Daan Meets World: Live from New Zealand

Daan Meets World: Live from New Zealand

door Daniëlle

Live from New Zealand

Yes ladies and gentlemen, I'm in New Zealand at the moment! Het is echt supermooi hier, ik zie zoveel prachtige landschappen etc, dat ik het met geen woorden kan beschrijven, wat ik dus ook maar beter niet kan doen. Michelle en ik zijn afgelopen maandag (de 19e) door Charly en Fahad naar het vliegtuig gebracht om 6u sochtends waar we een vroege vlucht naar Auckland hadden. Daar aangekomen werden we opgehaald door Alan en Heather, Michelle's nicht + husband. We zijn 4 dagen bij hen
gebleven, terwijl we Auckland en omgeving bezocht hebben. We hebben zelfs een rondleiding door sky tv studios gehad, aangezien michelle's neef daar werkt in een hoge functie, erg cool!

Vrijdagochtend hebben we ons kleine huurautootje opgehaald, Michelle heeft geen rijbewijs dus ik ben de driver. Erg leuk om door Nieuw-Zeeland te cruisen! Eerst zijn we naar Port Waikoto gereden, waar Wheatertop uit Lord of The Rings is opgenomen. Vanuit daar doorgereden naar Hamilton waar we zijn blijven slapen, 's ochtends in Hamilton naar de Hamilton Gardens gereden, waar super mooie tuinen te bezichtigen waren.

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 123 reizen naar Australie

Toen doorgereden naar Tirau, waar we iets gedronken hebben in een kasteel, en toen naar Matamata voor een rondleiding door Hibbiton. De set waar The Shire is opgenomen, is op een schapenboerderij in Matamata. Je kunt een tour doen, en wij hadden toevallig een van de eigenaars van de boerderij die ons rondleidde, die dus bij het filmen en alles erbij geweest is en dus echt vet veel wist enzo. Het was echt gaaf!!! Zodra ik weer in Sydney ben load ik een boel foto's op! Na Matamata zijn we naar Rotorua gereden, met een flinke omweg, waardoor ik zaterdagavond helemaal op was.

Heb van 6 tot 8 geslapen, en toen zijn we diner gaan koken. Daarna even de stad ingelopen, en wat rondgekeken. Op zondag zijn we naar Te Puia gegaan, een groot park vol mud-pools (kokende modderpoelen), geyzers, (hoog spuitende kokende stoom!), een Maori village en een Maori concert. Ook hebben we Hungi gegeten, een traditioneel Maori gerecht. Lekker! Hoewel je er niet bij na moet denken dat ze het in de grond koken.

Laat in de middag zijn we naar de Polynesian Spa's geweest, dat zijn buiten sauna baden, die gekoppelt zijn aan de geysers. Dus je zit in echt geyser water, 38 graden heet zo ongeveer, buiten in de winterkou van zo'n 5 graden. En het was heerlijk! Ik verwacfhtte dat het vreselijk zou zijn, koud hoofd en warm lichaam, maar je hele lichaam wordt zo heet van het geyser water dat je blij bent als je even op de kant zit, in de 5 graden wind. Vreemd, maar heerlijk! Daarna waren we zo relaxt dat we snel eten gekookt hebben en vroeg ons bedje inkropen.

Op maandag ochtend vroeg ben ik om kwart voor 7 opgestaan om NL-portugal te kijken... wat ik beter niet had kunnen doen. Na de wedstrijd was ik niet zo happy nee...

Anywayz, vanuit Rotorua doorgereden naar Taupo, waar we nu zitten. Daar hebben we een boottocht met een vet oude stoomboot geboekt, die ons over lake taupo bracht naar mooie Maori rots carvings, en supermooi uitzicht op de bergen die lake taupo omringen. Een van die bergen is Mordor (LOTR), en daar gaan we morgen heen. Morgen wordt een wandel dag in het national park, ik heb er zin in! Vorige week waren alle wegen hier gesloten door de heftige sneeuwval, nu wij hier zijn schijnt de zon
nonstop, en is het heerlijk krakend winterweer, Super!

Wat verder nog op de planning staat? Euhm, op woensdag gaan we naar de glowworm grotten, en vanuit daar op ons gemakkie terug naar auckland, donderdag neemt Michelles nichtje ons ergens mee naartoe, waarschijnlijk meet naar het noorden, en dan op vrijdagochtend heel vroeg vliegen we alweer terug naar Sydney!

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors