Cradle Mountain-Lake St. Clair National Park

Cradle Mountain-Lake St. Clair National Park

door Getaway Travel

Dit grote park is een van de laatste echte wildernissen ter wereld en staat daarom op de Werelderfgoedlijst. Het is sinds 1922 het eerste National Park van Tasmanië. En dat is maar goed ook want het is hier prachtig!

In het Cradle Mountain Lake St. Clair National Park vind je een overweldigende ongerepte natuur met gletsjers, valleien, bossen, rivieren, meren en watervallen.

ZELF NAAR Cradle Mountain-Lake St. Clair National Park?

Bekijk alle 6 reizen naar Cradle Mountain-Lake St. Clair National Park

Lake St. Clair

In het park ligt ook de hoogste top van Tasmanië, de Mount Ossa, van 1.617 meter. Toch is de opvallendste en de meest bekende trekpleister van Cradle Mountain het Lake St. Clair. Het meer zie je vaak op foto's van Tasmanië en staat symbool voor de rijke natuur van deze staat. Dit meer is het diepste zoetwatermeer van Australië.

Overland Track

Door het prachtige landschap met dennen- en eucalyptusbossen, tropische regenwouden, savannen en grasvlakten is het echt een paradijs voor natuurliefhebbers en wandelaars. Er zijn dan ook verschillende wandelroutes uitgezet, waaronder de grootste tocht van Australië: de Overland Track.

Dit is de beroemdste bushwalk van heel Australië en maar liefst 82 kilometer lang. Van Cradle Mountain loop je naar Lake St Clair en kom je langs de mooiste natuurverschijnselen. De tocht duurt ongeveer vijf dagen en onderweg kun je op verschillende campings of in hutten overnachten.

In dit park heb je trouwens de kans om de enige echte Tasmaanse Duivel tegen te komen!

Reizen Cradle Mountain-Lake St. Clair National Park

Meer Cradle Mountain-Lake St. Clair National Park

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors