Bombs away in Linville!

Bombs away in Linville!

door Marc de Bruin

Splat! Flotsj! Flep! Flop! We smeten de ene na de andere waterballon van het balkon van ons hotel naar beneden. We hadden er tenminste 40 ofzo opgevuld, maar als je met zijn vieren aan het gooien bent, en je "targets" snel dekking zoeken -zodat je dus ook snel moet gooien- dan ben je rap door je voorraad heen.... Een behoorlijk aantal trof doel, totdat iedereen gevlucht was, en wij "leeg" waren. We realiseerden ons toen pas dat we geen reserve voorraad hadden. Oh nee! Als de vijand in een wraak actie omhoog zou lopen met ballonnen en water pistolen (zogenaamde "super soakers"), dan waren we zonder meer de pineut. Geen verdedigingslinie!! Poep!! Dekking zoeken!

Okee, even wat stappen terug. Hoe komt een groep 40+ ers erbij om als tieners waterballonnen van een hotelbalkon te gooien, vraag je je wellicht af. Wel, een vriend van een vriend zijn zoon ging 14 jaar oud worden. Die vriend van een vriend wilde een leuk feest voor zijn zoon en een aantal van zijn "mates" (vrienden) geven. Ooit was die vriend van die vriend in een gehucht genaamd Linville geweest, en had daar in het plaatselijke pub-hotel geslapen. Het leek hem leuk om zijn zoon en diens mates daar mee naar toe te nemen, en nodigde meerdere lieden uit om het feest mee te vieren. Onze vriend en wij waren daar wel voor te porren. We zijn altijd in voor tripjes naar nieuwe gebieden!

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 123 reizen naar Australie

Zo gezegd zo gedaan. Linville ligt zo'n beetje 2 uur rijden van ons vandaan (als je het wilt opzoeken: ten noord-westen van Kilkoy, rechtsonder Nanango; in Queensland). Het dorp telt plm. 200 zielen, en heeft een "hotel". Er wonen voornamelijk veeboeren en landbouw agrariers in de buurt, en in Australië zijn die normaliter wat "rauwer"; het wat ruigere soort, zeg maar.

Nu is in Australië een "hotel" niet altijd een hotel, net als een coffee shop in Nederland niet alleen maar koffie serveert..... Een hotel is meestal een kroeg met gok apparaten en een pool- of snooker tafel. Doorgaans zijn er dan boven een paar kamers die -als iemand echt te dronken is om terug naar huis te rijden/lopen/rollen- te boeken zijn. Verwacht geen waardering in sterren, ofzo. Het is allemaal erg mager en "basic".

Het "Linville Hotel" heeft van die kamers, en wij huurden met zijn 12-en zo'n beetje het hele ding af. Ik denk dat de Linville pub minstens een 5-sterren hotel is, gezien het aantal sterren dat ik 's nachts door het plafond heen kon tellen, maar dat terzijde! Het aantal hooiwagen-spinnen en stof in de kamers deed daarnaast vermoeden dat ZIJ geruime tijd de enige gasten waren geweest! De douches waren "ergens"; buiten in ieder geval. Dichtbij de toiletten, die ook "ergens" waren opgesteld.

Een uniek aspect aan het Linville Hotel moet zijn dat het "haunted" (er wonen geesten) is. Bij de aanleg van de spoorlijn in de buurt in begin 1900 waren nogal wat lui omgekomen, en die werden langere tijd opgebaard in het hotel. Daarnaast was er een meisje geweest dat in 1927 ofzo in een van de kamers haar polsen had doorgesneden. Van die arme zielen zouden er nog een paar bij tijd en wijle rondwaren, en de gasten de stuipen op het lijf jagen......

Wat is er verder in Linville? Nou, niet veel. Niks, eigenlijk. Een kleine speeltuin, een BBQ plek, een niet-meer-functioneel-en-daarom-tot-bezienswaardigheid-omgetoverd-treinstation, de plaatselijke "corner shop" (een MINI -MINI!- supermarktje), en.....dat was het wel! Afgezien van het Linville Hotel, natuurlijk!

We hadden wel een prachtig uitzicht over de heuvels in de buurt vanaf onze geheel-rondom-het-hotel lopende balkon op de eerste verdieping, zeker naarmate de zon verder onderging. Dat werd onze hangplek voor gezellig bier en wijn drinken, afgezien van de BBQ, waar we bij zaklantaarnlicht onze worstjes, kip en hamburgers op klaarkookten.

Na het "diner" dosten de gevechtstroepen (Kyara en een van haar vriendinnen inclusief) zich uit voor het waterbom jagersfestijn. In het pikkedonker verdwenen de jagers het veld en de heuvels in. Wij hoorden vanaf het balkon allerlei gegil en geschreeuw, en zagen hier en daar een zaklamp door het donker prikken.

Nadat we de troepen bij terugkomst hadden bekogeld, en ze om de hoek geschoten waren, verwachtten we hel en verdoemenis als wraak, maar er gebeurde niets.... een kwartier later verdween het geheel weer de heuvels in. Wij vulden als gekken nog een 30-tal (ofzo) waterbommen op, en vulden onze pistolen en supersoakers.

Flem! Bats! Paf! Wederom een enorme regen van bommen kwam op de al doorweekte jagers terecht toen ze voor de tweede keer terug kwamen. Nu hielden we wel een hoeveelheid reserve bommen achter, en oh boy, hadden we die nodig. Al snel hoorden we voetstappen de trap opkomen, en voordat we het wisten namen ze ons onder vuur. Twee bommen splatsten op mijn shirt kapot, en zo ook bij mijn balkongenoten.

We gooiden elkaar zeiknat, totdat opeens van beneden de kastelein -die duidelijk een paar drankjes teveel ophad- omhoog riep: "Stop throwing the f#%*ing waterbombs, you bloody idiots!! F#%k!!!!" Het water liep van het balkon zo naar beneden.....

We waren toch door onze bommen heen, dus dat kwam goed uit. Wel een beetje flauw.... ik bedoel: wat moet je anders in Linville??? Tot middernacht was het "erg gezellig" in de pub. De F-words en S-words (zoals Kyara ze noemt) vlogen ruimhartig door de lucht, en er werd dronken, luid en vals meegezongen op jukebox muziek. Ik zei al: het wat ruigere soort...... Rondom 12-en werd het stil, en vielen we in slaap op onze supercomfortabele (NOT!) bedjes.

Na een stevig ontbijt van bacon & eggs, en wat zwemmen in de plaatstelijke rivier togen we allen weer richting de Sunshine Coast. De kosten voor verblijf van 12 personen, 5 of 6 kamers en hartig ontbijt voor eenieder: $200!

Misschien is het Linville Hotel toch een betere keus dan ik in eerste instantie had gedacht!

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors