Paladzo Vsakkie

Paladzo Vsakkie

door Marc de Bruin

Afhankelijk van je leeftijd heb je járen geleden, toen wij nog in NL woonden, een reclame over het televisie scherm zien rollen die nogal op de lachspieren werkte.

De clip draaide om een èchte "Sjonnie en Anita". Zij was behoorlijk tekeer gegaan met de credit card, en hij zag het afschrift, maar had geen idee wat zij had gekocht. Er stonden dingen op als een "Nina Rikkie" (Nina Ricci; "ach, da was een luchie") en een "Gukkie" (Gucci; "oh ja, da was een tassie"). Èn: er stond iets op van "Sjannie Vsakkie" (Gianni Versace; "auw ja, da's een jassie").

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 123 reizen naar Australie

Ik kan met niet helemaal de strekking van de reclame herinneren, maar de manier waarop "Sjonnie" de woorden uitsprak zal me altijd bijblijven.

Wij hadden eergisteren de eer om in het hotel van Sjannie Vsakkie te blijven aan de Gold Coast: het Paladzo Vsakkie! Palazzo Versace, dus...

De Gold Coast (GC) is op zich niet helemaal mijn "sien" (scene). Men heeft enorm zijn best gedaan om een soort Miami in Australië te creeren, met allemaal hoogbouw, sjieke restaurants en resorts, en een hoop hoe-ha en bla-bla, bling-bling en poe-ha. Uiteraard valt over smaak niet te twisten, maar ik zou er niet willen wonen.

De GC, een uur zuidelijk van Brisbane, is wel een prima plek om een weekendje uit in te vieren, en om je helemaal in het buitenland te wanen, ook al ben je nog steeds in Oz. Een soort Disneyland, of nog beter: Las Vegas. Je kijkt je ogen uit.

Simone's zus Mariette en haar partner Peter zijn op dit moment in Australië, en zij hadden ons uitgenodigd om een nacht met hen in het Palazzo Versace te verblijven. Dáár zeggen we uiteraard geen nee tegen!

Ik moet zeggen: het was meer dan de moeite waard om te doen. Het Palazzo is helemaal in Italiaans-Romeinse stijl gebouwd, en alles in het hotel is "af". Geen misser, geen foutjes, geen vergissingen. Allemaal in topconditie. Het is dan ook geloof ik een 6 sterren hotel, en de kamerprijzen zijn niet misselijk -wellicht wel om misselijk van te worden.

Toen we aankwamen -uiteraard voor de deur parkeren- werd de auto keurig voor ons weggezet; de eerste keer dat IK dat meemaak.......

De middag brachten we -na een smakelijke lunch- in een geweldig Romeins getint spa-bad door, waarna onze kamers in orde waren gemaakt voor een "Bath Bliss Treatment": helemaal chique in je eigen bubbelbad met lekkere luchtjes, body butter en bath gels, en ijs (om op te eten), terwijl je kamer verduisterd was, en alleen verlicht werd door -tig waxine kaarsjes. Heel romantisch!

's Avonds dineerden wij in-het-net in het hotel restaurant, met puik eten en prima wijnen. Bij mij -SUKKEL- valt alcohol niet altijd even goed, en dus liep ik 's nachts een uurtje of wat zwetend rond te spoken met een bonzende kop, en een draaiende maag. En ik had echt niet veel gedronken. Heus niet! Ben gewoon een watje. Ach ja, hoort ook bij de ervaring, zullen we maar zeggen.

In de morgen stond er een uitermate luxueus ontbijtbuffet klaar. Man, ik kan me compleet misselijk eten aan dat soort spul! Heerlijk!

Dus, als je echt een keer helemaal uit je dak wilt gaan, is het Vsakkie een prima tent! Gebruik je credit card, zorg dat er genoeg op staat, kijk niet naar het afschrift, en geniet van alles wat over je heen komt. Ik zou er niet elke nacht willen blijven (dan word je volgens mij erg blasé), maar zoals wij het hebben mogen meemaken smaakt het zeker naar meer.

Eerst maar eens een jaartje sparen, of zo!

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors