Stadswandeling Perth

Stadswandeling Perth

door Getaway Travel

De geschiedenis van Perth wordt gekenmerkt door bouw en herbouw waardoor er relatief weinig gebouwen uit de negentiende eeuw bewaard zijn gebleven. Toch zijn hiervan een aantal nog te bezichtigen in het centrum van de stad. Om deze historische gebouwen goed te kunnen bezichtigen, is een wandeling door het relaxte centrum een absolute must do.

Historisch rondje

Begin langs het water aan de Riverside Drive met een mooi uitzicht over de Swan River aan de ene kant en aan de andere kant zicht op de Supreme Court Gardens. In deze tuinen ligt het Government House uit 1864. Dit complex werd gebouwd door gevangenen en heeft de typische gotische bouwstijl uit die periode.

ZELF NAAR Perth?

Bekijk alle 17 reizen naar Perth

Via de Victoria Avenue loop je langs de Perth Concert Hall naar de mooiste straat van Perth: de St George's Terrace. Hier staan verschillende mooie historische gebouwen als de elegante Deanery uit 1850, waar de deken van de naastgelegen St George Anglican Cathedral woonde.

Deze neogotische kathedraal heeft een rijk bewerkt altaarstuk, modernistische medaillons en een prachtig roosvenster.

Barakken

Op de hoek van St George's Terrace en Elder Street ligt de Barracks Archway: het laatste overblijfsel van de uit 1863 daterende barakken van de soldaten die de gevangenen van Perth bewaakten. Via de Pier Street loop je naar de Muray Street met de Old Fire Station. Nu is dit een museum, maar tot 1979 huisde hier de brandweer van Perth.

Even verderop ligt de St Mary's Roman Catholic Cathedral omzoomd door een klein parkje. Deze kerk werd in 1844 gebouwd maar in 1929 verbouwd. De route eindigt bij de Perth Mint aan de Hay Street. Dit schitterende gebouw werd in 1899 gebouwd met het geld afkomstig van de goudvelden. Het is de oudste nog werkende munt van Australië.

Reizen Perth

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors