Mount Augustus

Mount Augustus

door Getaway Travel

Lange tijd werd gedacht dat de onbekende Mount Augustus de grootste monoliet op aarde was en daarmee de beroemde Uluru, voorheen Ayers Rock, had verslagen. Maar onlangs is ontdekt dat deze gigantische rode rots toch uit twee delen bestaat en is Mount Augustus met zijn acht kilometer lang en 860 meter hoogte toch niet de grootste monoliet op aarde.

In zijn geheel gezien is de rots maar liefst 2,5 keer zo groot als de Uluru. Mount Augustus is naar de ontdekkingsreiziger Sir Augustus Charles Gregory (1819-1905) vernoemd, de broer van de ontdekkingsreiziger Francis Gregory, die als eerste in 1858 de rots beklom.

ZELF NAAR Western Australia?

Bekijk alle 26 reizen naar Western Australia

Aboriginaltekeningen

Aboriginals bewoonden lange tijd het gebied rondom Mount Augustus, Gascoyne, en noemden deze gigantische rots Burringurrah. Wanneer het erg droog was, kwamen ze naar deze plek om water te zoeken. Op de rots zijn verschillende Aboriginaltekeningen te zien.

Rondom Mount Augustus zijn meerdere tracks die je kunt bewandelen, variërend van een tot zes uur. Je kunt de rots beklimmen maar is alleen te doen wanneer je geoefende wandelaar met een goede conditie bent. Wees er wel van bewust dat deze wandeling tegen de wetten en gevoelens van Aboriginals ingaat omdat Mount Augustus voor hen van grote culturele waarde is.

Flora en fauna

In het Mount Augustus National Park leven verschillende soorten flora en fauna, waaronder vele bloemen en vogels. Je kunt er naast wandelen ook vissen, zwemmen en kanoën. Aan de voet van de rots bevindt zich een tourist resort waar je meer informatie kunt krijgen over de rots, de routes en accommodatie in de omgeving.

Mount Augustus ligt 320 kilometer ten oosten van Carnarvon in Western Australia in het Mount Augustus National Park. Het National Park is alleen via onverharde wegen via de Gascoyne Junction te bereiken, maar desondanks is het park goed bereikbaar. Alleen tijdens en vlak na heftige regenval zijn de wegen onbegaanbaar.

Reizen Western Australia

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors