Coral Coast Jouw vakantie naar Australië begint hier!
10,0
10,0 Algemene ervaring
10,0 Beziens­waardigheden
10,0 Locals
10,0 Natuur
10,0 Interessant
10,0 Stranden

Coral Coast

door Rough Guide

De prachtige Coral Coast loopt van Shark Bay, een ecologische en evolutionaire hotspot van de bovenste plank, tot de droge strook land waarop Exmouth en Coral Bay liggen. Mensen komen hier om het schitterende 250 kilometerlange Ningaloo Reef ten westen van het schiereiland te zien.

Coral Bay

Het rif ligt nooit meer dan zeven kilometer van de kust en hier en daar kun je er vanaf het strand bij komen. Steeds meer mensen kiezen het kleine, relaxte Coral Bay bij de zuidpunt van het rif boven het steriele Exmouth, op de noordelijke punt van het schiereiland, als uitvalsbasis.

ZELF NAAR Coral Coast?

Bekijk alle 2 reizen naar Coral Coast

Behalve voor het rif komen de mensen hier ook voor de unieke mogelijkheid om met de grootste vis ter wereld te zwemmen: de walvishaai, die elk jaar tussen april en juli komt eten in deze omgeving. Tussen Shark Bay en Exmouth ligt Carnarvon, een goede uitvalsbasis voor een verkenning van de heftige 4WD-route ten noorden van Gnaraloo Station, langs ongerepte stranden en onstuimige zeeën.

Shark Bay

De naam Shark Bay slaat op de verzameling (schier)eilanden en lagunes ten westen van Overlander Roadhouse aan Highway 1. Denham, het enige dorp, ligt aan de westkust van Peron Peninsula, terwijl in Monkey Mia aan de beschutte oostkust al sinds de jaren zestig bijna dagelijks tuimelaars (dolfijnen) te zien zijn.

Het zuidelijke schiereiland, toegankelijk via Useless Loop Road 43 kilometer ten westen van Overlander, eindigt bij Steep Point, het westelijkste puntje van het Australische vasteland. Er valt veel te zien langs de weg naar Steep Point, zoals beschutte witte stranden en de eindeloze Zuytdorp Cliffs. Je hebt er een 4WD nodig, en je moet je banden deels leeg laten lopen om over bepaalde zachte duinen te komen. Het schiereiland heeft geen faciliteiten, dus kom goed voorbereid.

Werelderfgoed en Dirk Hartog Island

South Passage scheidt Steep Point van Dirk Hartog Island, waar je goed kunt snorkelen, duiken, vissen en wandelen. Je krijgt er bovendien de unieke kans om net als Dirk Hartog in 1616 voet op Cape Inscription te zetten. Om het hele eiland te verkennen heb je je eigen 4WD nodig.

Shark Bay staat sinds 1991 op de Werelderfgoedlijst, en dat willen ze daar weten ook. Het voordeel van het sterk ontwikkelde toerisme is dat het op deze bijzondere plek - die maar liefst aan vier van Unesco's 'natuurlijke' criteria voor werelderfgoedstatus voldoet - heel terecht niet meer alleen om de dolfijnen draait.

Bussen van Greyhound Australia uit Perth en Broome stoppen bij Overlander Roadhouse, waar op maandag, woensdag en vrijdag al een shuttlebus klaarstaat die je naar Denham en Monkey Mia brengt.

Reizen Coral Coast

Reviews Coral Coast

Het ene hoogtepunt na het andere (bezocht in november 2015)

Review geschreven door Jenny Duykers-Keydener op 14 mei 2016

Coral Bay is een must van de eerste orde. Dan Karijini NP, Kalbari NP en the Pinnacles, duiken en snorkelen overal in het Ningaloo Reef.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
10 Interessant
10 Stranden
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Natuurliefhebbers

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors