National Gallery of Australia

National Gallery of Australia

door Getaway Travel

In het Parliamentary Triangle vind je het belangrijkste kunstmuseum van heel Australië: de National Gallery of Australia. Dit is dé plek om kennis te maken met de verschillende culturen en invloeden die in Australië voorkomen.

Van de 100.000 werken is het grootste deel van na de kolonisatie en zie je werken van kunstenaars als Tom Roberts, Arthur Boyd en Sidney Nolan. Verder is er Afrikaanse, Amerikaanse, Europese en Aziatische kunst te bewonderen.

ZELF NAAR Canberra?

Bekijk alle 6 reizen naar Canberra

Jackson Pollock

Het schilderij Blue Poles van de Amerikaan Jackson Pollock is het beroemdste kunstwerk van de National Gallery. Dit schilderij was nogal omstreden in de tijd dat het werd aangekocht. In 1973 gaf de Australische Labor regering het hoogste bedrag ooit aan een Amerikaans kunstwerk uit, namelijk 1,3 miljoen Australische dollar. Dit tot grote woede van conservatieve Australiërs die het abstracte schilderij vonden lijken op het werk van een kind of een dronkaard.

Aboriginal Memorial

De eeuwenoude en hedendaagse Aboriginalkunst van de National Gallery of Australia zijn de trekpleisters voor de meeste bezoekers. De collectie hiervan is zeer groot en om het half jaar is er een nieuwe tentoonstelling.

Vooral het Aboriginal Memorial is indrukwekkend. Dit zijn tweehonderd houten palen die zijn beschilderd door meer dan veertig Aboriginalkunstenaars. Deze representeren de dood van de vele Aboriginalculturen sinds de kolonisatie van Australië in 1788.

Beeldentuin

Bezoek ook zeker de Sculpture Garden dat uitkijkt over het Lake Burley Griffin. Hier vind je een indrukwekkende beeldencollectie, die zowel moderne als klassieke sculpturen omvat.

De National Gallery of Australia op Parkes Place ligt in het centrum van Canberra, vlakbij Lake Burley Griffin.

Op de website van  National Gallery of Australia vind je meer over de Beeldentuin en andere praktische informatie.

Reizen Canberra

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors