Live from New Zealand II

Live from New Zealand II

door Daniëlle

Het laatste berichtje dat ik schreef eindigde in Taupo, halverwege het Noordereiland van Nieuw Zeeland. We zaten daar in een erg leuk backpackers hostel, maar hebben toch een dag later weer onze spullen ingepakt om door te rijden naar de volgende plek. We zijn die dinsdag het national park ingegaan, en de bergen ingereden. Eerst zijn we de berg Ruahepu zover mogelijk opgereden. Waar we parkeerden lag een dik pak sneeuw, heerlijk! Er was een grote ski-piste op de plek op Ruahepu, en we hebben de ski lift omhoog genomen naar het hoogst bereikbare plekje van de berg. Daar hebben we heerlijk warme chocomel gedronken in het restaurant, de zon scheen en we hadden dus heerlijk krakend winterweer. Supermooi!

Natuurlijk veel foto's en filmpjes gemaakt toen we met de stoeltjeslift ook weer omlaag gingen, waarna we terug naar ons toyotaatje gingen. Zijn de berg een stukje afgereden en hebben toen een twee uur durende hike gedaan naar een stel watervallen, ergens op de berg. Heb je ooit een woestijn vol sneeuw gezien? Nee? Nou ik nu wel, en het is absolutely stunning!

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 120 reizen naar Australie

Er was een vlak gedeelte halverwege de berg, en dat was een rots gebied, met alleen sneeuw... supermooi! Op dat plateau begon de hike ook, maar na een tijdje moesten we berg op berg af klimmen, wat door de sneeuw meer een glijbaan was geworden. Het was een erg leuke wandeling/ klim naar de watervallen toe, en via een andere weg kwamen we weer bij de auto terecht. Ik ben dol op dat soort hikes! Michelle is helaas iets minder gewend om actief buiten te zijn... dus dat was een van de weinige actieven dingen die we gedaan hebben.

Die avond na de wandeling zijn we in Ohakune in een hostel blijven slapen. Elke nacht hebben we in een backpackers hostel geslapen, en dat is zo leuk! We hebben ontzettend veel nieuwe mensen leren kennen, en reisverhalen gedeeld. Heerlijk! In een hostel slaap je meestal op een kamer met een heel aantal stapelbedden, we hebben maar 1 keer een kamertje voor Michelle en mij alleen gehad, voor de rest slaap je met ongeveer 6 mensen op 1 kamer, wat erg gezellig is. Er is meestal een gedeelde zitkamer met tv, en een gezamelijke keuken. Overal in het hostel kom je dus andere (voornamelijk jonge) reizigers tegen, die bijna allemaal geinteresseerd zijn in elkaar. Erg leuk!

Op woensdag zijn we vanuit Ohakune teruggereden naar Auckland, met een tussenstop in Waitomo, bij de glowworm grotten. Supercool! Eerst loop je door een enorm hoge mergel grot. Ik heb al een aantal mergelgrotten gezien, en dit was niet een supermooie, maar wel een hele grote en hoge mergelgrot, wat ook weer erg indrukwekkend is! En nadat je daar wandelt ga je in een boot door een grot die super donker is. Als je naar het plafond kijkt zie je allemaal blauwe lichtpuntjes, als een >sterrenhemel! Dat zijn glowwormen... supergaaf om te zien! We mochten er helaas geen foto's of video van maken omdat de beestjes erg gevoelig zijn voor licht, dus ik heb maar een ansichtkaart gekocht voor in mijn album.

Vanuit Waitomo doorgereden naar Auckland waar Terri-Ann en Shag, Michelles nichtje en haar vriend, ons ophaalden op de plek waar we de auto afgaven. Nog snel even de meter gecheckt: ik heb in 6 dagen, 1224 kilometer gereden! (en maar 100 liter benzine verbruikt) Vet veel! Maar erg gaaf.

Donderdag heeft Terri-Ann ons meegenomen om naar de stranden ten noorden van Auckland te gaan. Het was een relaxt dagje, en ik was blij dat ik eens van het uitzicht kon genieten vanuit de auto, in plaats van op de weg te moeten letten. 's Avonds kwam de hele familie bij elkaar bij Terri en daar hebben we lekker gegeten. Vrijdagochtend vet vroeg brachten ze ons naar het vliegveld, en toen gingen we weer richting Sydney! Erin en Brendan hebben ons opgehaald op Sydney airport, dus we werden ook weer erg luxe naar campus terug vervoerd.

Heerlijk mooie vakantie!

Zaterdagavond hebben we afscheidsfeestje gehad voor Dave, die terug naar Canada is vertrokken. Op zondag ben ik met Erin gaan lunchen op het strand, en daarna in mijn eentje de stad in gewandeld. Eerst de bus genomen, en ergens randomly uitgestapt, had geen idee waar ik was, en ik ben gewoon gaan lopen totdat ik het weer een beetje herkende. Ik ben naar het museum of Australia geweest, en daarna in een ontzettend mooie grote kathedraal gecrashed.

Heb bijna een uur in de kerk gezeten, naar de touristen gekeken en gewoon een beetje 'me' time gehad. Heerlijk! Daarna een ijsje gekocht voor een dakloze, en verder gewandeld. Met Frank gebeld (dat maakt zelfs de mooiste dag nog een boel mooier, een nieuwe cd gekocht en in de trein gestapt terug naar Kingswood, waar Fahad me van het station ophaalde met de auto, en we de rest van de avond big brother en daddy day care gekeken hebben. Sommige dagen zijn gewoon 100% perfect.

En hier zit ik dan, met nog maar 3 dagen op campus wonen voor me... Vrijdag moet ik hier weg, dan komt ome Jan me ophalen, en verhuis ik voor een weekje naar Gymea, waar ik bij Bob en Leslie blijf slapen, en hopelijk met ome Jan kan 'rondhangen'. Hij is echt cool.

Doet wel pijn om campus te moeten verlaten maar gelukkig komt Frank al bijna! (vandaag nog 12 nachtjes slapen). En in augustus houd ik hier nog een verjaardags/afscheids feestje... Ik ben dus nog niet helemaal weg. Don't wanna go ( Hoezeer ik jullie allemaal mis, en mijn leventje in NL. Ik heb ook een leven hier opgebouwd en heel hechte vriendschappen ontwikkeld, logisch als je 24/7 met dezelfde mensen optrekt. Ik wil er liever niet aan denken dat ik nog maar 6 weken Australië voor me heb... Ach ja, it has been beautiful! En ik mag alleen maar van geluk spreken dat ik dit uberhaupt mag meemaken! Ik heb een super gezegend leventje. En ja hoor mama, ik mis jou ook.

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors