Port Arthur

Port Arthur

door Getaway Travel

Eén van de meest indrukwekkende plekken in Australië waar je een indruk kunt krijgen van de oude strafkolonie is Port Arthur, in het zuidoosten van Tasmanië. Hier vind je meer dan zestig gebouwen die stammen uit de tijd toen Australië door de Britten als dumpplek voor gevangen werd gebruikt.

Model Prison

Indertijd was Port Arthur zelfs de meest meedogenloze gevangenis van het hele Britse rijk. Van 1830 tot 1877 hebben in Port Arthur 12.000 gevangenen gezeten die op een vaak psychische manier werden gestraft.

ZELF NAAR Port Arthur?

Bekijk alle 3 reizen naar Port Arthur

Zo had je hier de Model Prison: een gebouw dat los stond van het hoofdgebouw waar gevangenen werden afgezonderd van alle beelden en geluiden van de buitenwereld. Dit in de overtuiging dat de gevangenen tot een 'morele ommekeer' zouden komen.

Spookverhalen

Port Arthur beslaat maar liefst veertig hectare grond en door de prachtige omgeving lijkt het alsof je op een campus van een oude universiteit rondloopt.

Maar wil je Port Arthur op echt een spannende manier beleven, boek dan de Historic Ghost Tour. 's Nachts kom je dan langs de ruïnes van de gevangenis en worden je verschillende spookverhalen verteld. Een absolute aanrader!

Reizen Port Arthur

Meer Port Arthur

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors