Ningaloo Marine Park Jouw vakantie naar Australië begint hier!

Ningaloo Marine Park

door Getaway Travel

Het Ningaloo Reef in het Ningaloo Marine Park is een waar duikparadijs. Het rif is erg makkelijk te bereiken vanaf de kust. Soms kun je dit prachtige koraal op honderd meter van het strand al zien! Er komen maar liefst 220 soorten koraal voor en vele soorten felgekleurde vissen.

Dit zeepark strekt zich over 260 kilometer uit over de westkust van Australië en wordt ook wel het Great Barrier Reef 'in het klein' genoemd. Het Ningaloo Reef wordt tot nu toe door zijn onbekendheid veel minder bezocht dan zijn grote broer in het oosten.

ZELF NAAR Western Australia?

Bekijk alle 23 reizen naar Western Australia

Walvishaaien

Wanneer je hier tussen maart en juni rondzwemt, heb je zelfs de kans om een walvishaai tegen te komen! Schrik niet want deze haai is door zijn achttien meter lengte gigantisch, maar erg zachtmoedig. Ze zijn gemakkelijk te herkennen aan hun brede platte kop en de witte stippen op hun huid. Walvishaaien leven van plankton en trekken zich niets aan van menselijke bezoekers.

Walvishaaien zwemmen continu met hun mond open om voedsel binnen te krijgen. Pas als je ernaast zwemt merk je hoe snel de vissen gaan. Na een paar minuten snorkelen ben je echt uitgeput. Maar het is een geweldige ervaring.

Duikcursus

Voor de echte duikliefhebber is het Ningaloo Reef the place to be in Western Australia. Het is een perfecte plek om te snorkelen en de duiken en er worden dan ook veel duikcursussen gegeven. Aanraders zijn Turquoise Bay of het rustige water van Coral Bay.

Reizen Western Australia

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors