Surfen Western Australia
Like ons op Facebook

Surfen Western Australia

door Getaway Travel

Western Australia wordt als surfbestemming steeds populairder. En dat is niet voor niets! De surfopties zijn er gewoon super goed. Langs de zuidwestkust ontmoeten twee oceanen elkaar, de Indische en de Stille Oceaan, waardoor er heftige golven ontstaan. Er is in Australië geen andere plek waar de golven zo constant zijn als hier.

Ten zuiden van Yallingup zijn vooral Supertubes and Pea Break geschikt voor beginners, omdat de deining er minder heftig is dan in de rest van Western Australia.

ZELF NAAR Western Australia?

Bekijk alle 21 reizen naar Western Australia

Margaret River

Voor de kust van Western Australia ligt The Box: een koraalrif dat enorme golven veroorzaakt. Maar het kan er gevaarlijk zijn. De golven zijn alleen geschikt voor kenners die hun adem lang in kunnen houden als zij door het water onder worden getrokken. De Main Break, alias The Point, bij Margaret River is wereldwijd bekend om zijn hoge en er zeer goede golven. Als er goede golven zijn, is het plaatsje Margaret River uitgestorven en ligt iedereen in de zee.

Surfen rond Perth

Rondom Perth is de golfslag minder. Rottnest Island voor de kust vangt de meeste golven op. 's Winters zijn de golven er het best. 's Zomers is de zee rustig en kun je het beste surfen bij Trigg Point, de drukste surfspots rond Perth. Wanneer je nog niet zo veel ervaring hebt, kun je beter terecht bij Scarborough Beach en Trigg Island Beach.

Weleens aan Zuid-Afrika gedacht?

Bekijk alle gebieden in Zuid-Afrika

Ruig surfgebied

Het noordwesten van Western Australia is samen met South Australia een van de ruigste surfgebieden. Langgerekte riffen veroorzaken hier prachtige golven. De meeste golven breken relatief ver vanaf de kust. Je hebt dus vaak een boot nodig om ze te bereiken.

Bij de vuurtoren van Point More ligt een kilometer voor de kust een ondiep koraalrif dat wereldklasse golven produceert. Meer naar het noorden, tussen Carnarvon en Exmouth, zijn Gnaraloo en Red Bluff aanraders.

Zelf surfen tijdens je rondreis door Australië?

Droom jij er al een tijdje van om met een surfboard door het water te peddelen? Of wil je weleens echt een hoge golf pakken? Wat je surfniveau ook is, Oak Travel organiseert verschillende surfreizen naar Australië. Leer surfen op een surfweekend in Sydney. Ga mee op surfkamp in Byron Bay. Of haal je instructeurdiploma en geef zelf les.

Liever je steentje bijdragen aan de natuur? Bij Oak Travel kan je ook vrijwillig meehelpen aan het behoud van de duinen, oceaan en stranden. Of wat dacht je van een beach clean-up?

Surfen Western Australia zelf zien? Vraag onafhankelijk advies over je reis

De reisspecialisten van de Australië Desk geven jou onafhankelijk en persoonlijk advies over jouw droomreis naar Australië. Laat gepassioneerde experts voor je zoeken. Meer weten? Bekijk alle voordelen van de Australië Desk!

Like deze pagina

Reizen Western Australia

Foto's & video's Surfen Western Australia

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors