Gelukkig is het gelukt om 2 campings in Airlie en Mission te reserveren, het is hier namelijk voorjaarsvakantie, veel campings zijn al volgeboekt.

Airlie Beach, 24 september 2003

Inmiddels weer een paar dagen verder! Zijn nu in Airlie Beach, op een hele mooie camping. Ziij maandag (22-9) hier beland en gaan vrijdag naar Mission Beach. Yeppoon was verder een beetje saai, niet echt mooi strand enzo en 't stadje was wel leuk, echt Australisch. Hier liggen de Whitsundays voor de deur, de beroemde eilanden met witte stranden en turqooisblauwe zee. Airlie is niet groot, maar wel heel leuk, veel kroegen en eettentjes, veel backpackers dus veel jonge mensen. Gisteren hebben we paardgereden, 'n uur bush trail. Erik deed het voor het eerst, hij vond het erg leuk en niet eng.

En vandaag zijn we de hele dag met een grote catamaran (de snelste commerciele cat van Australie) wezen zeilen om de eilanden heen. Ook kon je zwemmen en snorkelen en een scuba-introduik maken. Nu wilden we dat beiden erg graag doen, maar helaas mocht Erik niet omdat 'ie vroeger chronische bronchitis had. Ze hebben zelfs nog een arts gebeld als double check maar die zei nee, dus onwijze pech voor onze Erik. En geluk voor Fenna; heeft 50 minuten (in plaats van normaal 30) tot 6 meter diep gedoken langs koraalriffen en visjes, was verschrikkelijk mooi, een compleet andere wereld daar onder! Overal gekleurde koralen in alle kleuren en vormen en maten.

Verder veel verschillende visjes (gelukkig geen haaien) in allerlei soorten en kleuren, echt supergaaf. En dat terwijl ik altijd nachtmerries had vroeger over duiken! Was totaal ook iet zenuwachtig of bang, juist heel erg relaxed (echt waar, geen Valium). Erik heeft gelukkig ruim een uur kunnen snorkelen dus veel gezien. Hebben ook veel foto's gemaakt met de onderwatercamera, dus hopelijk lukken ze! Verder heerlijk geBBQ't (ja we zijn niet voor niks in Aussie), en heel relaxed gevaren. Morgen gaan we zeekayakken, dat is heel gaaf want dan zit je vlak boven 't wateroppervlak dus kan je heel goed alles zien, het oceanwater is zo onwijs helder. En misschien kunnen we zelfs zeeschildpadden en dolfijnen zien! Maar dat wordt vetreld in de volgende aflevering van deze serie!

Mission Beach, 27 september 2003

Zitten nu in Mission Beach, het laatste plaatsje voordat we de camper morgen in moeten leveren (snik). De laatste dag in Airlie hebben we gezeekayakt en dat was best wel leuk. Maar ook heel zwaar, spierpijn auauau!!! De andere mensen die mee gingen hadden wat meer ervaring als ons, dus wij (hadden een 2 persoons-kayak) lagen in no-time al 100-200 m achter op de rest. Bij navraag bleke dat we niet de juiste techniek gebruikten met peddelen! Toen we de "juiste"techniek onder de knie hadden zaten we ineens vooraan (leek wel een kayakcompetitie). Hebben een paar eilanden van de Molle-Group bezocht en gesnorkeld in het rif. Vreder gelunchd op een eiland en dolfijnen en zeeschilpadden (± 1m) in het water gezien, was heel gaaf.

Verder zijn die standen daar heel maf: in plaats van zand ligt er een grote berg aangespoeld koraal! Wel in kleine stukjes en wit (dat wordt het altijd als het afsterft of beschadigd raakt) maar echt zoveel dat je het bijna mee wilt nemen (en het gelijk onzin vindt dat dat niet mag). Verder zitten we (met name Fenna) onder de bulten van de sandflies, dat zijn piepkleine vliegjes waar je hele gemene bultjes van krijgt. Maar daar hebben ze hier iets voor "tea tree oil", olie van de tea tree, en dat helpt om de jeuk te voorkomen. Mission Beach is een klein plaatsje aan een mooi en rustig stand, met restaurantjes en winkeltjes. Er liggen veel tropische regenwouden, echt heel mooi, en er liggen mangrovebossen, ook heel mooi.

Vanmorgen wilden we een walkingtrack gaan lopen maar het begin lag echt ver weg (meer dan 4 km van de camping) dus dat hebben we maar niet gedaan (ondertussen wel 8 km gelopen) want het werd al aardig warm (t'is hier ± 35°C) en vochtig, echt tropisch dus. Verder rustig aan gedaan.

Dordrecht, 8 oktober 2003

Door de outback/rainforest tour enz is het er niet eerder van gekomen om dit dagboekje bij de houden, dus nu maar in NL bijpennen.

Zondag 28 september hebben we het laatste stuk van Mission Beach naar Cairns gereden met onze camper die we daar om 1300 uur in moesten leveren. Om half 1 waren we in Cairns bij het Kea-station, alles was ok dus we hoefden gelukkig niks meer bij te betalen (we hadden een steentje tegen de ruit gehad dus een klein pitje in de vooruit…). Daarna zijn we met een taxi naar het Bay Village hotel gegaan , echt en super mooi hotel met zwembad , waar we ook gelijk in zijn geplonsd. Verder die dag rondgezworven door de stad. Cairns is een hele relaxte stad met ongeveer 110.000 inwoners, en bijna geen hoogbouw, alles is hooguit 2 verdiepingen hoog, waardoor het heel ruimtelijk en overzichtelijk is. Verder erg gezellig, veel backpackers in 't centrum.

Maandag
Maandagochtend werden we om 8.15 uur opgepikt door onze tourguide Mark, met de 4WD bus, waar we de hele week mee hebben rondgescheurd. De groep was heel leil, t/m woensdag met z'n 8-en, daarna nog met z'n 5-en (excl Mark). We hadden 2 Engelsen (Scott en Anna), 2 Duitsers: Christian en Mireille) en 2 andere Dutchies: Nico en Sander. Hele gezellige en jonge groep mensen, veel gelachen en geen gezeur enzo. Toen we iedereen hadden opgehaald zijn we een eind gaan rijden naar een klein regenwoud, met waterval en swimminghole, dus hebben uiteraard ook lekker een frisse duik genomen en door het regenwoud gewandeld (was nog geen tropisch regenwoud).

Daarna zijn we de Atherton Tablelands ingereden, dar zijn hoogvlaktes op 800-900 m boven zeespiegel. Dit was vroeger allemaal regenwoud maar door de boeren in de kolonietijd geheel weggekapt, waardoor nu alleen maar weide- en akkergrond is overgebleven. Wel mooi allemaal om te zien omdat het echt in de heuvels lag, tussen hoge bergruggen in. Hier zijn we ook naar de bekende Millaa Millaa Falls geweest, een hele mooi waterval. "Millaa Millaa" is in de Aboriginaltaal gewoon "water water", logisch dus.

Na Millaa Millaa zijn we richting een hotel in Pareeba gegaan en hebben we de hele avond bier gedronken (VB) in een echte Aussiepub. Ook nog wildlife gaan spotten in de bosjes hebben 'n boomslang gezien (python) van ongeveer 1 m lang en een possum (soort grote muis die in boomtoppen leeft). Daarna geslapen in een soort portal cabins op een ouderswets springveermatras, heerlijk die prikkende veren in je rug.

Dinsdag
Hebben de Atherton Tablelands verlaten en doorgereden naar de echte Outback van Queensland. Niet echte rode aarde maar wel veel kale grond met Eucalypptusbomen (Gum Trees) en rotsen en heuvels: "The Savannah". Hier hebben we 'n rots beklommen. Via een soort droge rivier over allemaal grote stenen heen, was best een karwei omdat je heel goed moest uitkijken waar je je voeten neer zette (hoge beenbreekkans) en met hoge temperaturen. Toen we op de rots waren hadden we een echt prachtig uitzicht over de outback hadden (oftewel rotsen, bomen en heeeel veeeel stof).

Daarna was er een rots met Aboriginailtekeningen van een paar duizend jaar oud, die waren niet zo mooi als de andere, maar wel bizar omdat ze zo oud waren (maximala 200 jaar oud). 's Middags zijn we doorgereden naar ("let's cruise dudes" zoals Mark altijd zegt) naar Undara Lava Tubes, dat is een miljoenen jaren oud gebied waar allemaal oude vulkanen staan (die niet meer actief zijn). Door lavastromen zijn alemaal tunnels ontstaan van zo'n 100 km lang. Door aardbevingen enz zijn grote stukken hiervan ingestort waardoor ze nu toegankelijk zijn. Daardoor is er ook veel daglicht maar bepaalde stukken had je een zaklamp nodig. Heel bizar om te zien de tunnels, vooral de boomwortels die door het plafond heen hingen en alle verschillende soorten kleuren stenen, heel bijzonder.

Daarna hebben we op een camping in de open lucht geslapen in een swag, dat is een soort hoes van dikke tentstof (wind- en waterdicht) die je over je slaapzak heen schuift. Was echt super lekker slapen, prachtig heldere sterrenhemel vlak boven je en bij het kampvuur.

Woensdag
Vanaf Undara hebben we een paar uur gehobbeld (das geen geintje) door de outback met veel stofwolken om ons heen richting Tyrconnel. Onderweg nog even gestopt bij de Hot Springs, een klein kreekje waar water vanaf 600 m diepte vanuit de aarde omhoog wordt geperst en ongeveer 70 °C is aan het oppervlak, heel bizar.

Tyrconnel was ooit een goudmijnstadje met 10.000 inwoners, en nu nog maar 10 inwoners en 3 huizen (en heel veel funderingen en leegstaande vervallen gebouwen). Hier zin we blijven kamperen bij de ingang van een oude mijnschacht waar alles nog stond zoals 50 jaar gelenden toen alles nog werkte. Alles wordt hier nu in stand gehouden door een jong stel met 2 kleine kinderen. Bij de mijn is een soort kamp gemaakt met een kampvuur plaats. Ook hebben we onderweg naar Tyrconnel nog didgeridoo leren spelen van echte aborigials die een soort winkeltje hadden waar ze allemaal zelf gemaakte spullen verkochten.

In Tyrconnel weer gegeten en gekookt op het kampvuur. De volgende ochtend uitleg gekregen over de werking van de "battery', waar de stenen omhoog werden getakeld vanuit de mijn. Vervolgens werden de stenen fijngestampt en tot stof vermengd met kwik. Goud hecht zich aan kwik. Daarna werd de stof (goud/kwik) fractie op een trilplaat uiteen gechud waarbij de gouddeeltjes over bleven en de zwaardere deeltje wegvielen. Vervolgens weer een paar uur in de bus gezeten richting Daintree (het tropisch regenwoud). Eerst hebben we in Port Douglas een tijd rondgewandeld in The Rainforest Wildlife Sanctuary, dit is een dierenpark waar alle dieren uit het tropisch regenwoud en ook koalas te zien zijn. (Konden we mooi weer heel wat mooie foto's maken, de vorige keer na Australia Zoo waren we ze allemaal kwijt door de memorycard vd camera die te groot was en vast liep).

Was een heel mooi park, heel natuurlijk aangelegd, beter dan die van ons in Nederland. Vervolgens zijn we naar de beroemde Mossman Gorge geweest. Dit is een rivier met helder water uit de bergen (brrr koud) waar hele grote stenen in liggen en kleine watervalletjes zijn, omringd door een tropisch regenwoud (Daintree NP). Hier hebben we rondgewandeld en gezwommen en geluncht. Daarna zijn we verder gereden naar Cape Kimberly, daar lag ook een heel mooi regenwoud. Uiteindelijk hebben we geslapen en gegeten op een beachresort, een soort camping vlak aan het strand. Hierbij hadden we uitzicht op Snapper Island, met wit zand, palmbomen en turqooisblauw water.

Vrijdag
Laatste dag alweer, sóchtends hebben we gewandeld in Daintree NP bij Cape Tribulation ("Cape Trib") hier ligt 't Great Barrier Ref vlakbij het strand, echt prachtig. Hier hebben we een tijd op het strand gelegen, gezeten en geslapen. Weer echt een bountystrand, echt prachtig! Daarna hebben we nog een cruise gemakat over de Daintree-river in de hoop een paar salty's te spotten (zoutwaterkrokodillen) maar door de temperatuur (ongeveer 35 graden) en de hoge waterstand waren ze allemaal onder water en hebben we er maar 2 gezien. Eentje was ongeveer 40 cm lang en zes maanden oud, en een andere was 4 m lang en lag te slapen op de oever.

Hier in de rivier komen ze ook van 6-8 m voor, heel groot en gevaarlijk. De week er voor hadden 3 grote salties een koe gevangen en opgegeten die langs de kant van het water stond te grazen. Daarna zijn we weer thuisbezorgd in Cairns en afscheid genomen van iedereen. Waren best moe van de hele week, maar het was echt superleuk, veel gewandeld, gezien en gedaan, gehobbeld in een 4WD bus en gewoon een toffe groep en hele Aussie-tourguide Mark.

Zaterdagochtend hebben we de verkoeling opgezocht ('t was buiten bijna 40 graden) in een shopping centre met 80 winkels en airco! Hier hebben we een berg souvenirs ingeslagen. Daarna kwamen we Nico en Sander tegen in de stad (van de groep van de outbacktour) waarmee we de rest van de dag lekker op het terras me hebben gehangen met VB's er bij. Daarna hebben we gegeten in een restaurant met een heel apart systeem: je moest aan de counter je eten bestellen en betalen, en vervolgens kreeg je dan een buzzer mee en kon je je eten ophalen bij de bar, heel maf dus.

Die avond hebben we met Nico en Sander foto's en hun videofilm zitten kijken in ons hotel, heel gezellig. Zij hebben de hele tour gefilmd met een digitale videocamera. Zondag zijn we lekker nog een dagje wezen varen naar het rif en snorkelen op 2 plaatsen (Hasting en Norman Reef), echt super mooi. Veel meer kleuren en vissen gezien dan bij het duiken bij de Whitsunday's. Daarna hebben we nog gegeten bij The Nightmarkets. Dit is een zogenaamde foodcourt, oftewel een overdekte markt met allemaal oosterse toko's waar je voor maar Aus $ 10,- je bord kon volscheppen met Japans, Chinees, Thais, Indisch, Mac Donalds, KFC enz enz.

Zaterdagochtend zijn we nog naar de vliegbasis geweest van The Flying Docotors in Cairns. Daar hebben ze een bezoekerscentrum met veel info en leuke lingn en een echt gebruik vliegtuigje waar je in kon kijken, heel leuk en net als in de TV serie.

Maandagochtend zijn we naar Tokyo gevlogen, met veel pijn in ons hart. Daar hebben we overnacht in Tokyo en zijn daarna doorgevlogen naar Amsterdam, waar we dinsdagochtend om 17.20 uur zijn aangekomen.

The End
Australie zit diep in onze harten gesloten en we hebben nog heel vaak heimwee naar het land, klimaat, mensen, vrijheid enzovoort. Ook wilden we absoluut niet terug aar huis, liefst waren we er gewoon voor altijd gebleven. Daarom gaan we ook zeker weten nog een (paar) keer terug ooit…

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors