Een rondreis van 7 weken

Een rondreis van 7 weken

door Peter & Gonny

Woensdag 15 februari 2006

Vandaag is het dan zover, na een lange periode van voorbereidingen vertrekken we vanaf Schiphol naar Londen en verloopt alles voorspoedig, we hebben de koffers laten door labelen naar Sydney om daar geen omkijken meer naar te hebben tijdens het verloop van de reis. We vliegen eerst met BMI naar Londen. Als we daar zijn aangekomen blijkt het met het visum van Gonny niet helemaal goed te zijn gegaan omdat het op het paspoort anders staat vermeld. Maar goed we mogen na wat gestresst door naar het vliegtuig van Qantas, wij worden met een bus naar de andere kant van de luchthaven gebracht.

Ongeveer op tijd vertrekken we richting Bangkok waar we op donderdag 16 februari voor een tussenstop van 2 uur aankomen, wat toch wel prettig is want het is toch een lange zit van totaal ongeveer 22 uur naar Sydney.

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 123 reizen naar Australie

Vrijdag 17 februari

We komen aan in Sydney om 6:45 uur. Daar blijkt al gauw dat het niet goed is gegaan met de koffers want die blijken nog in Londen te staan en er word toegezegd dat ze de volgende dag alsnog in Sydney zullen zijn en in het Hotel worden afgeleverd. Na een taxi rit komen we aan in het centrum van Sydney waar ons hotel is hier hebben we een mooie kamer op 7 de verdieping kamer 712. Na het inchecken gaan we deze wereldstad eens verkennen. Ook hier staat het volgebouwd met wolkenkrabbers met hier en daar nog een heel oud kerkje verdrongen tussen al deze hoge gebouwen.

De haven van Sydney is ook erg mooi met veel mogelijkheden voor rondvaarten en gezellige terrasje waar het gezellig vertoeven is met een biertje want het is hier nu er warm! Deze avond eten we in China Town wat hier om de hoek ligt. De straat is geheel Chinees met de terrasjes op straat. Terwijl we deze straat inlopen worden we voordurend aangesproken om maar bij hun te komen eten, dus we kiezen al snel een eettentje uit. Terwijl we gezellig Chinees zitten te eten worden naast ons mensen ook op straat gemasseerd. Want al het leven gebeurt hier op straat.

Zaterdag 18 februari

Na een heerlijk ontbijt gaan we een boottocht maken om Sydney vanaf het water te bewonderen. Het gezicht van Sydney is erg mooi met de vele wolkenkrabbers en de Harbor bridge en het Operahuis maar ook de kustlijn is erg mooi met zijn blauwe water en de blauwe lucht waartussen Sydney staat te blinken. Deze dag is het ook erg warm op de rondvaart boot die een rondvaart maakt van 1 uur. Nadat we weer terug zijn aan wal gaan we eerst een broodje eten om de maag weer te vullen. Wat hier niet moeilijk is want de broodjes zijn goed gevuld. Daarna gaan we het beroemde Operahuis bekijken wat niet erg ver is vanwaar we nu zijn.

Het is een gigantisch uit beton opgetrokken gebouw met zijn bijzondere dak. Het dak is helemaal met kleine tegeltjes bedekt. Het gebouw zelf is niet te bezichtigen. Dus gaan we bij het gebouw gelegen park bekijken. Het park is erg groot met bijzondere bomen, planten bamboe etc met op de achtergrond weer de wolkenkrabbers. Via het park gaan we weer richting hotel.

Zondag 19 februari

Na het ontbijt gaan wij een huurauto ophalen bij Budget en rijden we de stad uit richting Katoomba. Het is ongeveer 100 kilometer rijden voordat we Katoomba bereiken. Als we Ziende uitrijden veranderd het landschap al gauw, van Wolkenkrabbers gaan we over in natuur en veranderd het heuvellandschap in bergen, via de snelweg gaat de autorit verder naar Katoomba. Net voor de stad zien we de naam van het Hotel opduiken dus we gaan eerst maar inchecken en daarna gaan we opzoek naar de Bleu Mountains waar ook hier enkele toeristen attractie van gemaakt is.

We gaan voor een volledig programma wat inhoud een tour met een soort kabelbaan de Skyway waarmee we de andere kant van een kloof bereiken en richting de 3 sisters kunnen lopen. Maar van veel lopen komt niet veel van want ook deze dag is het erg warm. Maar we kunnen wel mooie foto's en film maken van dit prachtige gebied. Hierna kiezen we voor de Railway een soort treintje waarmee je als een kogel de diepte ingaat en weer op een ander uitzichtpunt uitkomt. Dit gebied bestaat uit een erg dichte flora met heel grote varens die alles bedekte.

Het is een gigantisch nationaal park. Wij kiezen daarna weer voor de Railway maar nu gaan we weer met een noodvaart omhoog waar we weer op de centrale plaats aankomen met uiteraard enkele souvenirs winkel. Nu willen we de Cableway gaan proberen maar het blijkt dat niet meer met ons kaartje gaat want je betaald zowel voor de heen- en terugreis dus onze ritten zin opgesoupeerd. De andere twee attracties kunnen we vergeten. Want de bedoeling was dat je een enkele rit maakte en te voet naar het volgende station lopen, maar met deze hoge temperatuur hebben we dit maar niet gedaan.

Maandag 20 februari

Vandaag krijgen we in het hotel in Katoomba het ontbijt in de hotelkamer geserveerd, dus dat was wel een luxe. Deze ochtend is het erg mistig als we buiten kijken en er valt wat regen. We weten dat dit in een berggebied hoort. De avond daarvoor hadden we nog heerlijk Indisch maar gegeten in een restaurant vlakbij het hotel. Na het ontbijt rijden we weer richting Sydney om daar weer op tijd de huurauto in te leveren in het centrum, wat nog een heel gezoek bleek want de navigatie was steeds weer de satellieten kwijt tussen al die wolkenkrabbers. Maar we kregen het na heel het centrum doorkruist te hebben het toch gevonden.

's Avonds zijn we nog gezellig gaan wandelen langs de haven want het is eigenlijk wel sfeervol om deze mooie stad bij nacht te zien en er mooie foto's van te maken.

Dinsdag 21 en woensdag 22 februari

Vandaag na het laatste ontbijt in Sydney gaan wij per Taxi naar een vliegveld voor binnenlandse vluchten bij Sydney. Daar checken we ruim op tijd in voor de vlucht naar Hobart op Tasmanië, Ook deze dag is weer een mooie zonnige dag en vertrekken we om 14:45 uur (lokale tijd) om op 16:15 uur weer te landen op Tasmanie vlakbij Hobart. Na het uitchecken, gaan we naar het kantoor van Budget rent om de bestelde huurauto op te halen en tot onze verbazing krijgen we een Nissan XL 4x4 mee. Wat voor het rondreizen op het bergachtige Tasmanie wel nodig blijkt. Vrij snel vind het Navigatie systeem het hotel in Hobart wat ditmaal er echt Engels koloniaal uitziet en ook erg oud is. Hobart is een mooie havenplaats waar het eten en drinken ook weer goed smaakt. Op dag 2 hebben we de stad en de restaurants verkend.

Donderdag 23 februari

Vandaag vervolgen we onze reis naar het plaatsje Bicheno aan de oostkust van Tasmanie. We rijden eerst via een binnenweg van steengruis naar boven om daarna weer de hoofdweg op te pakken. We rijden door een prachtig en ook een bruin/geel landschap want ziet er uitgedroogd uit rond de middag stoppen we in een klein plaatsje voor een koffiestop en bezoeken we ook wat prachtige standen om uit te waaien. Om ongeveer 16:00 uur kwamen we bij ons hotel in Bicheno aan. Deze plaats is prachtig aan de Tasmaanse zee gelegen met een prachtig wit zandstrand afgewisseld met grote rotsblokken, dus uitstekend voor een avondwandeling na het eten. Het hotel bestaat uit geschakelde grote huisjes met een ruime kamer.

Vrijdag 24 februari

Vandaag gaan we Bicheno weer verlaten en rijden via de kust naar St. Helens om daarna in Launcheston bij het volgende hotel uit te komen. Ook deze dag brengt ons weer een schitterend landschap met heel veel variatie en slingerde wegen. De grote verrassing kwam toen we gedeeltelijk door een tropisch regenwoud reden waar we uiteraard zijn gestopt om dit vast te leggen op foto en video. De totale afstand van deze dag was ongeveer 185 km, dus een afstandje om op je gemak te doen. Launcheston bleek toen we in de buurt kwamen een grote stad te zijn waar het hotel ook weer snel gevonden was, het was een heel groot en sjiek hotel. Deze avond zijn we beland in een Indisch restaurant waar het eten en drinken heerlijk was. En waar we daarna nog het stadspark van deze stad bezocht hebben waar heel veel mooie exotische bomen te zien waren.

Zaterdag 25 en zondag 26 februari

Vandaag gaan we Launcheston weer verlaten en gaan we naar de Cradle Mountain op 1500 meter daar hebben we een Lodge gehuurd midden in de wildernis en nationaal park. De afstand die we deze dag gaan afleggen is ongeveer 195 km. Het eerste gedeelte voet ons over de snelweg maar al snel gaan we weer via binnenwegen richting Cradle Mountain. Deze dag voert ons voor een groot gedeelte de bergen in een prachtige geasfalteerde weg met veel haarspelt bochten slingert ons het Cradle Mountain gebergte in waar we in het laatste stuk door een zeer kaal gebergte brengt waar heel veel bomen er dood bij staan.

Ook hier hebben we de gedachte dat ook hier het erg droog kan zijn. Rond 13:00 uur komen we aan op Cradle Mountain. Waar een hotel is met daaromheen zogenaamde Lodges. We verblijven hier in een tropisch regenwoud in een prachtige Lodge zonder TV en zonder GSM dekken. Dus echt in de middel of nowhere. Hier overheerst de natuur en zien we al gouw Kangaroo's die zich niet aan de mensen storen.

Onze tweede dag in Cradle Mountain. Om 8:00 uur zijn we weer aan het ontbijt gegaan voor een stevige onderbouw voor deze wandeldag, het weer is deze dag prima om er op uit te trekken in deze bijzondere omgeving. Nadat we een gezamenlijke buskaart hebben gekocht om voor een paar dollar 24 uur met de lokale pendelbussen naar mooie locaties gebracht te worden om van daaruit te gaan wandelen wederom in de ongerepte natuur hier. Als eerste gaan we met deze busdienst naar het Dove meer. Dit meer ligt aan de voet van de Cradle Mountain en van hieruit lopen er prachtige wandelpaden rond het meer en de Bergen in.

Het is hier op deze hoogte zo'n 1940 meter erg fris dus de vesten en assen worden aan gedaan. Het is een echte aanrader hier te gaan wandelen want ook hier is de natuur ongekend mooi, de vegetatie is hier geheel anders dan in de Europese Alpen.

Als tweede uitgangspunt gaan we met de pendelbus naar de andere kant van het park waar het informatie centrum is gevestigd en waar ook een restaurantje is, dus tijd voor een koffie met een sandwich en wat souvenirs kopen. Intussen is het hier al weer wat warmer. Ook kan men vanuit hier helikopter vluchten maken maar dat is best prijzig. Na de koffie gaan we weer terug naar het complex waar we verblijven en gaan van daaruit een wandelroute volgen het tropische regenwoud in. Het is ongelofelijk mooi om een tropisch regenwoud met je eigen ogen te zien en om het allemaal in het wild te zien groeien. Af en toe zien we enkele kangoeroes want schuw zijn ze niet. Er wordt weer door ons heel wat foto's en film gemaakt.

Door heel het nationale park is met planken een soort vlonders die een loopbrug vormen zodat er niets van het woud beschadigd kan worden, want het is niet toegestaan deze loopbruggen te verlaten.

Maandag 27 februari

Vandaag zijn we naar Strahan gereden voor een overnachting in een Cottage, dit was ook een erg mooi hotel aan de westkust van Tasmanie. Nadat we ingecheckt waren zijn we het dorpje gaan verkennen. Het is vrij rustig je kunt hier onder andere met een watervliegtuig over het gebied vliegen of met diverse rondvaart boten een tocht maken. Ook is het mogelijk om met een echte stoomtrein een lange rit te maken maar dat blijkt dat dit voor ons veel te laat wordt wanneer we dan weer in Strahan terug. Dus we vullen de middag met wat winkeltje kijken terrasje pikken en heerlijk langs het water lopen want het dorpje ligt in een mooie baai.

Dinsdag 28 februari

Vandaag keren we weer terug naar Hobart, dit is ongeveer 280 km rijden door weer een mooi landschap van bergen heuvels en wouden. Onderweg komen we weinig dorpjes tegen om koffie te drinken en wat we tegen komen stelt weinig voor. Het stadje Queenstown is het enige waar wat leven is het is een kopermijn stadje waar rust heerst. De bergen er omheen zijn niet van de mooiste want ze zijn geheel van het koper ontdaan.

Wat wel mooi is dat dit gebied heel kleurrijk is wat gesteente betreft. Geel/bruin en ook enkele paars kleurige bergen zijn her te zien. Om onze route verder te vervolgen moeten we hier een pasweg volgen hoog boven Queenstown wat een erg mooi beeld geeft van deze omgeving, dus op pashoogte een foto stop. We vervolgen onze weg verder door bergen en dalen en prachtige wouden. Ook zijn er hele stukken woud met bomen die wit zijn en waarvan alleen het bovenste gedeelte bladen bevatten.

Nadat we de hoop al hadden opgegeven om nog een restaurant te vinden met koffie duikt er plotseling in het oerwoud een hotel restaurant op met heerlijk koffie en lokaal gebak wat er wel ingaat. Als we onze weg weer vervolgen komen we weer in een ander landschap terecht waar de bergen een geel bruinige kleur hebben van uitgedroogd gras en verder zijn deze bergen klaar en hoe dichter we weer bij Hobart komen noot de bomen groei weer toe. Deze tocht van Strahan naar Hobart zullen we ook niet gauw vergeten omdat het een tocht was van diverse landschappen en kleuren.

Woensdag 1 en donderdag 2 maart

Vandaag vroeg het bed uit (3 uur) want we hebben een vroege vlucht naar Melbourne op het programma staan het is vlucht QF1010 vertrek 06:15 uur met een boarding tijd van 5:55 uur. Bij aankomst gaan we eerst onze 4x4 weer bij Budget Rent op de parkeerplaats zetten.

Ik ga op zoek naar een brievenbus voor de autosleutels maar er is geen brievenbus te zien en het gebouw is nog gesloten om half 5 in de ochtend. Plotseling brand er licht in het gebouw en gaan de deuren open. En er staat een bus op de desk bij Budget rent dus dit is ook weer opgelost. Nu is het nog wachten totdat de luchthaven tot leven komt en wij kunnen inchecken en intussen druppelen al wat meer reizigers binnen. Volgens het tijdschema kunnen we inchecken en daarna langs de douane controle. Waarbij Corrie en Henk er toch weer eruit gepikt worden voor een intensieve controle. Ook Gonny is ditmaal aan de beurt voor de steekproef, maar alles verloopt op tijd dus ook het vertrek van vliegtuig.

Binnen 1 uur komen we in Melbourne aan en het is er erg warm vergeleken met het frisse Tasmanie. Na het uitchecken en de koffers oppikken wordt het weer tijd om op het vliegveld weer een huurauto op te halen en dit maal blijkt het een goudkleurige Toyota V6 te zijn, ook weer een flinke auto met een grote kofferbak en dat is altijd wel prettig. Nadat ik de Navigator heb ingesteld op het hoteladres in deze stad ga we op pad.

We vermijden de tolwegen en dat houd in dat het al gauw ongeveer 20 km is naar het hotel midden in Melbourne. Net als in Nederland is het een hele tour om de auto kwijt te raken maar na 1 uur is dat gelukt. We blijven hier 2 dagen om deze stad te bekijken en het blijkt dus wel dat deze stad een drukker verkeer heeft dan Sydney. De winkelstraten zijn ook erg druk met winkellende mensen en de binnenstad is erg groot dus we lopen ook hier weer wat af. Melbourne is een erg levendige stad met goede live muziek bands en prachtige pleinen en parken.

Vrijdag 3 maart

Deze dag gaan we Melbourne weer verlaten om aan de Great Ocean Road te beginnen, de eerste plaats waar we overnachten daar is Apollo Bay. We hebben in Melbourne bij het Informatie center(VVV) geïnformeerd en laten regelen dat we overnachting adressen daar hadden. Want we merken al snel hier dat de Motels al snel volgeboekt zijn. Wat we geboekt hebben blijken prachtige kamers zijn die nog vrij nieuw zijn. Dus we zitten goed.

We hoeven de straat maar over te steken en we zitten op het strand. De volgende ochtend gaan we voor de afwisseling eens in het dorpje eten en dat is een succes want het ontbijt is beter en goedkoper dan in het Motel of Hotel.

Zaterdag 4 maart

Na het ontbijt gaan we weer verder onze Great Ocean Road Route nu naar Port Cambell. De eerste stop die we maken is op een parkeerplaats bij een wandelroute de een tropisch regenwoud wat tot onze verbazing heel er mooi is dus er worden weer de nodige foto's en film gemaakt. Omdat vandaag de route die we geplant hebben maar ongeveer 80 km is hebben we vandaag tijd genoeg voor langere stops. Het verloop van de route is erg bochtachtig en verloopt gedeeltelijk langs de Oceaan en gedeeltelijk via het binnenland. Rond 11 uur wordt het tijd voor een koffie stop in een leuk restaurant langs de weg. Na deze stop gaan we op zoek naar de 12 Apostelen.

Na verloop van tijd komen de 12 Apostelen ze in zicht. We komen op een flinke parkeerplaats terecht waar een behoorlijke drukte heerst. Het is niet zo ver lopen om op een Cliff uit te komen vanwaar we de 12(9) Apostelen kunnen bekijken die rechtop als pilaren op het strand omhoog torenen. Nog geen korte tijd geleden is er weer een ingestort. Tijdens het fotograferen zie we een gordijn van mist vanaf de Oceaan naar het vaste land komen en als gauw zijn de Apostelen verdwenen in de mist en is het schouwspel afgelopen.

We rijden nu weer verder naar ons volgende slaap adres in Port Cambell. Ook dit is prima. Ook in deze plaats gaan we naar het Informatie Centrum om een Cottage te bespreken in Potland en dit is snel geregeld via de telefoon. Nadat wij ons geïnstalleerd hadden werd het tijd om dit stadje te gaan bekijken. Ook hier bevinden zicht hoge cliffs met een zandstrand ertussen ook is het hier uitstekend geschikt voor Serving.

Zondag 5 en maandag 6 maart

Gisteren hebben we in Port Cambell bij de VVV een kamer in een Cottage besproken in het plaatsje Portland en dat blijkt bij aankomst daar wel aan onze verwachtingen te voldoen dus we zetten de boeking om in 2 nachten. Het is een gezellig huis in oud Engelse stijl. S morgens maakt de eigenaresse een gezellig ontbijt klaar. We gaan vandaag het dorpje aan de kust verkennen en maken we een strandwandeling.

Ook hier is het weer prachtig weer. De volgende dag brengen we eerst een bezoek aan de vuurtoren van Cape Nelson en ook hier zijn weer prachtige Cliffs. Vandaag 6 maart is het ook een bijzondere dag want Gonny is vandaag jarig dus na het bezoek aan Cape Nelson gaan we een restaurant opzoeken voor koffie met gebak. Na het gebak gaan we op zoek naar Cape Bridgewater want deze locatie was ons aanbevolen door de lokale bevolking. Het blijkt een klein plaatsje te zijn aan de kust ongeveer 20 km van Portland met een prachtig zandstrand en vele wandel routes in de heuvels boven de cliffs. Ook bezoeken we wat meren op de terug weg naar Portland waar de stilte en de kleurrijke vogels overheersen. 0veral waar we komen in Australië is het even mooi en de Flora en Fauna steeds weer anders. Ook Portland is een aanrader om te zien.

Dinsdag 7 maart

Vandaag reizen we verder via Nelson, Port MacDonnel, Mount Gambier, Milicent en Beachport naar een kleine plaatse aan de kust genaamd Robe waar we eerst voor de komende nacht een slaapplaats zoeken in een Motel, bij de eerste kunnen we al terecht, dis dat is geregeld. Hierna gaan we ook weer dit stadje bekijken en al gauw ontdekken we hier een prachtige kustlijn van grille en hoge cliffs. Zelfs liggen er gedeelten in zee die vrijwel op instorten staan.

We ontdekken hier een zeeleeuw die hier op het strand ligt te zonnen. De zon creëert prachtige kleuren op de oceaan en de Cliffs dus weer een mooie gelegenheid voor foto's en video te maken. Na het aanschouwen van al dit moois gaan we in het stadje in een klein restaurantje eten tussen de lokalen bevolking. Wat we al de gehele rondreis zijn tegengekomen dat je ook hier weer de mensen wordt aangesproken met de vraag waar we vandaan komen en ons een goede reis toe wensen en ons van de nodige tips voorzien.

Woensdag 8 en donderdag 9 maart

Vandaag komen we al aardig dicht in de buurt van Adelaide we stoppen hier in het plaatsje Hahndorf. Een stadje dat rond 1800 door Duitse kolonisten is gesticht en er nog erg Duits uitzien. Hier komen we voor 2 nachten terecht in een Resort niet ver van de motorway van Adelaide. Dit zijn de laatste overnachtingen die we hebben op de route van de Great Ocean Road. Vandaag is het weer het stadje ontdekken en eten op zijn Duits. De volgende dag gaan we na het ontbijt een dierentuin Gorge Wildlive Park in Cudlee Creek bezoeken.

Hier zien we prachtige vogels en beleven we dat de tussen Kangaroos lopen en ze kunnen voeren met nootjes. Het blijken rustige en vriendelijke dieren te zijn heel dankbaar zijn dat ze nootjes krijgen. Ook krijgen we vanaf het begin van het park begeleiding van een Pauw die ook gek is op de nootjes en dus mee blijft lopen door het park. Het is een kleurig schouwspel van mooie tropische vogels die in Australië leven. Ook is het mooi om te zien zijn de Koala's die rustig in een boom hangen om te slapen en te eten. Het is een mooi park dus we nemen hiervoor ruim te tijd. Intussen is het in de middag al heel erg warm geworden dus we gaan terug naar het Resort om te zwemmen en te luieren.

Vrijdag 10 maart

Vandaag komen we aan in Adelaite waar we 1 nacht verblijven. Nadat we ingeboekt zijn duurt het nog een uurtje voordat de kamers beschikbaar zijn dus we gaan een restaurantje opzoeken voor een kopje koffie in de stad niet ver van het hotel. Tevens heb ik ook geregeld dat de huurauto's bij het hotel worden omgewisseld zodat ik niet naar het vliegveld hoef te gaan. Vandaag is het ook weer erg warm hier in Adelaite wel ongeveer 32 graden Celsius. Om ons niet te veel te vermoeien met deze temperatuur maken we ook gebruik van de gratis stadsbussen waarvan je in alle grote steden in Australië gebruik van kunt nemen.

Ook gaan we door d stad en langs de rivier wandelen en we doen zoals veel mensen doen en dat is de schaduw opzoeken. Rond half 5 zijn we weer in het hotel om ons te verfrissen. En we eten die avond maar eens in het Hotel restaurant.

Zaterdag 11 en zondag 12 maart

Vandaag gaan we beginnen met de City Escape. Als eerste gaan we de Barossa Valley bezoeken, dit is het grootste wijn gebied van Australië in de heuvel boven Adelaite. We gaan eens kijken op de Barossa Château. Dit is een grote Vila van het gelijknamige wijnhuis. Het is een huis en het ziet er van binnen allemaal heel sjiek en duur uit. We kunnen er wijn proeven en maken al gelijk kennis met een witte wijn met een zeer zoete smaak wat heel aangenaam is. We besluiten al gelijk een fles te kopen want deze wijn zullen we niet in Nederland vinden omdat er geen export is. Ook maken we kennis met een zeer lekkere Port. In dit wijnhuis worden ook veel likuren vervaardigd.

Na het wijnproeven gaan we de gigantische Rozentuin bekijken want hier is het ook eeuwig zomer. Tijdens het voortzetten van de route gaan we eerst inchecken in het hotel voor de komende nacht. Al gauw blijkt dat hier door het personeel een boekingsfout is gemaakt en voor Henk en Corrie is er geen kamer beschikbaar want hotel is volgeboekt. En ze beloven er hier snel wat aan te doen. Maar dat snel gaat mij naar verloop van tijd te lang duren en ik wil voorstellen dat ik de reisorganisatie in Sydney ga bellen voor een oplossen en dan ineens blijkt er toch een kamer beschikbaar te zijn dus Henk en Corrie zijn nu ook onderdak.

Maandag 13 en dinsdag 14 maart

Vandaag gaan we van de Barossa Valley met de veerboot naar Kangoeroe eiland aan de zuidkust. We zijn al vroeg vertrokken voor een flinke autorit naar Cape Jervis waar de veerboot vertrekt. Het weer is prachtig dus het wordt een mooie overtocht. De boot zit goed vol. We komen aan in het plaatsje Penneshaw op Kangoeroe Eiland. Waar we onze autorit voortzetten naar Flinders National park waar we gaan overnachten in een prachtig resort midden in de Bush.

Dit resort blijkt nog vrij nieuw te zijn en de dieren komen tussen de appartementen eten halen wat een prachtig gezicht oplevert. De volgende dag na het ontbijt gaan we weer op pad voor dag 2 op dit prachtige eiland. We hebben van de mensen van het Resort nog de nodige tips meegekregen van de dingen die we beslist moeten gaan zien. Als eerste gaan we een Koala wandel route bekijken. Als gauw vinden we er diverse in de bomen daar ook zit er eentje in een dennenboom te eten wat voor deze dieren erg ongebruikelijk, maar alles blijkt mogelijk te zijn in de natuur.

We gaan weer verder en komen op een grindweg terecht om naar een verlaten strand te gaan die ons ook aanbevolen was en dit is een erg mooie baai met een prachtig zandstrand en hoge cliffs wat ook alweer prachtige plaatsjes oplevert. Daarna rijden we verder in noordelijke richting naar het volgende hotel in Kingscote waar we onze laatste nacht op dit eiland doorbrengen.

Woensdag 15 maart

Vandaag is het weer tijd om de boot terug te nemen naar Cape Jervis om weer met de auto terug te rijden naar Adelaite om daar we in het zelfde hotel daar te overnachten om de volgende dag met het vliegtuig naar Alice Springs te gaan.

Donderdag 16 maart

Na een binnenlandse vlucht van 2 uur komen we in het zeer warme Alice Springs aan. Het blijk toch al een behoorlijke stad te zijn midden in de Dessert met aan de buitenrand vele luxe hotels en grote winkels en een casino. Ook het centrum vinden we vele grote en kleine winkels. Het hotel valt tegen want het zijn maar kleine kamertjes waarvan er geen raam open kan en de Ergo maar slecht werkt. Dus het is erg warm daarbinnen.

Vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 maart

We gaan beginnen met de 3 daagse kampeer Safari in het Red center van Australië. We gaan vroeg op weg richting Ayers Rock en stoppen onderweg bij een kamelenboerderij waar we koffie kunnen drinken en evt. een hapje eten.

Ook kan er hier een kamelenrit gemaakt worden. Als we bij Ayers Rock aankomen is het tentenkamp waar we de komende nacht verblijven al opgezet want het blijkt een permanente kampeerplaats te zijn. We hoeven alleen onze slaapzak klaar te leggen. Ook gaan we hier eerst onze lunch klaar maken in een soort barrak die daar staat met lange picknick tafels en een keuken. De meegebrachte etenswaren worden in snel tempo gezamenlijk met onze lijder klaargemaakt en genuttigd.

Daarna gaan we verder met onze safaribus naar de Olga's (katja Tjuta), dit is een groot rotsmassief midden in de woestijn van de Red Aria. We gaan een wandeling maken naar deze rode rots die we van dichtbij kunnen bekijken. Het blijkt de moeite waard om dit na een wandeling van dichtbij te kunnen zien in de Valley of the Winds. Nadat we weer terugzijn bij de bus gaat het regenen en de Katja Tjuda krijgt een prachtige regenboog als kroon. We gaan deze dagtocht afsluiten met een rit naar de Ayers Rock voor een spectaculaire zonsondergang. Bij aankomst op de parkeerplaats waar het erg druk is met vele toeristen die ook voor deze gebeurtenis komen. Er wordt overal bier wijn en chips uitgedeeld en wordt gewacht totdat de rots door de zonsondergang wordt gekleurd.

Na deze gebeurtenis gaan we weer terug naar de kampeerplaats waar we weer gezamenlijk een traditionele Australische maaltijd gaan berijden en eten. Waarna intussen de avond in de woestijn is gevallen en we onze tenten opzoeken want de volgende ochtend om 5 uur moeten we weer opstaan.

De tweede dag van ons kampeer avontuur begint vandaag weer om 5 uur in de ochtend want we gaan naar een andere kampeerplaats bij Kings Canyon. We gaan vandaag naar de eerst naar de Ayers Rock en ditmaal voor de zonsopkomst te aanschouwen wat mooie foto's van deze rots oplevert, daarna gaan we een wandeltocht maken om de Ayers Rock van ongeveer 7 kilometer. Gelukkig is het nog vroeg en nog niet zo heet. De natuur om deze rots blijkt erg mooi te zijn dus de wandeltocht wordt goed beloond.

Ook vele rots beschilderingen van de Aboriginals zijn hier te zien. Na de wandeling gaan we weer terug naar de eerste kampeerplaats om onze spullen op te halen en te lunchen. Daarna gaan we een flinke busrit maken naar de volgende kampeerplaats Kings Creek station. Waar ook alweer een permanente kampeerplaats is ingericht. Onderweg hebben langs de kant van de weg wat dode bomen op e aanhanger geladen voor een kampvuur want het eten voor deze avond wordt in grote pannen op het kampvuur berijdt. En vermoeid van deze dag gaan we weer de slaapzak opzoeken want we worden weer om 5 uur gewekt.

De laatste dag van dit avontuur begint met een snel ontbijt en gaan we op weg naar Kings Canyon. Als we daar zijn aangekomen in aller vroegte moeten we eerst een stuk omhoog gaan klimmen om op bovenste punt van de Canyon te komen. Gelukkig is het ook nu nog lekker vroeg dus ook nog niet te warm want het is hier adembenemend mooi stuk natuur die al vele eeuwen oud is en wij kunnen hier ons helemaal uitleven met filmen en fotograferen. Ook zijn de vergezichten van hier boven adembenemend. Om aan de andere kant van de Canyon te komen zijn er langs de wand trappen en een brug gemaakt en is er ook een tocht mogelijk naar de Lost City en de Garden of Eden. Al bij al een natuur wonder wat hier aanschouwd kan worden. Na de middag lunch op de kampeerplaats gaan we weer richting Alice Springs waar we weer bij het hotel worden afgezet en het kameer avontuur is afgelopen.

Maandag 20 maart

Na het ontbijt aan de overkant van het hotel zijn we de koffers weer gaan pakken en hebben een taxi gebeld om ons weer naar het vliegveld van Alice Springs te laten brengen. Vandaag gaat de vlucht naar het noordelijk deel van Australië plaatsvinden en wel naar het tropische Darwin. We verblijven hier 1 nacht om daarna met weer een huurauto naar Kakadu te rijden om daar 2 nachten te verblijven. Bij aankomst in Darwin blijkt het inderdaad tropisch warm te zijn.

We gaan nadat we weer de koffers hebben de auto ophalen bij Budget Rent. En er wacht ditmaal weer een Nissan X-Trail 4x4 op ons. Het vliegveld is niet zo ver van de stad af en ons navigatie systeem brengt ons er veilloos naar toe. Ditmaal is het nu eens niet in het centrum van de stad dus is parkeren ook geen probleem. Na het inchecken gaan we eerst eens een biertje drinken op een terrasje in de schaduw en daarna gaan we een strandje opzoeken want dat is hier ook niet zo ver van het hotel.

Deze avond gebruiken we ook het diner in het hotel want het is in het hotel of in de restaurants daarbuiten niet erg veel prijsverschil.

Dinsdag 21 en woensdag 22 maart

Vandaag gaan we Darwin weer verlaten om de Busch van Kakadu voor 2 nachten te gaan bezoeken. Als we Darwin hebben verlaten maken we onderweg al snel kennis met de Wetlands van noord Australië in het regen seizoen lopen heel grote delen van dit gebied onder water zelfs de verbinding wegen kunnen dan afgesloten zijn doordat ze onder water zijn verdwenen.

Gelukkig is de hoofdweg naar Kakadu bereidbaar en na ongeveer 240 km bereiken we ons hotel daar. Het hotel is gebouwd in de vorm van een Krokodil wat bijzonder is om te zien. Dit hotel is erg druk bezocht en er is ook geen stad hier in de buurt. Ook hier is het weer tropisch warm. Ik ga bij de receptie een informeren naar excursie mogelijkheden vanaf het hotel. Diverse dingen zijn vanwege ondergelopen wegen niet te doen en er blijft er 1 leuke over.

We gaan met een busje en bootje naar Ubirr. Hier zijn nog zeer goede tekeningen te zien van Aboriginals die nog in goede staat zijn. We worden de volgende dag bij het hotel opgehaald met een busje bestuurd door een jonge vrouw van Aboriginal afkomst. Na een busrit komen we aan bij een bootje, dat aangemeerd ligt op een punt waar de rijweg onder water verdwijnt. De boottocht gaat door het zogenaamde Wetlands het oerwoud hier is geheel onder water gelopen. Het stalen bootje heeft een platte bodem dus heel goed wendbaar in laag water. We laveren tussen de bomen door en we genieten van al dit moois wat de Wetlands zijn bijzonder om te zien. We meren onderweg tussen een groepje papier bomen aan en krijgen hierover uitleg. Want je kunt met deze bomen heel wat dingen doen. Ook komen langs een broedplaats van een krokodil waar jonge krokodilletjes zouden verblijven.

Na verloop van tijd komt de boottocht ten einde en meren we weer aan nu bij de rijbaan die uit het water te voorschijn komt. Hier staat er weer een ander busje klaar die ons naar Ubirr brengt. Na een reeks van flinke moesson buien komen we daar aan. Het is een beschermd natuurgebied want we moeten eerst een gesloten hek openen en achter ons weer sluiten om daar te komen. De jonge vrouw verteld ons dat haar grootvader hier ook veel kwam en zij later als jong meisje ook. Na een wandeling komen we bij een rotsmassief aan en inderdaad ons word verteld dat de tekeningen die hier nog heel goed te zien zijn al miljoenen jaren oud zijn.

Ook komt er nieuwsgierig een berg kangaroo kijken als wij aan het lunchen zijn op de berg, het meisje die hier om de 2 dagen komt met een groep voor een rondleiding heeft brood voor hem weggelegd, dus daar gaat hij snel mee vandoor. Daarna gaan we naar de top van de berg om te genieten van 180 graden rondblik van dit prachtige gebied met groene graslanden. Daarna gaan we met het busje en daarna weer de zelfde boot door het zelfde regenwoud weer terug naar ons hotel. Ook dit was weer een dag met een bijzondere ervaring over dit gebied.

Donderdag 23 en vrijdag 24 maart

Nu gaan we vandaag weer naar een ander gebied ongeveer 250 km verderop. Katerine is ook gelegen in het regenwoud gebied waar nog veel Aboriginals leven. En dat is ook goed te merken als wij deze stad binnenrijden, het zijn er erg veel die dronken op straat rondhangen en ons geen plezierige indruk geven van Katerine.

Gelukkig is ons hotel buiten de stad. Het blijkt dat vanwege de zware regenval weinig toeristische bezienswaardig heden te bereiken zijn omdat de toegangswegen zijn afgesloten. Dus dat wordt dan de volgende dag een rustdag met zwemmen en het stadje bezoeken.

Zaterdag 25 maart

Vandaag rijden we weer terug naar Darwin het is weer prachtig weer en we bezoeken onderweg een kleine trein museum die door locals is opgezet. Het bestaat uit een heel oud stationnetje uit 1800 die nog aan de oude rails van de beroemde Gang ligt. Tot onze verrassing horen we in de verte de Gang aankomen. Dit is de eerste keer tijdens onze rondreis dat wij dit meemaken. Deze Trein heeft al een hele geschiedenis achter zich wat hem zo bijzonder maakt en deze hij komt hier maar 2 keer per dag langs. Hij rijdt hier het traject van Adelaite naar Darwin.

Zondag 26 en maandag 27 maart

De laatste binnenlandse vlucht gaat vandaag van Darwin naar Cairns met een tussenlanding op het verste punt van Australië het plaatsje Cove midden in de wildernis. Na een half uurtje gaan we weer aan boord en vliegen we door naar Cairns. Hier aangekomen gaan w de volgende huurauto ophalen en ditmaal een donker blauwe ford. De stad ligt niet zo ver van het vliegveld dus we zijn zo bij het hotel. De appartementen van dit heel zijn erg mooi met een aparte zitkamer met keuken nummer 205. Nadat wij ons daar geïnstalleerd zijn we de stad gaan bekijken. En bij de pier aangekomen zijn hebben een terrasje opgezocht en daar de lunch genuttigd.

We zijn daarna een wandeling op de pier gaan maken want het was weer een heerlijk zonnetje. Ook vonden we bij het treinstation een groot overdekt winkelcentrum. De volgende dag zijn we op weg gegaan naar Kuranda waar we eerst na een rit door de bergen het Rainforest station gaan bezoeken. Waar we met een Amfibie voertuig door het regenwoud werden gereden en gevaren. Dit park is erg mooi ook zijn er daar nog meerdere excursie mogelijk heden. Daarna zijn we weer verder op weg gegaan naar Kuranda om daar een prachtige waterval te gaan bezoeken. Boven dit gebied gaat ook nog een gondelbaan waarmee je van bovenuit het regenwoud kan aanschouwen. Vanuit Cairns kan je met de Kuranda Scenic Railway naar Karunda of andersom. Nadat we deze prachtige waterval hebben aanschouwd gaan we door naar het Plaatsje Kuranda.

Waar we na en kop koffie koffie het station van de Kuranda Scenic Railway gaan bezoeken en we treffen daar de trein zelf ook aan op het prachtige oude station. Tussen de regenbuien door ga ik wat filmen van dit mooie station want we zitten immers in het tropische regenwoud. Het perron is behangen met vele tropische planten wat een bijzonder plaatje oplevert ook koop ik hier een dvd over deze Scenic Railway.

Dinsdag 28 maart

We gaan vandaag naar het laatste stadje Port Douglas van onze rondreis waar wij 8 dagen gaan verblijven in het 3 tops hotel. Dit is een prachtig open hotel complex met in het midden een zwembad met daaromheen enkele overblijfselen van een Tropisch regenwoud. De kamers zijn erg groot en mooi dus uitstekend om hier langer te verblijven. Het strand van Port Douglas is maar goed 5miuten lopen van dit hotel. Het stadje zelf is ook mooi en rustig met een prachtige jachthaven met luxe winkeltjes en eetgelegenheden.

Woensdag 29 maart

Zijn we een autorit gaan maken naar Cape Tribulation waar we met een veerbootje over worden gezet alvorens we dit prachtige regenwoud konden binnenrijden. Het was een regendag dus dat was wel toepasselijk om een regenwoud te gaan bezoeken. Aangekomen daar kunnen we een zogenaamde boardwalk gaan maken. Dit is een uitgezette route via loopbruggen door het tropische regenwoud hier. Deze route is erg mooi ook in de stromende regen, gewapend met paraplu en poncho lukt het ons om de regen te bedwingen en de route af te maken. Vol goede zin en voldoening gaan we nu via een andere weg weer richting veerboot.

Na verloop van tijd worden we halt gehouden omdat blijkt dat een gedeelte van de weg is ondergelopen door de aanhoudende regen. We kunnen met onze auto nu niet verder en ik besluiten om terug te rijden om via de heenweg te proberen om hier weg te komen en dat lukt want we bereiken in de stromende regen weer de veerboot. We kunnen als we over zijn gezet de weg vervolgen naar het hotel.

Donderdag 30 maart

Deze dag gaan we het regenwoud the Draintree bezoeken en ook vandaag is het weer een dag van veel regen. We komen aan in het nationale park en het is erg druk hier ondanks de regen. De toegang is hier vrij. Ook hier is weer een wandelroute uitgezet door het park, dus we gaan de bordjes volgen.

Kabbelende beekjes en vogelgezang maken de wandeling boeiend, ook kleine watervalletjes duiken hier op. Wat hier ook opvalt, zijn de prachtige bomen van meer dan honderden jaren oud waarvan de wortel de raarste groeivormen hebben aangenomen en typisch zijn voor een regenwoud.

De wandelroute wordt onderbroken door een prachtige hangbrug waar als we de borden geloven niet meer dan 20 personen gelijktijdig opmogen. Maar hij ziet er behoorlijk veilig uit dus wij zetten de wandeling verder over deze brug. Als snel gaat het weer hard regenen dus we kiezen snel de route van de parkeerplaats, maar die route blijkt aardig lang te zijn en intussen is het alweer gestopt met regenen en hebben weer tijd om foto's en film te maken want ook met dit natte weer is het hier op zijn mooist en we genieten van al dit moois wat hier voorbij komt. Als we bij de parkeerplaats zijn aangekomen is het intussen weer gaan regenen. Voor het avondeten gaan we in Port Douglas een goed restaurant opzoeken. Overal waar we komen in Australië is het eten in de restaurants prima en voor een redelijke prijs.

Vrijdag 31 maart

Deze dag gaan we de ochtend na het ontbijt eerst vullen met een ochtendwandeling op het strand van Port Douglas en de middag gaan we vullen met winkelen in deze plaats. Ook gaan we langs diverse boeking kantoren om te informeren voor het weer van de volgende dag want die willen we gaan doorbrengen bij de Great Barrier Reef. Het weer voor morgen blijkt toch nog twijfelachtig e zijn dus we besluiten te wachten tot de volgende ochtend.

Zaterdag 1 april

De dag van het bezoek aan de Great Barrier Reef. Nog voor het ontbijt gaat we in ons hotel informeren of het dit de geschikte dag is om naar het Riff te gaan dus wij besluiten nu te boeken. Deze dag bestaat uit een heel programma. We worden deze morgen met een bus opgehaald bij ons hotel en worden naar de jachthaven gebracht. Hier wacht een Catamaran op ons om ons gedurende een tocht van ander Half uur naar een ponton bij de Reef te brengen. Op deze ponton kunnen diverse activiteiten gedaan worden en is er ook een lunch aanwezig. Het is hier erg druk want heel veel mensen zijn in dit dagje uit geïnteresseerd. Het weer i hier na een klein motregen buitje prima zelfs erg warm. Wij kiezen om met een soort onderzee bootje mee te gaan met een glazen bodem, van hieruit kunnen wij goed de Reef bekijken en ook de vissen die hier wonen. Prachtige kleuren van vissen en Koraal houden ons bezig om te blijven kijken. De tocht duurt ongeveer 20 minuten en dat is lang genoeg want het wordt erg warm in dit kleine bootje vol met mensen.

Er was een vrouw voordat het bootje vertrok al las van claustrofobie. Dus die wilde er weer snel eruit. Wij vonden het een erg bijzondere ervaring om deze grootste riff van de wereld met eigen ogen te kunnen zien. Om 3:00 uur vertok de boot weer richting haven dus iedereen werd verzocht de ponton weer te verlaten en terug te gaan naar de Catamaran.

Zondag 2 april

Vandaag gaan we niet met de auto op pad maar gaan we na het ontbijt een strandwandeling maken op het strand van Port Douglas. Het is een zeer lang zandstrand en bij eb behoorlijk breed en schoon.

Dit strand geeft mij het gevoel rond te lopen op een onbewoond eiland want er staan langs het helle strand kokosnoot bomen en zijn er veel vrolijk zingende kleine papagaaien in de bomen aanwezig.

Het is een prachtig zonnetje dus de zin zit er goed in om lekker even de handdoek uit te rollen en inde zon te gaan liggen, maar niet te lang want de zon is hier ongenadig heet en de Ozonlaag is boven Australië ver verdwenen.

Maandag 3 april

We gaan onze vakantie nu wat afbouwen want ook aan al dit mooie gaat een einde komen. Vandaag is het weer een regenachtige dag dus we besluiten een laatste autorit te gaan maken. Ik besluit om weer de bergen in te rijden nu richting Mareebe want ook dat is een mooi route langs koffie plantages en likeur wineries. Dit gebied is erg groen omdat ook hier een regengebied met veel groen gras en fruitbomen. De meeste binnenwegen in Australië zijn erg rustig dus ook deze en we komen maar erg weinig restaurant tegen op 1 na voordat we Marebee bereiken. We gaan koffie drinken in restaurant The Highlander in de middle of nowhere.

Maar een erg gezellig ingericht restaurant in een erg mooi groen gelegen natuur. Na wat foto's gemaakt te hebben gaat het weer regenen dus weer snel terug naar de auto om de rit voort te zetten Meerebee. Hir gaan we nog wat rondkijken en ook hier een bakkie drinken . ik besluit hier bij een juwelier een nieuwe horloge voor mij te kopen want de mijne zit vol met water en er valt geen tijd meer af te lezen. Via Karunda gaan we weer terug naar het hotel met zeer fikse regenbuien bereiken wij deze.

Dinsdag 4 april

Vandaag is het de dag van de koffers weer inpakken en de laatste inkopen doen in Port Douglas. Dus over deze dag is weinig spannends te vertellen.

Woensdag 5 april

De thuisreis begint al goed. Als ik wil afrekenen in het hotel blijkt de creditcard niet meer te werken en probeer ik de ABN-Amro te bereiken maar op dat tijdstip is Nederland nog in een diepe slaap. En kan ik met het hotel regelen dat ze de rekening huissturen. Voor de laatste keer worden de koffers in de huurauto geladen en wordt het ook de laatste keer links rijden naar het vliegveld n Cairns. Het is weer een prachtige autorit terug langs de oostkust en na een klein uurtje rijden bereiken wij het vliegveld. Nu nog de auto op de juiste parkeerplaats achterlaten en de sleutel bij Budget Rent inleveren. En het inchecken kan beginnen.

Bij de douane controle blijkt ons nieuwe paspoort van zeer goede kwaliteit te zijn want we worden apart genomen voor een intensievere pascontrole, het blijkt de glanslaag van ons gloednieuwe en dure paspoort te veel glans dus niet goed door de scanner gelezen kan worden maar gelukkig worden we door gelaten. En kunnen we na een paar uur wachten het vliegtuig in naar Singapore. Rond 3 uur s nacht komen we op het vliegveld van Singapore aan. Het is een heel groot vliegveld met prachtige winkels en het is hier allemaal erg modern ingericht. Overal staan pc's met gratis internet toegang verspreid. Dit is iets wat in Nederland ook maar eens moet gebeuren. Verder verloopt onze nachtelijke vliegtocht via Frankfort naar Amsterdam waar we in de vroege ochtend aankomen en onze rondreis met als hoofddoel Australië beëindigen.

De afgelopen 7 weken met het bezoek aan Australië en Tasmanie hebben een diepe indruk op ons gemaakt want wij hebben een bijzondere natuur gezien en prachtige dieren. Ook de Australiërs hebben we ervaren als erg vriendelijke en behulpzame mensen. Zeker Tasmanie en Kangaroo Eiland waren bijzondere eilanden met prachtige tropische regenwouden en puur natuur stranden met niet veel toerisme. Het is naar onze ervaring goed te doen als je de rondreis afwisseld met huursauto's en binnenlandse vluchten en veel tid inplant om het allemaal op je gemak te kunnen bekijken. Tijdens de rondreis brengt iedere dag weer nieuwe verrassingen en nieuwe natuur. Australië is een land dat je minimaal 1 keer in je leven moet hebben gezien en beleeft, een aanrader dus!

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors