Wat zal ik nu weer eens aantrekken

Wat zal ik nu weer eens aantrekken

door Marc de Bruin

Ik heb al vaker gesteld dat de Aussies een leuk maar apart volkje zijn, en daar blijf ik bij (ze zullen waarschijnlijk hetzelfde van ons vinden!). Als Nederlander is het een prettig contrast om hier te leven, maar ik ben wel blij dat ik in Nederland ben opgegroeid. Ik weet in ieder geval dat mijn 'basis' goed is, en gezien het gedrag van vele Australiers zet ik daar bij hen hier en daar vraagtekens bij.

Onlangs kwam zo'n interessant aspect naar voren: Australiers zijn redelijk enthousiast over verkleedpartijtjes. En dan bedoel ik niet zo maf als wij Nederlanders met carnaval, maar 'gewoon' als leuk zaterdagavond- of verjaarsvertier.

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 120 reizen naar Australie

Wij hebben foto's gezien bij vrienden van ons, waarbij idereen verkleed ging. En… we hebben het ook zelf meegemaakt!

Toen Kyara klein(er) was, werden er op de -zeg maar- kleuterschool geregeld parties georganiseerd met een verkleed thema. Zo zijn Kyara en ik als Superman en -kind opgedraafd, en is de hele familie als de kleine zeemeermin-en-haar-vader-en-moeder omgetoverd geweest. Simone was in beide gevallen uiteraard de klos om allerlei goed uitziende kledij te maken, maar dat is wel aan haar besteed.

Op de lagere school werden ook omkleedfestijnen gehouden. De meest bekende zijn de zgn. Theatre Restaurants. Dit is een fenomeen op zich. Het geheel bestaat uit een show-plus-maaltijd, waarbij het geld aan de school toekomt, maar het is wel de bedoeling dat alle gasten zich optutten in het thema van de avond.

Simone en ik zijn Dracula (met bloed in mijn mondhoeken) en zijn vrouw geweest, hebben rondgedraafd als Amerikaanse toeristen (MET Hawaiiaans hemd, camera en strooien hoed), en als jaren '50 Rock 'n' Roll koppel (compleet met opblaasgitaar). Erg leuk om te doen; het eten is meestal niet supergeweldig, maar de shows zijn prima, en alleen al vanwege de ambiance is het de moeite waard!

Onlangs was er wederom zo'n feestje, nu in de prive sector. Een collega van Simone, genaamd Bethany, werd 30. Zij vond het wel leuk als iedereen op haar feestje kwam, gekleed in iets met de letter 'B'. Nou, dat heeft ze geweten.

Simone ging verkleed als een (Bumble)Bee (een hommel), Kyara ging als Ballerina, en ik was een Bookworm. Geen echte, maar een Academische "nerd" met jampotglazen bril op, overhemd met vlinderdasje, en spencertje erover.

Dachten wij dat we speciaal waren..... Op het feest liepen Biervaten rond, Bins (vuilnisbakken), Bikies (motorbende leden), Babies (met mega luiers) Big Cats, Bandieten, Beer bottles, Boten, Bushrangers (van die ruige outback types), Bath bubbles, Bin Ladens (je weet wel!), en nog veel meer. Een uitermate kleurrijk gezelschap!

Ik moet zeggen, ik vind het wel aardig om te doen, zeker omdat het eigenlijk allemaal gaat om hoe belachelijk of creatief je er uit ziet. Er zit dus niet zoveel 'serieuzigs'. Aan de andere kant, het is niet iets wat ik nou elke week of maand zou willen meemaken. Ergens zit er iets in mij dat zegt: doe toch eens normaal! Maar ja, wat is dan NORMAAL, he? Wat wij Nederlanders van dingen vinden????? Ik geloof niet echt dat dat de maatstaf moet zijn.

Wij zijn in de bijna 6,5 jaar hier al behoorlijk ge-aussieficeerd. Een hoop zaken die ik vroeger absoluut belachelijk zou vinden doen me helemaal niets meer. De Aussies leven een stuk losser dan de Nederlanders, en dat heeft me wel goed gedaan. Een wat makkelijkere houding ten opzichte van het leven is aan mij wel besteed. Er blijven daarentegen trekjes aan de Aussies die ik niet hoop over te nemen; maar goed, dat hebben we zelf in de hand, nietwaar?

Zolang ik maar geen pak-met-stropdas of smoking meer hoef te dragen, ben ik voor veel verkleed geintjes te porren. Bijna 9 jaar in de juristerij heeft gemaakt dat ik alles wat met stropdassen te maken heeft meer dan gezien heb. Wat dat betreft is Australië (meer specifiek Queensland) ideaal! T-shirt, korte broek en flipflops is al snel "gekleed" gehoeg, en als het ECHT netjes moet is het meestal veel te heet om een das te dragen, dus dat doen maar weinig mensen.

Da's nou een van de "she'll be right, mate!" aspecten van Aussies die ik WEL erg kan waarderen (lees een van mijn andere artikelen over dit onderwerp....).

We blijven voorlopig maar hier, denk ik zo.

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors