Gelukkig Nieuwjaar vanuit Queensland

Gelukkig Nieuwjaar vanuit Queensland

door Marc de Bruin

2007 is alweer bijna voorbij, en wij hebben gisteren en eergisteren onze vijfde kerst in Australië gevierd.

Nee, zelfs na vijf jaar zijn we nog steeds niet gewend aan kerst in korte broek en zwembad... Alhoewel het dit jaar enigszins anders was dan vorig jaar.

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 120 reizen naar Australie

Hebben we een paar jaar El Nino gehad als grote klimaat beïnvloeder -die allemaal droogte bracht-, nu schijnen we te maken te gaan krijgen met La Nina -die nattigheid brengt! Nou, dat zien we. Al een week ofzo is het regen, regen, regen. Eerste en tweede kerstdag vielen in het water, Oud en Nieuw gaat hetzelfde doen! Er is zelf sprake van een mini-cycloon die de "Sunshine" Coast kan gaan treffen; da's de eerste keer sinds 35 jaar!

Inmiddels (het is een paar dagen later...) is duidelijk dat de would-be cycloon "slechts" een tropical low pressure system is. Oftewel in gewone woorden: veel regen en wind, maar verder niks bijzonders. Afijn, lekker Nederlands, dus. Maar dan wel met een graad of 26 overdag!

Als ik dit typ, is het dag 2 van 2008. We hebben O & N in Brisbane gevierd. Niet alleen was dat de enige plek waar nog vuurwerk werd afgestoken (dat vonden we pas een paar uur van tevoren uit), we hadden al een paar jaar het plan om dat "eens" te doen.

Met 2 meiden (Kyara en haar beste vriendin Bella) scheurden we naar Southbank, een mooi stukje Brisbane met tropische tuinen en een (mooi) namaak strand met (mooie) namaak zee. Omdat het regelmatig regende dat het goot was de opkomst nogal mager: 35.000 mensen in plaats van 100.000. Maakte ons niet uit! Meer ruimte om te lopen!

Om 21.00u keken we vuurwerk, dat afgeschoten werd vanaf de Brisbane river, en toen hadden de kids (allebei 7 jaar) nogal moeie oogjes. Wij terug naar het hotel, denkend dat dat onze nieuwjaarsviering zou zijn geweest. We zetten een DVD-tje op, en om half 12 zei ik: "zullen we het 12 uur vuurwerk ook gaan kijken!?" Dat vonden de kids wel een goed idee, en dus werden pyjama's voor kleren verruild, en togen we naar de rivier, om in de mensenmassa ook het spectaculaire nieuwjaarsvuurwerk te zien! Hartstikke goed!

Toen waren de batterijtjes bij de dametjes toch echt wel leeg... zodra ze hun kussen roken waren ze vertrokken. 's Ochtends heb ik maar de oliebollen gegeten die ik de dag ervoor gebakken had. Geen O & N zonder oliebollen, uiteraard, ook al eten we ze wat verlaat. Simone, Bella en Kyara vonden bollen voor ontbijt toch iets minder; nou, ikke niet!

Tsja, en wat gaat 2008 brengen? We hopen toch wel een huis te kopen dit jaar, al is het maar als investering. De prijzen rijzen hier de pan uit, en die stijging willen we meepikken. Ook ga ik ervan uit dat ik een aantal internationale seminars kan gaan geven. 2007 was een prachtig jaar, wat dat betreft: Zweden en Nederland! Zou mooi zijn als ik hetzelfde rondje weer kan doen, met een extra land erbij...

We weten in ieder geval zeker dat er veel mensen op bezoek komen. Meerdere lieden hebben aangegeven dit jaar Australië te bezoeken, en daarbij ons ook aan te doen. PRIMA! Vind het geweldig als we visite krijgen aan wie we dit prachtige stukje wereld kunnen laten zien.

Alhoewel: op dit moment lijkt het -vanuit ons huiskamerraam- verrekte veel op het kikkerlandje 21 uur verderop... Het is nat. Het waait. Het is koel. Het is groen.

Ik weet het niet, hoor, zou dit de vloek zijn die op dit land rust toen men het in de 18e eeuw "Nieuw Holland" doopte????? Het moet haast wel.

Happy New Year!

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors