Bezoek

Bezoek

door Marc de Bruin

Weet je wat nou leuk is als je gaat emigreren? Je krijgt ineens allemaal bezoek van toeristen! Menigeen van onze vrienden- en familiekring gaf aan (en sommigen doen dat nog steeds) dat ze graag naar Australië op vakantie zouden willen, en dat ze nu de perfecte reden hadden gevonden!

Mijn schoonmoeder kwam 2 maanden (ja, 2) nadat we vertrokken waren al op bezoek in Melbourne, waar we 3 maanden op een huis pasten. Ze wilde toch niet zooo lang wachten om dochter, kleindochter en favoriete schoonzoon (geintje, Peter) te zien. Dat was bezoeker nummer 1. Sindsdien ben ik de tel kwijtgeraakt.

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 122 reizen naar Australie

Simones (da's mijn geliefde) zus is over geweest, schoonmama ook nog twee keer, twee jeugdvrienden van mij zijn langs geweest, vrienden van ons wipten aan, vrienden van anderen deden dat ook, en zo gaat het maar door. Toppie gezellig! Wij vieren wel vakantie mee, hoor.

Op dit moment zijn mijn kleuterjuf en haar man bij ons. Jawel, mijn kleuterjuf. Ik ben nu (het is oktober 2006) 37 jaar oud. Een lang verhaal, zullen we maar zeggen; het komt er op neer dat wij Marijke en Thijs al jaren als een soort substituut ouders beschouwen, en dat maakt hun bezoek extra speciaal!

Ik vind persoonlijk dat we aan het meest mooie stuk van Australie wonen, de Sunshine Coast in Queensland. Voldoende reden om leuke uitjes te verzinnen. Vandaag zijn we walvissen gaan kijken. Helemaal geweldig! Fantastisch weer (graadje of 27), zonnetje erbij, en met een snelle boot vanuit Mooloolaba de zee op om whales te spotten. En de haven zo'n beetje 15 minuten van huis!

Ik tel elke dag mijn zegeningen; als je op zo'n mooi stuk wereld kunt wonen heb je daar voldoende reden voor. Het duurde even, maar uiteindelijk hebben we toch heel wat humpback whales gezien, springend en al; zelfs een paar jonkies. Mooi man! Kyara, onze dochter, heeft de walvisjes op een gegeven moment ook nog wat te eten gegeven; ze voelde zich niet zo fantastisch op de heftige golven...

Marijke en Thijs reizen de komende weken door Australie, en over 16 dagen komen we elkaar weer tegen: in Cairns. Daar gaan we een dag of wat rondrijden in de Daintree, en vervolgens "cruisen" we in 4 dagen van Cairns naar Townsville over het Great Barrier Reef. Ik kan bijna niet wachten! Kijk, dat zijn nou de leuke bijkomstigheden van familie en vrienden die op bezoek komen. Je ziet nog eens wat van je eigen woonomgeving.

Lekker uit eten is een ander voordeel. Er is in Maroochydore een restaurant dat je met een limousine ophaalt als je komt eten, en daar hebben we Marijke en Thijs gisteren op verrast. Dat viel in zeer goede aarde, en wij hebben weer eens buiten de deur gegeten. Dat doen we niet zo heel vaak. Rijden in een limousine evenmin!

Afijn, ik zou maar willen zeggen: kom vooral langs, al is het maar om ons een uitje geven! Als je ons nog niet kent, stuur een mailtje met wat persoonlijke gegevens; dan kennen we je wel, en heb je voldoende reden om aan te waaien. Australie is mooi genoeg om een bezoek aan te brengen!

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors