Surfen Western Australia Jouw vakantie naar Australië begint hier!

Surfen Western Australia

door Getaway Travel

Western Australia wordt als surfbestemming steeds populairder. En dat is niet voor niets! De surfopties zijn er gewoon super goed. Langs de zuidwestkust ontmoeten twee oceanen elkaar, de Indische en de Stille Oceaan, waardoor er heftige golven ontstaan. Er is in Australië geen andere plek waar de golven zo constant zijn als hier.

Ten zuiden van Yallingup zijn vooral Supertubes and Pea Break geschikt voor beginners, omdat de deining er minder heftig is dan in de rest van Western Australia.

ZELF NAAR Western Australia?

Bekijk alle 23 reizen naar Western Australia

Margaret River

Voor de kust van Western Australia ligt The Box: een koraalrif dat enorme golven veroorzaakt. Maar het kan er gevaarlijk zijn. De golven zijn alleen geschikt voor kenners die hun adem lang in kunnen houden als zij door het water onder worden getrokken. De Main Break, alias The Point, bij Margaret River is wereldwijd bekend om zijn hoge en er zeer goede golven. Als er goede golven zijn, is het plaatsje Margaret River uitgestorven en ligt iedereen in de zee.

Surfen rond Perth

Rondom Perth is de golfslag minder. Rottnest Island voor de kust vangt de meeste golven op. 's Winters zijn de golven er het best. 's Zomers is de zee rustig en kun je het beste surfen bij Trigg Point, de drukste surfspots rond Perth. Wanneer je nog niet zo veel ervaring hebt, kun je beter terecht bij Scarborough Beach en Trigg Island Beach.

Ruig surfgebied

Het noordwesten van Western Australia is samen met South Australia een van de ruigste surfgebieden. Langgerekte riffen veroorzaken hier prachtige golven. De meeste golven breken relatief ver vanaf de kust. Je hebt dus vaak een boot nodig om ze te bereiken.

Bij de vuurtoren van Point More ligt een kilometer voor de kust een ondiep koraalrif dat wereldklasse golven produceert. Meer naar het noorden, tussen Carnarvon en Exmouth, zijn Gnaraloo en Red Bluff aanraders.

Reizen Western Australia

Foto's & video's Surfen Western Australia

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors