One direction. Return.

One direction. Return.

door Marc de Bruin

One direction. Je weet wellicht wel. Een vijftal jongens dat leuke muziek maakt en daar erg succesvol mee is. Zeg - als je mijn leeftijd hebt - The Beatles, The Rolling Stones en wat jonger Take That, Boyz 2 Men, 'N Sync enzo. Mix een veertien jarige teenager genaamd Kyara - EN haar vrienden - en je hebt een ontvlambaar en luidruchtig chemisch/hormonenmengsel.

De boys van 1D (want zo heten ze volgens de "Directioners", zoals mijn dochter er eentje is) speelden afgelopen jaar in Brisbane; slechts een uurtje rijden van ons vandaan. Geweldig! Tenzij je NET te laat reageert. En dus ook te laat bent om een kaartje te regelen. En het concert mist. Doh!!

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 120 reizen naar Australie

Kyara en Simone gingen vervolgens het 1D tourschema voor volgend jaar bekijken om uit te vinden wanneer ze weer in Brissie zijn. Nee maar! De Boys spelen in de Amsterdam Arena op 25 juni 2014! Da's cool! Simone maakt een opmerking naar Kyara zo van: "hoe gaaf zou het zijn om ze in Amsterdam te gaan bekijken?" Vervolgens gaan wat zaken "lost in translation".

Kyara's Nederlands is niet goed genoeg (ze verstaat het wel, maar spreekt het niet zo goed) of ze wil het gewoon anders horen dan het gezegd wordt. Ik word op een gegeven moment in ieder geval gebeld door Kyara: "Hey dad, guess what? Mum thinks it's ok if I go to the One Direction concert in Holland next year!"

Ik: "uhhhh.... watte? Weet je dat wel zeker?"

"Yeah!!" is het antwoord.

Ik: "nou, laten we dat vanavond nog maar eens even met Simone erbij bespreken".

Afijn, 's avonds komt de aap uit de mouw en Kyara is wat teleurgesteld. Ze had al aan haar beste vriendin en mede-Directioner Amber verteld dat ze waarschijnlijk naar Nederland mag, en de dames hadden zitten fantaseren over daar met zijn tweëen aanwezig zijn.

Over WIE de ladies daarheen zou brengen met het vliegtuig enzo had het tweetal nog maar niet echt nagedacht (afgezien van de miscommunicatie). Amber's moeder daarentegen - van Engelse afkomst - liet niet lang daarna vallen dat zij op zich wel bereid zou zijn om de beide meiden naar Europa te vliegen. Zij wilde Amber al langer wat van Engeland laten zien, en dan zou een snelle trip naar NL voor het concert niet zo'n probleem zijn.

Hmmm. Da's inderdaad wel een optie. Aan de andere kant, wij willen Kyara niet "zomaar" laten gaan. De tickets voor vlucht en concert zijn niet goedkoop, dus Kyara moet ze maar grotendeels bij elkaar gaan verdienen, vinden wij. Dat gaat redelijk goed met wat klussen in huis en met een sponsor actie via email & facebook groep "Help Kyara to the Netherlands" (het idee kwam van ondergetekende!). Binnen de kortste keren heeft ze een berg geld bij elkaar. Nog niet genoeg, maar een goede start!

Vervolgens vertelt Sarah - Amber's moeder - dat haar partner Trevor (niet Amber's vader) ook meegaat naar Engeland, en dat ze de meiden meenemen. Dit zet Simone en mij aan het denken..... waarom gaan wij ook niet gewoon mee??? Wij zijn goeie vrienden met Sarah & Trevor, en dat zou wel een giga gave reis zijn! Ik hoef niet zo nodig lang in NL te zijn, dus als er een andere trip bij kan, dan vind ik het de moeite waard. Ah! Thijs en Marijke (goede vrienden van ons) hebben in Spanje een vakantiehuis. Da's een goed idee!! Gelukkig vinden zij dat ook.

Afijn, zo gezegd zo gedaan. Een enorme communicatie misser heeft er uiteindelijk toe geleid dat we binnenkort met zijn zessen naar Europa vliegen. De beide meiden kunnen op de 25e juni kwijlen en gillen bij One Direction; wij laten onze Australische gasten wat van Amsterdam, overig Nederland, België en Duitsland zien; vliegen vervolgens door naar Spanje om tijd met Thijs & Marijke te besteden (Sarah, Trevor & Amber gaan dan naar Engeland); en op de terugweg komen we elkaar allemaal weer tegen in Kuala Lumpur voor de laatste trip naar Brisbane.

Erg cool en erg exciting! En dat alles omdat Kyara Simone's woorden niet begreep of niet wilde begrijpen!

Doe mij maar meer reisjes omdat iemands woorden niet begrepen worden. Route 66 volgend jaar? Zou het niet leuk zijn als we die eens kunnen rijden?

He Simone! We gaan Route 66 doen!!!

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors