Appeltje voor de...leraar

Appeltje voor de...leraar

door Marc de Bruin

Een van de plaatselijke radio zenders aan de Sunshine Coast is 92.7 Mix FM. Over het algemeen een leuke zender om naar te luisteren. Veel muziek, niet teveel gepraat; behalve tijdens de ochtendshow, "Mark & Caroline for Breakfast", maar die twee doen het goed, samen.
Maakt je op een plezierige manier wakker. Onlangs werd voor de tweede keer (vorig jaar startte het allemaal) een competitie voor schoolgaande kinderen aangekondigd: "an apple for the teacher". Het doel: spaar zoveel mogelijk formulieren vul de naam van je favoriete leraar in, en lever ze in bij de radiozender.

De formulieren konden worden afgehaald bij verschillende winkels en bij de radiozender, je kon ze vinden in de plaatselijke krant, en zo nog een paar plekken.

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 123 reizen naar Australie

En waarom zou je dat willen doen? Wel, de winnende leraar zou een gloednieuwe computer krijgen (raad eens van welk merk...), zo ook de school waar de leraar bij werkt, en alle kinderen uit de klas van de winnaar zouden een iPod Shuffle ontvangen.

De competitie liep een aantal weken, en in het begin had onze acht-bijna-negen-jarige Kyara er niet ZO veel oog en oor voor. Formulieren verzamelen is niet haar hobby, laat staan ze invullen.......en ik denk dat veel van haar klasgenoten er net zo over dachten. De beloning was VEEL te ver weg......geen directe behoeftebevrediging.

Haar (uitermate toffe!) leraar, miss Thompson, had andere plannen. Die zag de nieuwe PC's voor haarzelf en de school uiteraard wel zitten, en besloot vol gas te gaan. En dat betekende: de kinderen in haar klas dus ook! Wanneer de kids leestijd hadden, werden formulieren ingevuld; wanneer er wat vrije tijd was, werden formulieren ingevuld. Wanneer...... whatever.....werden formulieren ingevuld. Ook ouders werden ingeschakeld om invulwerk te verrichten, en zelfs bewoners van bejaardentehuizen werden op "schrijfcorvee" gezet.

Gedurende de weken werden de kinderen enthousiaster. Het idee dat ze een iPod konden winnen, begon ineens te leven! Met name het feit dat de finish niet ver weg was hielp om het korte termijn denken van 9 jaar oude kids wat aan te sporen.

De formulieren werden per honderden overhandigd; 1 dag zag ik dat er 1030 klaarlagen om naar het omroepgebouw gebracht te worden...... en er werd een strakke strategie op nagehouden: niet alles tegelijk inleveren! Elke dag werd op de radio vermeld wie op kop lag, en wie 2e, 3e, enzovoort. De tactiek was om een hele zooi formulieren achter te houden tot op het allerlaatste moment, als een soort overval techniek.

De laatste 4 dagen waren alle kinderen helemaal hyper. Miss Thompson lag 3e, en toen 2e, en er was sterke competitie gaande! De formulieren vlogen links en rechts in het rond, en bijna alle ouders waren op een of andere manier betrokken. Het zag er goed uit!

De donderdag VOOR Goede Vrijdag was DE dag! Ik weet niet hoeveel scholen meededen (heel veel!), en de top-10 leraren werd kenbaar gemaakt. Wij hadden de radio die ochtend aanstaan -uiteraard. "Onze" leraar zat in de top-3, maar die werd in willekeurige volgorde opgenoemd. Om 08.30u zou de winnende leraar gebeld worden! Die woensdag waren er nog eens 1.400 formulieren weggebracht, hetgeen het totaal op ongeveer 4.400 stemmen had gebracht.

Ik moet je zeggen: mijn hart klopte in mijn keel (grappig hoe je helemaal mee kan gaan in zo'n competitie) toen de telefoon overging: "hello?", werd geantwoord. Even stilte op de radio......

"Is this Miss Thompson?", vroeg Mark van Mark & Caroline for Breakfast. "Yes, it is!". "It's official, miss Thompson, you ARE the winner!"

Enorm gejuich ging op in de achtergrond, en thuis stonden Simone, Kyara en ik op en neer te springen en te gillen!!!

"Ik MOET naar school!", zegt Kyara. Ik kijk verbaasd: "da's de eerste keer dat ik je DAT hoor zeggen!" Kyara kijkt me aan zo van: "oh, vader........."

Op school is het een grote heisa; kinderen enthousiast, Kerrie Thompson helemaal blij, de ouders blij, iedereen blij. De -ongeveer 25- iPods zullen over 3 uur op school worden afgeleverd door Mark & Caroline zelf!! Kyara zal later helemaal enthousiast vertellen dat ze ze ECHT gezien heeft!!!!! Beroemdheden van de radio!

Al met al een geslaagde competitie. Meer dan 20.000 stemmen zijn geteld, en miss Thompson heeft er ongeveer 4.500 gekregen. Prima resultaat! En dan te bedenken dat de winnende leraar vorig jaar 600 stemmen kreeg; klein beetje minder......

OP naar volgend jaar. Kijken of we NOG een iPod voor Kyara in de wacht kunnen slepen. Ze heeft dan waarschijnlijk wel een andere leraar, die wellicht veel minder enthousiast is voor het geheel.

Ach we zien wel: in ieder geval is Kyara gelukkig met haar Shuffle......de eerstkomende twee weken op zijn minst.......

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors