Purnululu National Park Jouw vakantie naar Australië begint hier!

Purnululu National Park

door Getaway Travel

Het Purnululu National Park is nog nauwelijks ontdekt door toeristen en bestaat als National Park pas sinds 1987. Nog steeds wordt dit National Park niet overspoeld door reizigers aangezien het door de dramatische geologische vormen niet erg toegankelijk is.

Het natuurschoon in dit park geeft je hetzelfde mystieke gevoel dat je bij de Uluru krijgt en dat moet je, ondanks de mindere bereikbaarheid, een keer beleven. Het plateau van Purnululu National Park ligt ongeveer tweehonderd meter hoger dan de omgeving. Door erosie zijn er valleien en ravijnen ontstaan en hebben de verschillende lagen van het gesteente de meest spectaculaire kleuren.

ZELF NAAR Purnululu National Park?

Bekijk alle 6 reizen naar Purnululu National Park

Vorm van bijenkorven

Dit park is zo uniek dat het tegenwoordig op de Werelderfgoedlijst is te vinden. Het beroemdste deel van het park is de Bungle Bungle Range: een groep van driehonderd meter hoge rotsen in de vorm van bijenkorven met oranje-zwarte strepen. Deze kun je niet beklimmen aangezien het zandsteen nogal broos is.

De beste manier om deze spectaculaire rotsen te bekijken is vanuit de lucht met een helikoptervlucht die je vanuit Turkey Creek en Kununurra kunt boeken. Maar mocht je dat iets te duur zijn, kun je ook een 4WD huren en heb je de mogelijkheid om uit te stappen bij de interessante plekken als de Cathedral en Piccaninny Gorge, waar je mooie wandelingen kunt maken.

Op de website van  Purnululu National Park vind je meer over de  bijenkorven en andere praktische informatie.

Reizen Purnululu National Park

Meer Purnululu National Park

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors