Welcome to Australia...

Welcome to Australia...

door Marc de Bruin

Ik kan me nog goed herinneren dat we op Melbourne Tullamarine Airport aankwamen met ons visum op zak. We hadden een paar dagen daarvoor in Auckland (Nieuw-Zeeland) ons Permanent Residency visum opgehaald, en zouden dus nu terugkomen als Australisch ingezetenen!

Voor ons (mijn partner Simone, onze 3 jaar oude dochter Kyara en mij) was dit een mega-gaaf moment! We waren al een maandje of wat in Australië geweest in afwachting van afgifte van ons permanente visum, en het stempel dat we nu in onze paspoorten zouden krijgen ging betekenen dat we nooit meer weghoefden! Erg belangrijk dus; althans, zo ervaarde ik het.

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 120 reizen naar Australie

In Auckland hadden we ons al allerlei voorstellingen gemaakt van hoe het zou zijn door "het poortje" te lopen bij de douane. Zouden we gefeliciteerd worden? Zouden we een tasje krijgen met een welkomstpakket? Zou de douanier ons een hand geven? We hadden alvast pannenkoeken gegeten en een glaasje wijn gedronken om onze "intocht" te vieren.

In de rij voor customs waren we prettig gespannen; ik kon niet wachten op mijn stempeltje en alles wat eventueel nog meer kwam. De rij slonk, en slonk, en slonk... Uiteindelijk was het zover! Een aardige douane beambte controleerde onze paspoorten, en bekeek de hagelnieuwe sticker met ons visum. "Hmmm, you're staying, aren't you?" Yes, ja, absoluut! "Well, have fun". Bam! Bam! Bam! Stempeltjes erin. "Next in line, please."

En dat was ons feestelijke welkom. Niks felicitaties, niks welkomstpakket, niks handje. Vanaf nu mochten we permanent in Australie blijven, en dat was het... De sniffer dogs bij de bagage carrousel waren ook al niet in ons geinteresseerd. Ergens hadden Simone en ik al een idee dat het zo zou gaan, maar in ons eigen enthousiasme voelde het een beetje apart. Dat was het dan. Good luck in Australia!

Ik meen me te herinneren me dat we er met zijn drietjes toch nog een feestje van gemaakt hebben. Bij McDonald's...

Marc

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors