Katherine Gorge

Katherine Gorge

door Getaway Travel

In het noorden van Northern Territory ligt de prachtige Katherine Gorge. De dertien kloven over een afstand van vijftig kilometer zijn ontstaan door hevige zomerregens die zich door 1650 miljoen jaar oude zandstenen rotswanden hebben geboord. Het resultaat is een schitterend gebied met dramatische rotsformaties, diepe maar kristalheldere watergebieden en indrukwekkende watervallen.

Cruise en kajak

Er zijn verschillende manieren om dit park te verkennen. Je kunt een twee uur durende boottrip doen over de belangrijkste waterweg of je doet een excursie waarbij je in een dag vijf gorges te zien krijgt. Ben je avontuurlijk en wat jonger van geest dan ga je hier kajakken. Je huurt een kajak voor één of twee personen en peddelt door de immense kloven. Je kunt er op deze manier zo lang over doen en zoveel zien als je wilt. Onderweg neem je nog een duik in het water. Tijdens je tocht kun je logeren op een camping.

ZELF NAAR Katherine Gorge?

Bekijk alle 17 reizen naar Katherine Gorge

Schrik niet voor de zwemmende krokodillen, het zijn freshies dus die doen je niets.

Bushwalking

Mocht je geld over hebben en wil je het meest spectaculaire uitzicht, dan kun je ook een helikopter huren. De Katherine Gorge is ook een uitstekend gebied voor bushwalking. Er zijn er verschillende paden uitgezet, variërend van een half uur tot vijf dagen.

Reizen Katherine Gorge

Meer Katherine Gorge

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors