Daan Meets World - Great Ocean Road

Daan Meets World - Great Ocean Road

door Daniëlle

Heej Guys!

Na 11 dagen op paasvakantie te zijn geweest ben ik weer lekker veilig in mijn huisje in Sydney. Ik heb een geweldige paasvakantie gehad!!!

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 120 reizen naar Australie

Vorige week woensdagochtend vroeg ben ik met mijn tante (zij woont ten noorden van Sydney) op een 4 wheel drive camping trip gegaan. Zij zit bij een 4WD club en elk jaar met pasen hebben ze met de 4wd clubs van 3 staten (victoria, New south wales en South Australia) een gezamelijk 4WD evenement en dit keer was het in South Australia. We hebben woensdag en donderdag gereisd en kwamen donderdagmiddag om half 4 aan in South Australia.

We kampeerden op het Kangaroo Inn terrein (een schooltje) en hebben 4WD trips gedaan in de national parks in de buurt daar. Canunda Inland, Limestone coast en Little Dip. Het 4wheel driving was gewoon in een woord *amazing*. Heel erg gaaf! Ik weet niet of jullie bekend zijn met de Dakar rally, maar dit leek er behoorlijk veel op! We zijn met de auto door duinen gecrosst, over stranden, door bossen, gewoon geweldig! Ik heb vanalles gefilmd, als ik mijn filmpje klaar heb zet ik m ook online. Ik hoop dat het gaaf uitziet, maar je hobbelt alle kanten op in de auto dus ik denk dat ik misselijk word als ik het filmpje aan het bewerken ben, haha.

Ik ga wel snel een boel foto's online zetten, het was zo ontzettend mooi daar! echt ontzettend gaaf!!! Dat zullen jullie op de foto's wel n beetje kunnen zien, maar in het echt is het nog zoveel meer!!! Echt, *wow* ! Het was tof! En niet zomaar zonder gevaren, wij waren een van de weinige auto's die niet vast kwamen te zitten in het zand... Nicolet kan echt goed rijden!

Maar een van de andere auto's is zelfs een stuk de zee in gesleurd, en dood terug naar het kamp gesleurd. Heel eng! De 'surf' was heel hoog, dat is de hoogte van de golven. Het waaide ontzettend hard en er waren veel stormwaarschuwingen. Door de drie cycloons die Australië getroffen hebben in de laatste tijd zijn er een aantal cold fronts (lage drukgebieden?) over Australie aan het trekken. Het waaide dus vreselijk, maar dit golvengeweld was ontzettend mooi! Dat kun je op mijn foto's denk ik wel n beetje zien, het was echt amazing!

Dinsdagochtend zijn we na een weekend 4 wheel driving richting Sydney vertrokken, via een omweg uiteraard. Van Kangaroo Inn (in de buurt van Robe) via Mount Gambier naar Nelson gereden (prinses Margaret Rose caves). Daar heb ik drie eastern grey kangaroos gezien!!! In het echt, in het wild! Heel cool! We hebben in Cape Bridgewater de blowholes en het petrified forest gezien. We zijn in Portland blijven slapen, daar hadden ze geweldig mooi ijs! Helaas was de winkel dicht en konden we het alleen maar mooi bekijken vanuit de etalage ;)

Woensdag hebben we de Great Ocean Road genomen richting Melbourne. Eerst hebben we het cape nelson lighthouse gezien, daarna op de great ocean road de bay of islands, bay of martyrs, the grotto, Londen Bridge, The Arch, en the twelve apostles gezien. Dat het regende was jammer, maar het zorgde wel voor ontzettend mooie hoge golven! We zijn in Princetown blijven slapen. Donderdag hebben we de Loch Ard gezien, het Blow hole, en the thunder cave. ook hebben we de twelve apostles nog n bezoekje gebracht.

Daarna zijn we naar de triplett falls gegaan, heel mooi! Echt gaaf. We zijn naar Cape Otway National park gegaan waar ik live koala's in het wild in de bomen heb gezien. We zijn op koala spotting jacht gegaan ;) Erg tof! In dat national park is ook australies oudste vuurtoren, die hebben we natuurlijk ook bekeken. Daarna nog naar de Sheoak falls gegaan, die waren ook rond de great ocean road. Snachts in Lorne geslapen. Vrijdag eerst naar de Erskinn falls gegaan en daarna naar Bells beach, waar Kelly Slater een dag eerder surf wereld kampioen geworden was. Weer ontzettende hoge golven gezien. Wow...

De Great Ocean Road is ontzettend cool! Heel erg mooi! Eerst kwamen we dus langs de rotskust, met onder andere the twelve apostles, en daarna is er een heel stuk great ocean road dat gewoon echt langs het strand gaat, zo gaaf!!! Aan de ene kant van je is rots met bos erop, en aan de andere kant heb je strand en zee...heel mooi! Het heeft helaas veel geregend en het was flink koud (door het cold front) en ik heb in de tent onder drie slaapzakken geslapen, maar ach, ik ben Dutch dus ik kan t hebben (dat zijn de ozzie theorieën) dus ik heb me goed gehouden en ach, het was niet zo superkoud, het waaide gewoon hard! (ik moest me vasthouden aan dingen om niet om geblazen te worden!

Vrijdagmiddag hebben we in Geelong bij een vriendin van Nicolet geluncht en daarna zijn we doorgereden tot in Albury waar we geslapen hebben om op zaterdag verder naar Sydney te gaan. Eerst nog n tussenstop gemaakt bij de Ettamogah Pub en de dog on the tuckerbox. Jullie hebben nu heel veel namen en termen gehoord en hebben vast geen idee, maar als je straks de foto's bekijkt als ik die online gezet heb, kun je het een beetje thuisbrengen misschien ;)

Ondanks dat de heenweg 2 dagen duurde (1360km) hebben we over de terugweg 5 dagen gedaan...heerlijk relaxt! Het was erg gezellig om samen met Nicolet deze trips te doen, en ik heb echt stukjes australië gezien die ik anders niet gezien had! Waar we ge-4-wheel-drived hebben, daar kom je niet zomaar... ik ben dus echt bevoorrecht! ThankGod!

Om een idee te krijgen van de afstanden die we afgelegd hebben:

- woensdag: 700 km
- donderdag: 560 km
- vrijdag: 110 km
- zaterdag: 226 km
- zondag: 120 km
- maandag: 236 km
- dinsdag: 281 km
- woensdag: 230 km
- donderdag: 208 km
- vrijdag: 477 km
- zaterdag: vergeten op te schrijven, zo'n 600 km denk ik?

Quite some distances! In totaal zo'n 3748 km...in 11 dagen!

Samenvatting? Ik heb een gave paasvakantie gehad! En ik ben er wel achter... Australie is groot... ik heb nog niets gezien van wat er te zien is!

I love Oz!

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors