Daan Meets World - Blue Mountains

Daan Meets World - Blue Mountains

door Daniëlle

Heya everyone!

Even een korte toelichting bij de nieuwe fotoalbums die ik online gezet heb. Zaterdag 4 maart om kwart over 9 sochtends ging ik met Claudia, Sam (Australie) en Erin met de trein naar Glenbrook, een stukje de bergen in. Onze mentor Claudia kwam ons op het station ophalen en samen reden we naar Katoomba, een heel stuk de Blue Mountains op. In Katoomba ligt Echo Point, een hele mooie Lookout over de vallei tussen de bergen, en een uitzicht op de Three Sisters, een rotsachtige creatie in de Blue
Mountains.

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 123 reizen naar Australie

Toen we aankwamen was het nog ontzettend mistig, we hebben even rond gelopen maar aangezien we geen hand voor ogen zagen zijn we daar maar snel mee opgehouden. We hebben lekker koffie gedronken in het restaurantje bij Echo Point en toen we weer buiten kwamen was het ineens mooi opgeklaard!!! We hebben van het uitzicht genoten!!! Bij echo point zat ook een aboriginal met een echte didgeridoo en daar wilde ik graag een filmpje van maken.

Toen ik daar mee bezig was kwam er een man naar me toe die wel een foto wilde maken van mij met de aboriginal. Dus ik ging naast hem zitten terwijl hij doorspeelde en toen begon hij tegen me te praten! Ik schrok me rot, haha, toch wel eng van zo dichtbij. Hij vroeg waar ik vandaag kwam en ik zei natuurlijk The Netherlands. En toen sprak hij een paar woordjes Nederlands tegen me!!! Ik was zo overdonderd, ik heb geen enkel idee meer wat hij zei, maar het was erg grappig! En toen gaf hij me een kus, dat kietelde!!! haha.

De man die de foto maakte zei toen hij hoorde dat ik uit NL kwam dat zijn vader hem geleerd had dat wanneer hij in NL was en nergens een kon ofzo, hij dan tegen een vrouw moest zeggen: 'kom, lieverd, lekker slapen'. Vet grappig! En toen zeiden ze allebei 'toet siens' en ik huppelde weer naar de rest terug. Vet grappig!

Vanuit Echo Point zijn we eerst een track afgedaald richting The Three Sisters. We zijn zover geklommen tot we aan de voet van de eerste rots stonden, Heel machtig mooi! Heb genoeg foto's en filmpjes gemaakt. De wereld is zo mooi gemaakt! Sam is opgegroeid in Leura, een dorpje dichtbij Katoomba. Hij wist nog een mooie non-touristic spot. We hebben deze plek Sam's Secret Spot genoemd *smile*. Op weg ernaar toe zijn we eerst nog bij een klein watervalletje gestopt waar ik erg mooie foto's van heb kunnen maken! Ik ben dol op mijn camera!

In Leura, achter een Golf Court ligt in bosachtig heide gebied. Dit is op de top van de mountains. We zijn het bos helemaal doorgestoken (er waren geen paden ofzo, dus we hebben onze eigen weg gebaand) om vervolgens boven op een klif uit te komen. Wow, wat is dat mooi! De foto's kunnen nog niet half uitdrukken hoe ongelofelijk mooi het daar is. Je voelt je alleen op de wereld als je op de klif zit, met voor je de grote vallei (niet te ver naar voren buigen...niemand vind je ooit terug;), zover als je kunt kijken een vallei, bergen, natuur en stilte...

We hebben een tijdje stilzwijgend zitten genieten van de natuur en toen moesten we helaas terug naar Kingswood. Toen we door het bos terug liepen zag ik een klein hagedisje de struiken inschieten, dacht ik. Dus ik liep voorzichtig naar de struik toe waar ik m in had zien schieten zonder mijn ogen van de plek af te houden en daar zat inderdaad een klein reptieltje. Maar toen ik dichterbij keek zag ik dat het een slangetje was!!! IEW! Ik schrok me rot, hart racete in mijn keel en ik sprong een meter omhoog geloof ik! Er is 1 dier op aarde waar ik doodsbang voor ben... juist ja... We liepen snel verder en een stukje
verderop zaten supermooie papegaaien, de knalrode met groen en blauw in de staart...de echte papegaai van de postkaarten en uit boeken... supermooi! Sam liep te hard door zodat ze opvlogen voordat ik een foto kon maken, erg jammer, maar ze waren mooi!

Om half 5 zou de bus vanuit Kingswood naar Sydney Central vertrekken. Zaterdagavond was het namelijk Mardi Gras, de grootste gay parade in the world. Ik heb het geluk dat Fahad, mijn huisgenoot die zich al ontpopt heeft tot grote broer, goede vrienden in Newtown heeft. Dat is een suburb die zo ongeveer in het centrum van Sydney ligt. Daar heb ik mijn spulletjes dus gedropt, we zijn met een heleboel mensen ergens gaan eten, en toen de stad in gegaan. Ik ken ondertussen iedereen in die groep al redelijk aangezien de newtown mensen een slaapplekje nodig hebben als ze in Kingswood naar een feestje komen en Unit 7 daar de uitgelezen plaats voor is.

Alle gebouwen in Sydney hebben een afdakje boven hun voordeur boven de stoep om de voetgangers wat schaduw te geven, gisteren stonden de sidewalks helemaal vol met mensen en het was echt ont-zet-tend druk. Alle warmte bleef natuurlijk onder die afdakjes hangen dus ik werd echt bijna niet goed van de hitte, en vochtige benauwdheid...jakkes! Grote broer heeft de menigte goed uit elkaar weten te houden totdat we een fris en zuurstofvol plekje gevonden hadden en ik als kleine opdonder boven de menigte uitstak op de schouders van Fahad ;)

De parade was niet echt heel speciaal... qua gedoe eigenlijk hetzelfde als de vastelaovesoptocht alleen hadden de meesten minder kleding aan en oke, ze gedroegen zich anders. Nadat de parade was afgelopen zijn we naar een Club gegaan aan de haven. Amazing...een club met uitzicht op het water en het Opera House... ik ben écht in Sydney... tis nog steeds af en toe moeilijk te bevatten! We hebben tot laat in de nacht gedanst in die club, daarna toen we buiten waren, zijn Mia (UK), Fahad (Pakistan, maar al jaren in Australië) en Ben (euhm..) het water in de haven ingedoken... pretty strange...haha. Heb wel gelachen, crazy people. Hoewel ik ook Nederlanders ken die zomaar de gracht in Leiden inspringen haha...!

Daarna de bus back home gepakt, nou ja, naar NewTown dus, en met 8 mensen in de huiskamer geslapen op 6 matrassen en wat kussens en nou ja, voor dekens was het te warm en aangezien niemand een pyama bij zich had, sliep iedereen gewoon in z'n kleren. Niemand poetste zijn tanden , maar ik was toch dolblij dat ik mijn tandenborstel in mijn tas gestoken had!!! haha

Vanochtend om half 9 zijn Claudia (niet mentor, maar Germany Claudia), Taz (een australische jongen die we op mardi gras tegenkwamen en ook op onze campus woont), Uoma (Canadese supermooie meid!) en ik met de trein terug naar Kinsgwood gegaan. De rest ging zwemmen op het dakterras van het apartementencomplex waar we geslapen hadden (get the picture?) maar ieder van ons had genoeg te doen vandaag.

What a day, What a day!

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors