Zó haal je meer uit je bezoek aan Great Ocean Road

Zó haal je meer uit je bezoek aan Great Ocean Road

door Suzanne Rijnja

Wanneer je een rondreis door Australië plant, is de kans groot dat de Great Ocean Road op je to-do-lijstje staat. Al snel denk je hierbij aan de Twaalf Apostelen, de London Bridge en Loch Ard Gorge.  En deze plaatsen zijn natuurlijk niet voor niets zo bekend. Maar er valt meer te ontdekken op de rotsachtige kustroute. Tenminste, als je van de gebaande paden af durft te wijken.

Wij dagen je uit om tijdens je rondreis door Australië méér uit de Great Ocean Road te halen. En met deze vijf tips lukt dat zeker! 

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 123 reizen naar Australie

1. Écht genieten van de natuur

Hoewel je de Twaalf Apostelen zeker niet moet overslaan, is het soms moeilijk om écht te genieten van je bezoek. Vaak zijn er hordes toeristen die allemaal de perfecte foto willen maken. Laat de chaos even achter je en ga bijvoorbeeld naar de minder bekende Grotto. Onder deze natuurlijke brug geniet je in alle stilte van het contrast tussen het stille water onder deze boog en de ruige oceaan. 

2. Meer dan kust alleen

De kustlijn langs Indische Oceaan kan je de hele tijd blijven volgen. Maar twijfel niet om de rotsen en stranden in te ruilen voor het regenwoud. Rijd bijvoorbeeld bij Lorne een stukje landinwaarts langs de tropische varens en de slingerende beekjes. Zo beland je uiteindelijk bij de Erskine watervallen, waar je het water als een mistwolk tussen al het groen naar beneden ziet stromen. 

3. Nog meer wildlife spotten

De variërende natuur langs de Great Ocean Road zorgt voor een uitstekende leefomgeving voor veel Australische dieren. Kennett River staat bekend om felgekleurde vogels en de altijd slapende koala’s in de bomen. Maar je bent niet de enige die hierheen komt om deze schattige beestjes te spotten. 

Om nog meer koala’s, kangoeroes, emoes en mierenegels van dichtbij te zien, rijd je richting Warrnambool. Hier vlakbij ligt het Tower Hill Wildlife Reserve. Op deze oude vulkaan stikt het van de wilde dieren en daarmee is dit de perfecte plek om zelf op safari te gaan.    

4. Ga eens cultuur snuiven in plaats van zeelucht 

De natuur rondom de Great Ocean Road trekt veel bezoekers, maar wist je dat je ook op cultureel gebied veel kunt ontdekken? Loop even bij het bezoekerscentrum van Port Fairy naar binnen en vraag naar een Art Map. Deze kaart stuurt je langs alle galerieën en studio’s van dit schilderachtige havendorpje. Schilderijen of sieraden, klassieke werken of moderne kunst, het is allemaal te vinden in Port Fairy. 

5.  Combineer je bezoek met een feestje

De rust een beetje zat? Als je geluk hebt kan je al je energie kwijt op een van de festivals aan de Great Ocean Road. Zo wordt in maart het kalme Port Fairy omgetoverd tot een folkmuziekparadijs. Zowel Australische als buitenlandse artiesten brengen hun gitaren, mondharmonica’s en banjo’s mee en zorgen voor een groot feest. En met succes, want in 2016 vierde het festival haar veertigste editie. 

Al zin om de Great Ocean Road te ontdekken? Bekijk dan alle rondreizen naar Australië.

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors