Life is a rollercoaster

Life is a rollercoaster

door Marc de Bruin

Er zijn niet zo heel veel (grote) pretparken in Australië. Tot 2004 ofzo was er 1 in Sydney, maar die ging helaas bankroet (we zijn er nog wel geweest voordat hij sloot!). Ik denk dat Sydney-siders liever naar rugby kijken, of surfen bij Bondi Beach.

Wat er wel aan "theme parks" is in Australie, is in grote concentratie te vinden aan de Gold Coast, ruim 2 uur rijden zuidelijk van waar wij wonen. Je hebt er Sea World -allemaal waterbeesten, Wet n' Wild -allemaal waterglijbanen, Warner Brothers Movie World -allemaal achtbanen, en Dreamworld -nog meer achtbanen. Alle parken liggen ofwel naast elkaar, ofwel een minuut of 20 van elkaar. Een walhalla voor pretpark junkies!

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 120 reizen naar Australie

Simone en ik zijn van die pretpark junkies. Hoe sneller en hoger de "rides", hoe beter. We verbogen onze nekken al meermalen in Amerika, hebben ons de meeste parken in Nederland al koppijn laten bezorgen, voelden de G-krachten in Disneyland Parijs, en bezeerden onze oren in diverse andere gebieden en landen.

Onlangs was het tijd voor wat vuurwerk dichter bij huis! Een mooie gelegenheid, ook, om te testen of het rollercoaster virus waar wij mee behept zijn (of is het gezegend?) eveneens in het DNA van Kyara aan te treffen is: we moesten Warner Brothers Movie World maar eens bezoeken.

We hadden een goede reden voor ons weekendje weg: 23 augustus 2008 waren Simone en ik al 15 jaar "een paar". We zijn niet getrouwd, maar wel een stel, en dus vieren we een mijlpaal als deze.

We togen derhalve naar de Gold Coast, en checkten in in het Sovereign Hotel in Surfers Paradise. Prima stek. Kyara wist nog helemaal van niets van Movie World. We hadden haar 's middags eerder van school gehaald om een zo lang mogelijk weekend te hebben, en ze was al helemaal enthousiast over het idee van 2 dagen in een hotel. Als we haar verteld hadden wat we de dag daarna gingen doen had ze zeker niet geslapen!

Lang leve Australië! Vraag in Nederland maar eens of je kind wat eerder naar huis mag omdat je een weekendje weg wil.....heb je meteen de onderwijs inspectie in je nek.

's Avonds togen we naar het enige ECHTE Indonesische restaurant in ongeveer 1800km omtrek. Ik kan dat voer elke avond wel eten, maar het is nauwelijks te vinden in Queensland. Voorzover ik weet alleen in de Atherton Tablelands (bij Cairns), en aan de Gold Coast. Waanzinnig lekker smullen. Toen Kyara spontaan aan de eigenaresse vertelde waarom we uit eten gingen, kregen we een heerlijke fles wijn kado. Zij had niet zo lang daarvoor haar 50-jarig huwelijksfeest gevierd.....pffff, da's nog ver weg voor ons.

De volgende ochtend ontvouwden we bij het ontbijt het Movie World plan voor Kyara: die ging uit haar dak. Okee, DNA-test nr. 1 was geslaagd! Wij hadden haar laarzen met hoge hakken meegenomen, om zeker te zijn dat ze alle ritten mocht meemaken (lengte-restricties!).

Om 10 uur precies waren we binnen, en kort daarna zaten Kyara en ik al in de "Space Shot": die schiet je met een enorme vaart de lucht in, en stuitert dan nog een paar keer op en neer voordat je weer terug op aarde wordt gezet. Het gezicht van Kyara toen we afgeschoten werden vergeet ik nooit meer! Afgrijzen en paniek, maar kort daarna een hele grote "dit is gaaf"-grijns: DNA-test nr. 2 kon ook afgevinkt worden!

Ik zal niet alle attracties afzonderlijk bespreken, maar degene die het meeste indruk op ons heeft gemaakt is de "Superman Ride". Het lijkt een normale snelle achtbaan, zoiets als de Python in De Efteling, maar het venijn zit hem in de start (nee, niet de staart): in een tunnel accelereer je in 2 seconden van 0-100km/u. Ja, inderdaad, 2 seconden.

Mijn hemel! Ik dacht dat ik alles wel zo'n beetje gezien had. Maar dit toch niet......mijn gezicht op de foto die genomen is toont het wel: wangetjes naar achteren getrokken, tanden op elkaar, handjes om de handvatten heengeklemd en oogjes dichtgedrukt. Belachelijk snel, dit ding!! Uiteraard vonden Simone en ik deze rit helemaal geweldig. En Kyara: die wilde nog een keer!

Dat was de ultieme DNA-test! Onze 8-jaar oude dochter is een achtbaan-freak.......

Om kort te gaan: als je van wilde "rides" houdt, en een geweldige dag uit wilt hebben aan de Gold Coast, dan is Movie World een must. Wij hebben alle (heftige) ritten tenminste 2, zoniet 3 keer gedaan, en gingen pas weer weg toen het park sloot. Het was de spierpijn de volgende dag volledig waard! Dan merk ik toch wel dat ik geen twintiger meer ben, maar de 40 al bijna kan aanraken.

We zitten onze volgende tocht al uit te stippelen. Dreamworld, waarschijnlijk.

Yeeeeeeeeeeeeeeee haaaaaaaaaaaa!

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors